söndag 11 mars 2012

Oskarshamn - säsongens surprise

Ursäkta språket. Men jäklars helvete vilken dramatik det är i förkvalserien i jakten på den sista platsen i kvalserien.

Oskarshamn fortsätter skrälla- det får man ändå säga att de gör, för vem räknade med att de skulle komma annat än sist här? Och vem räknade med att de skulle komma annat än på nedre halvan i serien? Ärligt talat?



Jag menar inte på något sätt att misskreditera eller att visa noll respekt, tvärtom. Det här laget är på pappret - det tror jag till och med att de själva håller med om - inte ett lag som ska kunna slåss i kvalserien men som de slår alla oss som tvekat på fingrarna.

Och som de bara mosar alla fördomar om Oskarshamn. Som de bara pissar på alla förhandstips och expertkommentarer. De bara köööööör. Och det gör de på ett fantastiskt sätt.

De gör det med vetskapen om att varje gjort mål, varje vunnen poäng, varje vunnen period, varje slagen motståndare är en bonus. De surfar på i en galen självförtroendevåg. Och då ska man veta att det som skulle vara den stora stjärnan, målvakten Troy Davenport aldrig kom till spel på grund av en envis hjärnskakning som har förstört säsongen och kanske karriären.

Hur långt det kan bära för Oskarshamn? Ingen aning. Men efter ännu en seger, nu 3-1 mot förvånansvärt avsågade Västerås placerar de i topp av tabellen inför måndagens match då man möter Rögle borta som serieledare med två poäng till godo på just trean Rögle och tvåan Malmö.

Men här har ni namnen på de som gör en fantastisk resa den här säsongen (oavsett hur långt det bär):

Tränare: Fredrik Söderström och Michael Larsson

Målvakter:Alexander Bengtsson och Linus Fernström

Backar: Jakob Bertilsson, Linus Hultström, Tobias Jonsson, Tero Konttinen, Daniel Ljungkvist, Sam Lofquist, Maxim Matushkin, Linus Morin, Juha Uotila

Forwards:Rasmus Djerf,  Joakim Hagelin, Nicklas Jadeland, Mikael Lidhammar, Victor Löfstedt, Evan McGrath, Chris Nybeck, Martin Olsson, Morten H. Poulsen, David Rodman, Matt Ryan, Viktor Sjödin, Carl-Johan Svensson, Andreas Valdix,  Stefan Öhman

När det gäller Malmö och Rögle så gick Malmö alltså om Rögle i och med söndagens seger. Båda står på tio pinnar men Malmö har två måls bättre målskillnad. Och i avgörande omgången som spelas mindre än 24 timmar efter att dagens holmgång avslutats möter alltså Rögle Oskarshamn hemma, Malmö spelar mot avsågade Västerås i Västerås.

Så här ser alltså tabellen ut:

1.Oskarshamn 12 p +1
----------------------------
2. Malmö 10 p +3
3. Rögle 10 p  +1
4. Västerås 8 p

Vinnar Oskarshamn på full tid  spelar det ingen roll hur det går mellan Malmö och VIK men tar Rögle poäng av Oskarshamn....samtidigt som Malmö tar två eller tre i Rocklunda... ja ni hajjar själva vilken rysare det blir. Häng med!

Inga kommentarer: