tisdag 4 september 2012

Hockeyallsvenska upptaktsträffen


 (FOTO ANDREAS HANSSON, Tack för hjälp med bilden!!)

Vilken dag! Blev lite mycket på en gång men för att sammanfatta... så...blev HockeyAllsvenskans upptaktsträff en intressant historia.

Asplövens sportchef/tränare gjorde ett intressant intryck på sin först HockeyAllsvenska upptakt, drog ner en del skratt och bad inte det minsta om ursäkt för den lilla nykomlingen. Tvärtom.



Bara någon timme innan upptaktsträffen meddelade HockeyAllsvenska ligan att de nobbar korttidskontrakt med NHL-spelare.

Petter Nilsson, tränare i Tingsryd slog då till med en så kallad bomb när han sågade beslutet totalt och i ilskan även utlovade att ta hem Oliver Ekman Larsson oavsett vad alla andra tycker och tänker. "Vi kommer låta Oliver Ekman Larsson spela, sedan får de stämma oss i såfall"

Jag själv ångade runt - först på förmiddagen och intervjuade Viasats kommentatorer och experter - och på eftermiddagen antingen spelaren eller tränaren från vardera av de 14 HockeyAllsvenska lagen. En del av allt vi spelade in kommer klippas i hop och sändas i ett införprogram. Återkommer senare om när det sänds.


Här hittar ni föresten några av alla citat från upptaktsträffen.

Hockeyallsvenskan presenterade det nya konceptet med All Star-match mot All Star-lag från ryska andra ligan, finländska andra ligan och längre fram även mot norska förstaligan. Samarbetet inleds med en All Star-match mellan de bästa spelarna i HockeyAllsvenskan och de bästa spelarna i finska Mestis. Matchen spelas 8 november i Åbo i samband med Karjala Cup. Och dagen innan utmanar lagen varandra i en skills competition.

Samma uipplägg kommer sedan användas mot ett All Star-lag från ryska andra ligan, Supreme Hockey League under Channel One Cup i december.

Intressant upplägg om inte annat.
.

5 kommentarer:

Lasse sa...

Låter som det var mycket att göra idag.... :-)

Larry sa...

Är det inte i Mestis-ligan som Finlands J20-landslag brukar spela också?

Unknown sa...

>>>>Larry! Stämmer att finska junisarna spelat där men har för mig att det inte är något som upprepas varje säsong.

Anonym sa...

Avundsjukan är stark ute i landet. Landsorten, vi behöver inte er som ni behöver oss!
/Brasse

Marie Hallman sa...

Lasse: jo. helt död i går kväll men det var kul.

Larry:vet inte!

JR: ok, tack för info.

Brasse: Man behöver väl varandra :)