onsdag 3 oktober 2012

DJURGÅRDEN-BIK KARLSKOGA 2–4 (1-2, 0-0,1-2)



 (Ny tung hemmaförlust för DIF. FOTO DANIEL PETTERSSON)

Matchen: MM+
Målvakterna: Chet Pickard, DIF och Joel Gistedt, BIK Karlskoga
Publik: 5 103
Domare: Shane Warschaw

BÄST I DIF
MMM Chet Pickard, mv.
MM Pontus Åberg, f.
M Dustin Johner, f och Fredrik Bremberg,f.

BÄST I BIK KARLSKOGA: Ken André Olimb, f.

FÖRSTA PERIODEN
… DIF hade kasta om lite i formationerna: Till exempel fick nu Fredrik Bremberg spela ihop med spelskickliga Dustin Johner (bra val!) och snabbe Alexander Wennberg. Kristofer Ottosson fick centra mellan liraren Pontus Åberg och alltid lika hårt jobbande Marcus Sörensen. Jimmie Ölvestad hade satts ihop med Michael Holmqvist och Markus Ljungh medan Christian Eklund och Henrik Eriksson fick nytt sällskap i form av Tim Eriksson.

  (Murray. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Douglas Murray inledde i par med förre BIK Karlskogabacken David Lindström. Övriga backpar: Philip Hol och Erik Gustafsson, Elias Granath och Timmy Pettersson.Backen Kim Lennhammer och forwarden Fredric Weigel var med som extraspelare medan Linus Arnesson, Ludwig Blomstrand, Alexander Falk och Nils Andersson antingen är satta på läktaren och/eller skadade.

…Douglas Murray välkomnades med extra stort jubel vid lineupen samt med den dånande ramsan ”hey, hey Douglas Murray” några minuter in i matchen.

… Friläge för BIK Karlskoga, Dustin Johner försökte hinna i fatt men tog till slut en trippingutvisning

…Gästerna fortsatte pressa på och till slut kom målet:

…0-1 (7.32) Kristofer Näslund (Pathrik Vesterholm, Ken-André Olimb) Spel 5 mot 4. Diagonalpass rakt över isen, skott från backplats som dundrade in förbi Pickard.

 (Snabb kvittering vid 1-1 FOTO DANIEL PETTERSSON)

…1-1 (7.58) Pontus Åberg (Utan assist)  Stenhårt skott från Åberg ute vid tekningspunkten, skottet går rakt på målvaktens bröstplatta, studsar ut och när Björn Kindahl (tror jag det var) skulle rensa bort pucken slår han in den själv samtidigt som han rammar stolpen han står vid. Ouch.

  
 (Chet Pickard vs Ken Andre Olimb FOTO DANIEL PETTERSSON)
 
… Fartfylld sekvens halvvägs in i perioden då först BIK tryckte på, Murray stod dock stadig Pontus Åberg ut en offensiv tackling på Olimb som flög upp i luften samtidigt som Åberg trampade iväg med pucken.

…Kvällens största jubel kom när Murrays morfar, Djurgårdslegendaren Lasse Björn, zoomades in på jumbotronen och dessutom delade ut en puss till sin hustru.

…Marcus Ljungh gjorde ett riktigt slitvargsbyte när han först tog pucken och på egen hand transporterade den runt BIK-kassen och försökte trä in den köksvägen vid andra stolpen och sedan fick jobba hårt hemåt när BIK kom i kontring.

…Hemjobbet gick sådär eller det syntes att hela gänget som var inne var tröttare i benen än BIK.

…1-2 (16.07) Henrik Björklund (Eddie Larsson, Ken-André Olimb) Spel 4 mot 4. Blev en kontring där BIK fick ställa sig och flippra pucken runt lite vid Pickard och till slut stötte man in pucken i mål förbi fyra beskedliga Djurgårdare.

… Det var som att luften gick ur DIF helt efter det där målet. Bland annat fick gästernas Marcus Nilsson åka slalom genom DIF spelarna ner mot Pickard där han kom en mot en. Men Pickard tog den pucken.

…Björn hade föresten en skön kommentar i pausintervjun ”Jag har alltid sagt åt Douglas att allt framför ska bort.”

 (Pickard tog 27 av 31 skott. FOTO DANIEL PETTERSSON)
 
ANDRA PERIODEN

… Luften var väl tillbaka i andra men det såg lite ängsligt ut i Djurgårdsledet. Kristofer Ottosson gjorde en indianare man sällan ser när han bara ska lägga pucken till en medspelare vid byte men pucken hamnar hos BIK-spelare som får friläge och sånär sätter trean. Men där räddades DIF av Picard. Igen.

…Mycket BIK men jag tycker ändå att Djurgården repade mod allt eftersom och kom i allt bättre anfall även om det verkar gå någon kollektiv mental propp varje gång man är i underläge mot lag som BIK.

… Krock mellan Jimmie Ölvestad och Carl Berglund, den sistnämnde snurrar runt mest och landar på magen, Ölvestad flyger en bit men håller sig på benen och åker på en tvåa för… hög klubba. Hm.

  (Gruff. FOTO DANIEL PETTERSSON)

… Stor gruffande hög bakom Djurgårdsmålet när Ponthus Westerholm gick tajt och hårt på DIF kassen och (möjligen med lite hjälp av en knuff svårt att se) rammade Pickard vid ena stolpen.

…BIK:s Daniel Wessner kastade sig in sista av alla i det gruffet och var argast av alla. Fick två minuter för roughing, ett överläge till skänks för DIF får man vill säga. Och DIF pressade på, dock med lite för stor iver.

…För 57 sekunder in i det överläget blev någon för sugen för tidigt och då fick Djurgården lagstraff på grund av för många spelare på isen. De bjöd i gen kan man väl säga.

…Djurgårdstränaren Challe Berglund tog time out där. Kändes som det verkligen behövdes.

 (Ända in i kaklet. FOTO DANIEL PETTERSSON)

… Säga vad man vill om BIK Karlskoga men de spelar med stort hjärta. Och en rätt skön optimism. Bara kööööör liksom.

…Efter 13 minuter av andra hade DIF en sån där spelsekvens som man förväntar sig att de borde ha hela tiden. Plötsligt fanns ett passningsspel, lite spelsinne, ett lugn och några bra skott. Inte oväntat var Linkan Bremberg och Dustin Johner inne och hade ett bra samspel som la grunden till det där. Men det är bara korta glimtar varje gång. Vet inte varför det är så svårt att behålla det spelet.

…Douglas Murray hade ett par skott på målet i slutet av andra, men de landade i nätet. Nu är det ju inte han utan ett gäng andra i laget som ska göra målen men det fick i alla fall lite mer fart på lagkamraterna som inte alls trivdes mot BIKs lite tyngre kamphockey.


TREDJE PERIODEN
…DIF kom ut som ett helt nytt lag till tredje, satte press direkt bland annat av ett osande slagskott från Kristofer Ottosson som lika gärna kunde ha styrts i.

…Det delades ut en fet propp också, men inte av Murray utan av Ölvestad som tryckte upp Henrik Eriksso i planket.

…Ett helt snett slagskott av Tim Eriksson men det blev retur och ett nytt skott som Christian Eklund så när fick in så hellre skjuta än inte

…Djurgården satte rejäl press som sagt, fick några tekningar på rad nere vid Gistedt, hade flera bra skott och tvingade BIK att slå icing men fick inte in pucken.

…Henrik Eriksson satte in en rejäl propp också, på Martin Sandgren, till publikens förtjusning. Alltid något när nu chanserna som radades upp inte resulterade i mål.

 (Henrik Eriksson försöker. FOTO DANIEL PETTERSSON)

… Ottosson fick en riktig kalaschans efter cirka åtta minuter, höll i, sköt sedan ett bra skott men nope. Inte mål. Inte undra på att killen bredvid där jag satt höll på att gå upp i atomer av frustration.

… Efter 9.59 kom nästa höjdarchans med betoning på höjd. Skott, pucken studsade på Gistedt högt upp i luften, då sträckte en BIKspelare som jag inte såg vem det var upp armen och drog till med en tennissmash samtidigt som buren åkte ur sitt läge på grund av allas som stod där och bökade.

…Var helt klart DIF dominans av tredje perioden. Djurgården hade spelet, stod och bombade på med skott efter skott, BIK slog ifrån sig, kom i någon enstaka kontring. Men det behövdes en BIK utvisning för att bryta dödläget för hemmalaget.

…10.49 åkte Daniel Wessner ut för fasthållning. Då kunde inte BIK stå emot längre.

 (Kvittering 2-2 och nytt hopp för DIF-fansen. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…2-2 (11.17)  Michael Holmqvist (Dustin Johner och Chet Pickard) spel 5 mot 4. Pucken hamnar nere vid DIF målet, Pickard spelar upp till Johner på högerkanten som skarvar vidare till Holmqvist som kommer ensam med målvakten från sidan och iskallt lägger in kvitteringen.

…BIK behövde dock inte deppa allt för länge…inte Wessner som satt utvisad heller för han kom in och gjorde nytt mål.

…2-3 (12.16) Daniel Wessner (Marcus Nilsson, Ponthus  Westerholm) Wessner slänger iin en puck från kanten och ja, den slinker in efter lite studs på folk.

…Nära att Jimmie Ölvestad och Michael Holmqvist styrde in en kvittering med fem minuter kvar, båda hade bladet där men det ville sig inte.

… Djurgården plockade målvakten när matchuret stod på 59.08. Åtta sekunder senare kom spiken i kistan.

…2-4 (59.16) Björn Kindahl (Nicholas Plastino, Alexander Viklund) Mål i tom kasse. Elias Granath blev så arg att han gick loss på båsdörren för att få ut lite frustration.

SKOTTEN I MATCHEN: 23-31 (4-11,7-8,12-12)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dif dominans i 3e. 12-12 i skott.

Anonym sa...

Hur är det ställt i skallen med Gustafsson? DIF är påväg att få ett numerärt överläge, då tar han en utvisning för roughing, Karlskoga gör mål i 4 mot 4. Just såna juniorgrejer måste de sluta med...NU!
Är Gustafsson ens medveten om den skada han åsamkade laget...? Jag undrar.
/Brasse

Marie Hallman sa...

Anonym: Men såg du matchen och spelet så hade DIF övertaget även om det låter konstigt när man ser skotten.

Brasse:Jo men det vet han nog. problemet är ju att de åker runt och är stressade och spända nu. Måste börja spela mer avslappnat!