lördag 10 mars 2012

Oscar Ahlström: "Skönt att göra de där målen"

 
(Oscar gjorde två av AIKs tre mål. Bilden är från i vintras. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Tre mål för Gnaget varav två av Oscar Ahlström som med sitt 1-0 raskt tog död på snacket om att AIK inte kan göra mål på Luleå. Viktigt i det mentala spelet även om det blev torsk i första kvarten:

– Ja, absolut. Nu har vi gjort mål på dem igen, så det där sitter inte alls i huvudet nu och det gjorde det väl inte före heller i och för sig. Det är mest andra som har tjatat om det men det var ändå skönt att göra de där målen. Det är ju alltid skönt, konstaterar Oscar Ahlström.


Han inledde målskyttet i kvartsfinalen 15.04 in i första perioden:
– Jag fick öppet mål av Rudslätt som gjorde ett bra jobb framför mål. Vid det andra (5-3, 17.59 av tredje) lade väl Viktor in pucken framför mål. Den touchade min klubba och gick in. Det var väl inga jättespeciella mål sådär.

Storebror Ahlström har inte riktigt smält matchen när jag når honom i bussen där han sitter en halvtimme efter matchen i väntan på övriga gänget. AIK har chartrat ett plan hem och tankarna snurrar i huvudet. Men vi gör ändå ett försök till att analysera matchen.

– Jag tycker att vi gör en bra match, det gör vi. Inte minst med tanke på att vi skapar väldigt mycket i andra, där kunde vi ha gjort ännu fler mål.

Vad är du mest nöjd med?
– Anfallsspelet, att vi lyckades göra mål däruppe. Du måste ju ändå göra mål för att vinna matchen… Men det var synd att vi inte lyckades vinna här uppe, vi gjorde ändå en bra match. Det var synt att vi släppte in några mål där bara. För annars gjorde vi en bra match.

Vad tycker du om Luleås mål, varav ett vallades in via Stefan Johansson och ett via Fasths baksida?
– Ja, det var kanske lite turligt men samtidigt så… tar de in en kille framför mål så händer det saker. I övrigt bryr jag mig inte så mycket om de målen.

 Melin gamblade lite efter 3-2 och tog ut målvakten Fasth när Luleå fick sin enda utvisning i matchen efter 17.35 av tredje. Då gjorde Luleå 4-2 i tom kasse. Men Melins gambling var helt rätt tycker Oscar Ahlström.

– Det spelar ju ingen roll hur mycket man förlorar med om man förlorar, man måste ju vinna så det var rätt att göra så.

Har ni snackat något innan matchen om såna situationer+
– Nja, inte i laget och så men några kanske har pratat om det, som Roger och teamet och så men inte med och i laget sådär.

Att AIK bara fick en utvisning med sig (trots lägen för några till) samtidigt som AIK åkte på fyra utvisningar är inget Oscar Ahlström orkar lägga någon större energi på.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi spelar inte speciellt fult, så det borde ha varit jämnt med utvisningar men äh. Det är svårt att se vad som händer, man har fullt upp med sitt eget.

Har ni snackat något om att inte lägga tid på det?
– Ja, det har vi, vi har väl sagt att vi inte kan hålla på och snacka om det för det spelar ingen roll vad man säger, man får ändå inget med sig.

Forwardskollegan Patric Blomdahl gjorde för övrigt ett riktigt bra jobb framför Luleås mål där han tog för sig – rejält. Nu hann inte Oscar se så mycket av det, han har ju fullt upp med sitt eget spel men han uppskattar ändå insatsen:

– Han är ju en sån spelare som är viktig, framför allt när det drar ihop sig, det är bara tacka för jobbet han gör, det gör han bra. Det är ju viktigt att stå upp hela tiden, att aldrig vika ner sig.

AIK åkte som sagt hem direkt, något man inte har gjort under säsongen då man tagit in på hotell och åkt hem först dagen därpå. Nu var det snabba ryck efter matchen.

– Det är skönt att slippa vara kvar här uppe och det är skitskönt att komma hem efter bara några timmar.  Då kan man träna hemma som vanligt dagen efter, sedan får man fritid och kan vila upp sig inför matchen. Annars en hel resdag.

Vad är viktigt inför nästa match?
– Att nolla huvudet. Det är en ny match och nya möjligheter. Det är bara ladda på och börja om.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du är nöjd iaf...
Synd bara att vi torska.. kanske lite viktigare eller?

Marie Hallman sa...

Anonym: Vem sa att han var nöjd? Han var nedstämd men det är sex matcher kvar.Vilket är viktiast? Att han deppar som du eller att han ser det positiva att de gjorde tre mål, att de fick hål på Luleå som nollat de i fyra matcher, att han ser en möjlighet att vinna framöver?
Om spelarna skulle tänka som du hade AIK kunnat lämna wo på de sex matcher som är kvar.

Anonym sa...

som det känns nu är WO kanske ett bra alternativ. Orkar inte se förnedringen...

Pelle sa...

Marie: Sex matcher kvar? Hur tänker du där? Det är ju fyra kvar mot Luleå (vi vinner matchserien med 4-1), sedan minst fyra i semin och därefter minst fyra i finalen...

Men det viktigaste när allt kommer omkring är att vi spelar slutspel. Ett visst annat lag från stan spelar i en helt annan serie snart...

Anonym sa...

skulle inte aik söka till khl för 2 år sen??
nu när fasth, melin, gynge, rosen lämnar kommer ni vara i ettan snart igen! och hoppas på khl!

(skillnaden är bara att det inte är 3500 på hovet, utan 1500 igen)

Marie Hallman sa...

Gnabbas på ni... jag tror det blir sju matcher för AIK i kvarten, jag tror de kan ta sig vidare men det blir hårt ända in i sista perren i såna fall. Tror jag.

DIF tror jag håller sig kvar i elitserien men det blir fan inte lätt. Det är kämpa på hörntänderna i tio matcher som gäller