onsdag 12 september 2012

Förlust 3-5 för SSK i premiären

Johan Andersson inledde målskyttet mot Mora i Södertäljes premiärmatch borta i just Mora. Men en bra period räcker inte. SSK klappade igenom i andra, var okej i tredje men vid det laget hade Mora matchen i sin hand.

Jag var i Örebro för att spela in reportage, såg inte matchen själv men har pratat med en som såg och som har koll. Och till nästa match är det uppryckning som gäller.



Ta bara det här med skotten. Mora vann dem med 36-20. I andra perioden sköt SSK endast ett ynka skott på mål. Ett! Mot Moras14. Inte så konstigt då att Dalalaget vann andra perioden med 2-0.

Målen från matchen går att se på den här länken på hockeyallsvenskan.se och kollar ni in Moras mål så ser ni att hemmalaget fick agera rätt ostört vid samtliga mål. SSK är lite utspridda och tar inte skiten framför eget mål. Inte bra. Sebastian Idoff var enligt mina källor den som räddade SSK från större baklängssiffror och det är bra att Idoff spelade bra men han måste få mer hjälp. Det måste göra ont att gå in och skjuta där Mora får stå och ladda.

Ska man se något positivt så fick Johan Andersson i gång sitt målskytte (två mål), viktigt så klart. Damien Fleury ska ha sett bra ut i den kedjan också.  Det såg ett tag ut som att Robin Press gjorde SSK:s reduceringsmål i slutperioden men det var Jacob Dahlström som styrde. Att just kids som Press och Dahlström kommer igång blir viktigt även om göra mål kanske inte är prio för just backen Press.

SSk hade för övrigt en puck till inne men det dömdes bort på grund av att Gustaf Björklund ansågs ha varit på målvakten (enligt domarna då.).

SSK tar nu emot Oskarshamn -som förlorade sin premiärmatch mot Troja hemma - så det lär vara två revanschsugna lag på lördag. Nye backen Jordan Henry väntar just nu på papper från migrationsverket.  Har SSK lite tur kommer klartecken innan lördag annars kan det bli spel först framåt onsdag, torsdag nästa vecka för kanadensaren som är inne på en tre veckorstryout.


5 kommentarer:

Kricke sa...

"I andra matchen sköt SSK endast ett ynka skott på mål. Ett! Mot Leksands 14."

Varför blandar du plötsligt in Leksand när du skriver om Mora i resten av texten?

Sen är det rätt skrattretande att se hur mycket alla sportklubbsanhängare haussar sitt lag inför säsongen och tjatar om direktplats till kvalserien och att laget är bättre än någonsin. Vad är det man säger... upp som en sol och ned som en...

Förresten verkar inte ssk-anhängarna ha lärt sig ett skit från tidigare säsonger utan fortsätter att tjata om sitt lags förträfflighet trots att det bara varit ideligen motigt de tre senaste säsongerna. Varför inte låta laget leverera först och därefter haussa och hylla. Blir bara så löjligt annars och alla skrattar åt de fruktansvärt naiva ssk-anhängarna. Bara att läsa på det officella ssk-forumet för att få sig både ett och två goda garv över folks bitterhet och hur spelarna sågas direkt efter en match. Samma spelare som hyllats bara någon dag innan.

Urban sa...

Uj. Uj. Uj. Många korrektur i den där texten. Ett råd i all välmening, Marie. Skriv texterna när du inte är hyperstressad, utan vänta tills du har tid och är utvilad i stället. Du gör ingen bra reklam för dig själv med så mycket fel i texten. Och läser du aldrig igenom det du skriver innan du publicerar eller har något rättstavningsprogram. I så fall borde det ju ha markerat saker som "baklängssiffror" "Dhlström" och "Gustat"
Och som Kricke skrev i inlägget innan: Plötsligt dyker Leksand upp i texten efter att du skrivit om Mora i övrigt.

thomas sa...

Jag vill ha snabb rapport då hemsidans och bloggarnas inte alltid är uttömmande. Fortsätt Marie, delen har jag överseende med. Gnällspikar!

Unknown sa...

Heja Hallman några stavfel står i alla fall jag ut med.....

Marie Hallman sa...

Kricke: För att jag var sjukt trött. Har ändrat nu. Jag tycker inte man ska hacka på folk för att de tror på sitt lag, det gör väl alla (flesta åtminstone) med sina respektive lag. Låt alla hålla på sitt, sedan går det upp och ner ingen stor grej liksom utan charmen i det hela.

Urban: Trött som en bäver var jag då kan det hända att man tänker en sak och skriver något annat och tyvärr inte ser felet förrän man vaknar och är lite piggare. Men det är ändrat nu. Ska så klart vara rätt men hinner oftast inte skriva dagen efter så det är bita ihop när jag är trött eller strunta i det som gäller. Ni får ta det som det är.

Thomas, Jouni: Tack. :) Jag kämpar på.