fredag 21 september 2012

Disciplinnämnden: fem matcher för Jacob Dahlströms tackling på Timmy Pettersson

Nu har disciplinnämnden tittat på den tackling som Jacob Dahlström delade ut mot Timmy Pettersson i tisdags. Resultat - fem matchers avstängning varav två omvandlas till böter om totalt 2 000 kronor . Dahlström är alltså formellt avstängd mellan 19 och 27 september.

Nu är det så ironiskt att själva avstängningen inte gör någon skillnad för SSK-forwarden. Dahlström skadade ju sitt eget knä illa - tänjde ut det inre ledbandet - i samma situation då Timmy Pettersson landade över Dahlströms knän vid tacklingen och kommer inte spela på en till två månader ändå.



- Jag hoppas gå på is om tre till fyra veckor och vara helt återstålld om sex veckor. Jag kände mig i bra form så det är extra tråkigt. Jag vill ju vara med och hjälpa laget säger Dahlström till Länstidningen.

Och precis som lagkamraten Sebastian Idoff sa redan på tisdagskvällen så är inte Jacob Dahlström någon som är ute efter att skada:

-Jag har väldigt hög fart och hann inte tänka så mycket. Det blev en onödig tackling, en ful tackling, säger han till LT.

Han är även ångerfull i sina kommentarer till Disciplinnämnden som skriver så här om sin motivering till beslutet:


"Jacob Dahlström har i sitt yttrande anfört att han är skuldmedveten och ångerfull över det inträffade. Han var het i sin iver att forechecka och få fast pucken i anfallszon, vilket gjorde att han hade för hög fart in i situationen. Han uppfattade inte avblåsningen för icing och när motspelaren stannade tvärt framför honom satte han instinktivt upp armarna och klubban i ryggslutet på denne. Det var klumpigt och tanklöst att inte ha bättre kontroll men han hade inget uppsåt att skada den andre spelaren.

Filmsekvensen ger, enligt nämndens bedömning, stöd för uppgifterna som framkommer av anmälan. Jacob Dahlström har således gjort sig skyldig till en otillåten tackling bakifrån. En tackling som utdelas på sätt som här skett, med hög fart, bakifrån och i närheten av sargen, medför stor skaderisk. Någon tvär inbromsning som på något sätt skulle mildra Jacob Dahlströms ansvar för det inträffade gör inte motspelaren. Agerandet förvärras av att tacklingen utdelades efter spelet blåsts av i en situation där Dahlström även om han inte hört pipan måste ha förstått att spelet skulle blåsas av för icing och att även den andre spelaren förväntade sig detta.

Mot bakgrund av dessa omständigheter finner nämnden att Jacob Dahlström bör ådömas en avstängning som motsvarar fem matcher inklusive den automatiska avstängning som följer på ett match penalty. Två av dessa matcher omvandlas, i enlighet med den praxis som nämnden tillämpar, till böter."

5 kommentarer:

Peter sa...

Sicket skämt, det är enbart tur att den där tacklingen inte förstör Timmys karriär, men tydligen är det det bara värt 5 matcher varav 2 omvandlas till böter visserligen är han nu skadad och missar fler matcher, antar att sådant kallas för karma.

Sen måste en del SSK fans vara totalt hjärndöda, börja snacka om att Timmy filmade, har hört att någon skrev att han ramlade själv och Dahlström inte var på Timmy och sen att det hela var en krock hur man nu kan få det till det. Pinsamt!

bigge sa...

Peter: Som SSK:are tycker jag att det är en okej längd på straffet. Sedan finns det alltid fans till den felande spelarens lag som tycker att straffet är för hårt och fans till den drabbade spelarens lag som tycker att det är ett skämt. Det spelar ingen roll om det handlar om SSK:are, Djurgårdare, AIK:are, Malmöiter, Leksingar eller vilka det än må vara, det är så bland alla supportrar och vi har hört tongångarna miljoner gånger förut. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara, vilket också är anledningen till att vi har en oberoende disciplinnämnd för att avgöra sånt här.

Anonym sa...

Peter...som sagt ingen hög oddsare direkt att supportrarna har olika syn vad det gäller typ händelsen du beskriver.
Även dom mest solklara regel överträdelser ses ofta med helt andra ögon av motståndar fansen.
Knappast något Ssk fansen skulle vara ensamma om.
Skulle vara rätt trist om alla hade samma åsikt då skulle vi aldrig få debatter av det här slaget.

Anonym sa...

Stressa inte Peter...

Marie Hallman sa...

Till allihop: Fansen har alltid olika syn, på om detär för mycket/för lite. Jag kan för övrigt säga att jag pratade med Dahlström i kväll på SSK VIK matchen., Han var bedrövad över tacklingen, kallade den själv för hjärnsläpp o s v. Han gick med andra ord inte in för att skada, han gjorde fel, han har sagt detta till såväl Disciplinnämnden som till flera media. Människor kan göra fel. Så är det bara, viktiga är ju att han erkänner det och det har han gjort och straff har han fått,. Räcker väl så?!