torsdag 15 mars 2012

Kvalseriepremiär DIF vs Rögle (och kvalserietips)


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Omgång ett i kvalserien i kväll, Djurgården börjar hemma mot Rögle. Ska DIF överleva det här krävs ödmjukhet i kubik. Men också en kaxighet - om man ser kaxig i positiv bemärkelse.

Men viktigast av allt - en bra start. Jag har följt ett antal kvalserier nu och jag har sett nerver darra även på de mest rutinerade spelarna.



En bra start ger självförtroende och möjlighet att ha den där lilla men dock kaxigheten som jag också tycker behövs. Och då menar jag inte störigt kaxig utan mer det här att "okej det blir tufft men vi vet vad vi kan så nu kör vi oavsett hur många vägbulor som vi måste studsa oss över"

Är man för försiktig blir man ju överkörd av de andra. Men kombar man den lilla kaxigheten med ödmjukhet och inser att det står fem lag som inte vill annat än krossa en och som faktiskt, ibland med mer tur än skicklighet, kan göra det så kommer det inte bli underskattning eller annat trams som gör att man fäller krokben på sig själv.

Så här tror jag det går:


1. Djurgården
Är det på pappret bästa laget. Får man ut det man kan så vinner DIF. Challes intåg  för övrigt varit positivt. Känns som det finns en annan trygghet i laget nu.

2. Örebro
Kan lika gärna hamna fyra men har den bästa spetsen av de allsvenska lagen.  De måste få ut precis allt framåt och så måste försvaret och målvaktsspelet tillbaka till det man hade i höstas.  Då går det.

3. Timrå
Har egentligen kapacitet för andra platsen men har alla i laget hjärtat för att offra sig hänsynslöst? Om Timrå hade 10 Pelle Hallin och 10 Max Friberg hade svaret varit ja. Nu känns det mer osäkert.

4. Leksand
Har smugit under radarn och byggt upp en trygghet och ett spel som kan bära långt. Har den målvakt som varit bäst i allsvenskan. Men är ett i stora delar ungt lag. Räcker erfarenheten för att köra om de andra. Osäker på det, därav fjärdeplatsen.

5. Karlskoga
Grymt mycket hjärta, kommer plocka poäng och störa men har inte bredden för att ta sig hela vägen även om Bellissimo,Thermell, Näslund med flera kommer visa att man inte är någon slagpåse.

6. Rögle
Bra lag, bra spel men jag såg Mora rasa totalt efter en magnifik förkvalserie förra året. Kommer inte orka hela vägen.


 Jag är inte på Hovet i kväll tyvärr. Känns mycket märkligt men jag kommer vara ute på en reportageresa och göra en grej som visas på lördag istället. Så kan det också vara. Hinner jag klämma in en telefonintervju och någon svarar så kommer det något, annars får jag försöka i morgon även om det blir galet tajt att hinna med då också. Vi får se.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med i ditt tips nästan till 100% men jag tror att Örebro och leksand ska byta plats = Leksand 2:a och Örebro 4:a!
Sen tror jag, får Timrå en bra start så fixar dom detta, dom har ju varit klara för kvalserien länge och har kunnat förbereda sig mentalt på det som komma skall!

Anders

Morgan sa...

Om det finns någon hockeygud därute att tillbedja så ber jag allt jag kan om att dif åker ur. Med tanke på de höga polisnotorna i samband med derbyna från och med nästa säsong vore det bästa ekonomiskt om de åkte ur bara för att deras anhängare inte kan sköta sig och bete sig som folk.

Man FÖRLORAR mer än man tjänar på ett derby från och med kommande säsong, så därför vore det bästa om dif åkte ur och stannar nere i hockeyallsvenskan inom en överskådlig framtid, precis som läget är för Södertälje, Malmö och Västerås.

När det gäller ditt tips undrar jag om du verkligen följt hockeyallsvenskan? Då borde du ha märkt att Örebro är helt "borta" och att de grundlade sin topplacering under hösten. De senaste månaderna har inte laget alls varit bra. Så det kommer att stå mellan dif, leksand och timrå om de tre första och jag hoppas ju då att det blir leksand och timrå som tar platserna och att dif åker ur!

Här är min tabell:
Timrå
Leksand
--------
dif
Rögle
Örebro
Karlskoga/Bofors/BIK (eller vad den själlösa klubben väljer att kalla sig för dagen)

Morgan sa...

dif måste förresten ta minst 20 poäng för att hålla sig kvar. Det är två poäng i snitt per match. Frågan är om laget klarar av det. Känns inte som så.

2012 kan bli ett helt underbart år - SM-guld i ishockey och fotboll till AIK. dif åker ur i både hockeyn och fotbollen.

Morgan sa...

Broc Little och William Karlsson klara för AIK. Kändes självklart att Little valde bästa klubben i stan i stället för bottenlaget dif. Vad har du att säga om dessa spelare Marie, du som påstår dig ha följt hockeyallsvenskan hela säsongen. Är det spelare som kan gå in och färga också i elitserien?

Jack sa...

Jag tror dif kommer att få det svårt då man totalt saknar ödmjukhet inför uppgiften. Har inte träffat en enda gårdare som inte tror att ni kommer att dansa hem det här med tvåsiffrigt i varje match. Så tror jag även att spelarna känner det innerst inne. Den attityden kan straffa sig.

Marie Hallman sa...

Anders: Så kan det absolut bli. Leksand har växt under hela säsongen. Blir tajt detta.

Morgan:
Jag har sett två allsvenska matcher i veckan (mestadels på tv) den här säsongen utom när jag var på Kap Verde i två veckor och på JVM i två veckor,. Hur många allsvenska matcher ser du i veckan?

Att AIK förlorar på derbyna beror ju på att bland andra AIKs firma slagits på derbyna. Och ite ens du kan ju ha missat bilderna hur det såg ut på AIKs sida av Globen efter de två första derbyna med krossade glasväggar, förstörda stolar med mera. Så där är det lika goda kålsupare som gäller, allt annat är skitsnack.

Om du har följt Örebro så hade du vetat att de varit "helt borta" som du skriver på grund av att de vann serien väldigt tidigt och tyvärr taggade ner en hel del på grund av detta. mänskligt om än synd tycker jag. De kan givetvis tagga upp och jag tror de kommer vara med och slåss om det, det blev ju tex tätt i Leksand i omgång ett.

Det lag som har gått upp på minst antal poäng är Mora som gick upp på 17 pinnar. De flesta som går upp har landat runt 20 pinnar,och det gäller ju för samtliga i serien inte bara DIF...

Jack: Om fansen tror det är en sak, jag har mött fans som inte alls tror så för övrigt..,.men spelarna tror inte att det går att dansa hem serien. Det gör de inte.