tisdag 18 september 2012

Christian Eklund: " Spelar dåligt men tar poäng "


(Christian Eklund. FOTO DANIEL PETTERSSON)

Djurgården vann länsderbyt mot Södertälje. Men andra segern på tre matcher satt hårt inne:

– Vi spelar inte bra i dag men lyckas vinna ändå. Det är en styrka det med och vi vann i dag och mot Almtuna. Vi spelar dåligt men tar poäng. Det är ack så viktigt och det får vi ta med oss, säger Christian Eklund.

Gästande SSK vann skotten (32-29) och det dröjde ända till början av andra perioden innan Djurgården fick hål på Idoff och Eklund är inte alls nöjd med insatsen även om han är enormt nöjd över att få med sig poängen:

 I första perioden var vi skitdåliga. Vi börjar med ett par bra byten, sedan får i ett pp i fem minuter (pga matchstraff på SSKs Jakob Dahlström) men då går vi ner oss helt istället. Vi börjar förlora närkamper, krånglar till det och jag vete fan vad det är vi gör men SSK är bättre än oss. Vi gör en skitperiod, säger Eklund ärligt och fortsätter:

– I andra börjar vi vinna närkamper, får ledningsmålet och spelar upp oss. Sedan får vi ledningsmålet i tredje och i den perioden är vi bättre än SSK, bland annat på att vinna närkamper.

Beskriv målen:
– Vid första skjuts pucken in i slottet, Turbo (Tim Eriksson) skickar pucken till Ljung som gör målet. Pucken studsar runt lite på skridskor och så innan den går in.

(Glädje - och lättnad efter 2-0) FOTO DANIEL PETTERSSON)

Ditt eget mål (2-0) då?
– En stenhård handledare i krysset, ha, ha. Nä jag skämtar bara. Det var ett skitskopp och det gick väl in vid stolpen eller äh, jag vet inte hur det blev mål där en de målen räknas, de också.

Varför ser spelet så risigt ut ibland annat första då?
– Det blir väl så i början av serien. Många förväntar sig att vi ska vinna varje match och det har smittat av sig på några andra. Men vi måste inse att vi är ett allsvenskt lag, vi kan inte vinna varje match. Sedan är det en liten omställning för de som spelat i elitserien som jag hoppas ska släppa när vi har vunnit lite matcher. Samtidigt så är väl två segrar av tre möjliga godkänt även fast man så klart helst vill ha vinst i alla tre matcherna.

Känns det spänt i laget?
– Ja lite spänt känns det väl, det är många som förväntar sig mycket och vi har höga krav på oss själva. Men på något sätt var matchen borta mot Troja (förlust 1-2 efter snabb Trojavändning) not rätt bra för oss. Vi fick känna att det blir tufft, att vi måste spela enkelt men många krånglar till det. Man måste komma ihåg att vi är ett nytt lag. Det är 12 nya spelare, det tar ett tag innan det sätter sig så även om man vill spela bra och har höga krav på sig själv så kommer det tag ett tag innan det sätter sig.

 Är inte det en av era stora utmaningar i år? Att skaka av sig alla krav och gå ut och bara ha roligt och på så vis skapa bra förutsättningar?
– Jo och det är det som är svårt. Jag hoppas alla förstår det. Det är ju stora krav man har på sig när alla väntar sig att vi ska vinna varje match. Vi vill ju också vinna varje match och sätter de kraven på oss men vi vet även att det kommer att bli tufft. Det gäller att spela enkelt, vi har krånglat till det och det ska vi snacka om nu. Det gäller att släppa allt annat och bara tänka hockey. Man ska komma i håg att vi är ett nytt lag också. Det är 12 nya spelare, det tar ett tag innan det sätter sig så även om man vill spela bra och har höga krav på sig själv så kommer det tag ett tag innan det sätter sig.

 (Linkan vs SSK. FOTO DANIEL PETTERSSON)

 Är inte det en av era stora utmaningar i år? Att skaka av sig alla krav och gå ut och bara ha roligt och på så vis skapa bra förutsättningar?
– Jo och det är det som är svårt. Jag hoppas alla förstår det. Det är ju stora krav man har på sig när alla väntar sig att vi ska vinna varje match. Vi vill ju också vinna varje match och sätter de kraven på oss men vi vet även att det kommer att bli tufft. Det gäller att spela enkelt, vi har krånglat till det och det ska vi snacka om nu. Det gäller att släppa allt annat och bara tänka hockey.


Inga kommentarer: