måndag 5 mars 2012

Silly Season SSK - två nya förlängningar

SSK förlängde nyligen med Emil Lundberg, i dag förlängde man med två spelare till: forwarden Andreas Dahlström och Emil Billberg.

Defensive centern Billberg, 23,  gjorde 6+6 =12 poäng och hade minus ett på 49 matcher den här säsongen. 18-åringen Jacob Dahlström gjorde 0+3 och  var minus 2 på 43 matcher.



Så här säger sportchefen Per Nygårds om de båda spelarna i varsitt pressmeddelande:

Billberg (har förlängt i två år)
Har bidragit på ett bra sätt med att konkurrera om viktig istid och varit en jämn och bra spelare. Han kommer alltid väl förberedd till såväl träning som match och gör alltid sitt bästa. Han är en väldigt användbar spelare då han kan spela både center och forward och till och med back. Jag tycker att han har en potential att utveckla sin kreativitet i högre speltempo för att kunna hitta sina medspelare när farten är hög.

Dahlström (har förlängt i 1+1 år)
Är en riktigt modern hockeyspelare som har en enorm fart och förmågan att täcka upp stora ytor på kort tid. Jag tror att han under den kommande säsongen kommer utveckla sin speluppfattning när det går riktigt fort. Med den fart, fysik och vilja som Jacob har kompletterat med bättre speluppfattning i hög fart så kommer han gå riktigt långt i sin karriär. Vi ser fram emot att se denna utveckling under ”Dalas” fortsatta tid här i SSK.

SSK har nu tio spelare och två tränare under kontrakt. Kan jämföras med förra året efter kvalserien då man bara hade Patrik Carlsson som dessutom inte ville vara kvar.

De här har kontrakt nu:
Johan Strömwall, tr
Anders Sörensen tr
Viktor Lööv, b
Andras Hjelm, b
Emil Lundberg, f
Emil Billberg, f
Jacob Dahlström, f
Tony Lagerström, f
Mathias Månsson, f
Ziga Jeglic, f
Robert Sabolic, f
Gustav Björklund, f.


4 kommentarer:

V.Vanten sa...

Oj. Oj. Vilka superkontrakteringar. (hoppas ironin går fram) Det är just dynghäckar av denna typ som vi vill ha bort och in med lite KOMPETENTA SPELARE som kan ta oss upp nästa steg. Billberg åkte ju omkring och såg rädd ut i många matcher och Dahlström var ju bra i typ var tionde match om ens det. Visst han var energisk men drullade ju bort pucken alldeles för lättvindligt, för att inte tala om de indianare han stod för. Och rätt sött av Nygårds att bara ösa positiva ord över båda, varför inte bara skriva sanningen om båda i stället att ingen av dem i dagsläget håller måttet för spel i hcokeyallsvenkan egentligen men att sportklubben inte har råd att få något bättre.
Det känns som om det är rejält slut på sekiner för Nygårds som därför är tvingad att återvinna lite gammal "skåpmat" för att klara livhanken överhuvudtaget.

Anonym sa...

Håller med till 100%. Hade just dessa två försvunnit så kunde man hoppats på förändring till det mer positiva.
Gröndahl och Flodqvist kommer garanterat erbjudas nytt också och då har vi samma sop-gäng nästa år också.

AVGÅ NYGÅRDS!

BigDan sa...

Klockrena förlängningar, Vanten och anonym ni kan ju gå och lägga er.

Den som inte ser potential i Dahlström som är 18 år måste ju för fan vara blind. Bra speed, stor, tacklas och inte helt oäven med puck.

Billberg var ruggigt bra i slutet på serien och var stabil hela året. Mycket kompetent defensiv 4:e center.


Att sitta och bespotta dessa spelare tyder på noll hockey-IQ. Alla som såg SSK:s matcher i vinter såg att stommen med större delen SSK-killar skötte sig med beröm godkänt men det var spetsarna som inte höll måttet därför är det dessa som ska försökas göras av med t.ex Månsson och inte förlänga med Julle.

Sabolic tror jag kan få ut mer nästa år, det finns en del att krama ur den kroppen.

Marie Hallman sa...

V vanten och anonym: Oj klara sågningar där. Just Dahlström känns väl fel att tokhacka på tycker jag. Killen är 18 år, är inte den som ska bära laget och det behövs plockas upp juniorer.
Dock är det nog så att det är kanske inte slut på sekiner men ont om dem och vill man tex kunna lägga rejält krut på ett par spetsspelare krävs att övriga är väldigt billiga = att man tar upp juniorer eller tar spelare som inte har hela marknaden efter sig. är nog bara vänja sig vid det.

Big dan: Håller med dig om att spetsarna inte levererade. Där hittar man en klar besvikelse. Men göra sig av med blir nog svårt, de har ju kontrakt. Inte bara att dumpa efter behag precis. Sabolic? Det vete fan. Jag var väldigt positivt inställd till honom oc jeglic men efter en säsong känner jag mig tveksam. Å andra sidan spelade han länge med en handskada, det kan ursäkta en del. Är lite kluven där.