fredag 26 oktober 2012

Bremberg: " Vi spelar svårare än vi ska göra "



 
(Fredrik Bremberg. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården fick en drömöppning med tidigt pp och mål efter bara 2.20  när Dustin Johner nätade i sin comeback efter skada. Men säg den glädje som varar. Den här gjorde det inte för Djurgården i alla fall. Troja satsade allt på uppoffrande och tajt spel som stressade Djurgården till misstag:

– Ja vad ska man säga… det är väl ingen bra hockeymatch av oss. Vi ger väl bort målen enkelt, sedan möter vi fem man framför målet i en mur. Så det är svårspelat. Men vi måste spela bättre och lära oss möta sånt motstånd också, konstaterar Fredrik Bremberg.

Det är ju inte första gången Djurgården går på en sån här mina. Det hände i kvalserien ett antal gånger och har hänt i inledningen av HockeyAllsvenskan också. Och just den här köttmurs, igelkotts ja kalla den vad ni vill taktiken där motståndarna överbelastar har blivit svår för Djurgården att hantera. Det bara skriker ”gillar inte” över hela agerandet:

Nej men det är sån här hockey som spelas och det borde vi ha lärt oss. Men det blir ändå lite enkla mål för dem vid första och andra målet, säger Bremberg med en djup suck.

Vad kommer det sig av då?
– Ja det är väl så som det har sett ut i många matcher. De har inte så mycket mer än sina mål under hela matchen och sedan möter vi som sagt en mur där, det gäller att få igenom puckarna där och skapa chanser.

De går på hörntänderna från första sekund?!
– Ja det gör dem så det gäller för oss att göra mål, det gäller att få in skotten, att komma åt returerna och som du såg själv det är en mur där.

Ni blir väldigt splittrade varför är det så svårt att hålla ihop laget?
– Det blir lite stressat också. Det blir lite burop och så och vi har ett ungt lag och det stressar upp oss. Vi spelar inte som vi ska utan vi pelar svårare än vi ska göra och det har väl sett ut så i många matcher, säger Bremberg.

(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Lite typiskt är det ju att Djurgården, framför allt efter Trojas 2-1 mål splittras i en och enåkningar istället för att göra som Troja - det vill säga - anfalla och backa hem samlat. Challe Berglund utnyttjade power breaket i andra till att samla laget. Det höll perioden ut men sedan var det tillbaka till en och en i tredje perioden igen.,

Jag vet och den här frustrationen får inte gå över i soloåkningar för det funkar inte. Det spelar inte vilken nivå det är på, det håller inte heller och det måste vi komma ihop som en grupp och få ordning på.

Ja vad ska man göra?
– Ja du, vad ska man göra. Vi ritar planer hit och dit och sedan gäller det att vi måste spela bättre. Framför allt jag själv och många andra med mig, vi måste höja oss och vi måste se till att hålla i pucken och spela pucken när vi kan. Vi gör det lite väl enkelt i många lägen tycker jag, när vi skickar iväg den fast vi har folk som kommer med fart och det kanske vi måste göra ännu mer mot såna här lag och låta deras backar få lite svårare än att bara tjuva och hämta puckarna i hörnen hela tiden så att vi får jaga när vi väl har pucken. Så att vi får lite enklare anfall tycker jag. Vi har lite svårt att… göra det.

Så fort det går emot så ser det nästan panikslaget ut. Och man undrar varför det är ju ändå bara omgång 15 av 52?!  Och något måls underläge med mycket tid kvar. Det är ju inte sista omgången i kvalserien typ?
– Ja, jo så är det men det blir ju det. Vi spelar i Djurgården och det är klart att vi inte är nöjda med hur vi spelar så det är klart att det blir lite frustration också. Men det måste vi få ordning på.

Är det något i spelet ni kan ändra på för att det inte ska flippa ur?
– Ja men framför allt så måste vi spela snabbare med pucken. Jag tycker vi rör till det för oss ibland. Vi måste hålla i den och försöka komma till bättre lägen för oss själva och inte behöva jaga rätt på pucken där nere hela tiden.

Hur gör man det då?
– Det gäller att man vågar spela pucken också. Det backar ju ihop och ger oss kanterna så det gäller att vi vågar åka in där med pucken och får lite enklare avslut på så sätt

Man ser ju att det gör ont där framför Trojamålet, som när Jimmie Ölvestad försöker komma på just kanten och får fem rödvita på sig?
– Ja det står ju fem man i en hög där. Det är inte så lätt att åka in där eller att få in puckarna, Troja gör det ju bra där och spelar på ledning. Och vi har mött sånt motstånd nu i många matcher.

Finns det någon ovana – fortfarande – att ta sig an det här spelet?
– Ja vi har ju ett ungt lag. Det säger sig självt att de inte har vana vid det.

De borde å andra sidan vara vana vid High Chaparall hockey från juniorhockeyn?
– Ja men det är lite annat också, det är burop och så med men det får vi försöka koppla bort. De har höga krav på oss, det är en tuff serie.

Du hade en riktigt bra chans på slutet också. Som gick i målramen, där fler än du träffade några gånger under matchen?
– Ja mitt skott tog i ribban där. Vi har väl några lägen där och de måste man hänga dit men det vill sig inte.

(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Är det något annars i spelet som du känner att det här bara måste vi ändra?
– Ändra och ändra, vi har ju en spelplan men jag tycker inte riktigt att vi har följt den till fullo. Vi har stressat upp oss och det syns ju rätt tydligt på isen. De här soloåkningarna funkar inte, det syns ju tydligt. Vi får inte bli så frustrerade, utan vi måste hjälpa varandra. De överbelastar ju i hörnen, det kommer två, tre man när man kommer ner. Då måste vi ligga närmare också med två, tre killar så att vi inte har en gubbe som kommer mot två, tre Trojaspelare och väntar på pass. Utan vi måste hjälpa varandra och ligga närmare.

Alla är så klart skitdeppade nu, vad gör ni för att bryta det här?
– Nä men det är ny träning i morgon (fredag) och så match mot SSK på lördag så det är bara köra. Vi kan inte lägga oss ner och dö för det här. Vi förlorar och Troja gör det bra, spelar på ledning och håller ihop medan vi har lite att jobba på.

Du har varit borta lite några matcher nu, hur känns kroppen förresten?
– Det är väl okej men kroppen har varit rasslig sista månaden, det har varit segt. Jag har en bit kvar jag med och måste ta tag i det här och spela bättre, men vi är ett helt gäng och hela laget måste lösa det här tillsammans.

Hur tycker du – för egen del – att det är att möta lag som i matcherna mot er spelar mer med hjärta och taktik än spelmässigt fin teknik? Hälften av lagen i serien gör ju ändå det?
– Jo men det får vi lära oss, det ska vi kunna hantera. Det är lite rörigare spel… lite mer hafsigt spel än i elitserien, det är lite mer kvalitet där. Mer skickliga spelare, här far och flänger man mer men nu är vi här så då måste vi lära oss det också. Det är inte så mycket att välja på.

Inga kommentarer: