lördag 17 mars 2012

Kempe: " Ibland kan man gå på känsla också "



(Kempe fotad tidigare i vintras. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Djurgården var 45 sekunder från en minst sagt efterlängtad trea. Men fick nöja sig med två poäng efter att Mario Kempe säkrat bonuspinnen med en riktig kalasstraff:

– Jag har haft lite flyt nu på straffar. Skönt att det funkar i alla fall, säger Djurgårdsforwarden lättat.


 (Glädje efter 1-0, målet gjordes av Printz och var hans första för säsongen! .FOTO ANDREAS GRANDIN)

Djurgården hade en 2-0 ledning efter två perioder men hemmalaget BIK Karlskoga vann skotten med 45-25, så det var väl på något sätt logiskt att de – till slut – skulle reducera genom 1-2 efter bara 1.05 av tredje och kvittera efter 19.15 av samma period efter att ha plockat målvakten.
 
I förlängningen kändes det som fördel Karlskoga faktiskt då hemmalaget vann skotten med 6-1 och hade en ribbträff som lika gärna hade kunnat gå in. Men det gjorde de inte och det blev straffar.

 (Mario  sätter sin straff, alla andra nollade. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Mario Kempe la Djurgårdens första, och skickade med några snabba dragningar ut Bellissimo på parkeringen:

– Jag tänkte gå in och finta ner honom lite grann, då lämnade han ena stolpen och då var det bara att gå dit och lägga in pucken… Men det var inte det jag tänkte göra från början faktiskt. Jag kom in, la över pucken på forehand och tänkte skjuta men såg att han gick ner så långt, så jag drog ner pucken åt andra hållet istället och la in den där, det var tur att jag hann med det, säger Kempe.

Som inte hade bestämt sig på förhand vad han skulle göra.

– Ibland gör jag det, ibland kan man gå på känsla också och låta målvakten göra första movsen… det gjorde jag nu.

Känslan när pucken gick in?
– Bra så klart och det kändes ännu bättre när jag såg att Wesslan tog alla deras tre straffar.

Men hur kunde det bli så här. Borde inte Djurgården ha tagit alla tre pinnarna? Jo det kan man tycka utifrån vilka spelare som finns på pappret men BIK Karlskoga kom ut och spelade verkligen med hjärtat.

– Det var som vi hade väntat oss, de kommer ut och kör hårt som fan och var supertaggade. Vi var inte riktigt med i starten av perioderna så de fick ett litet övertag i början av varje period. Det måste vi se till att bli bättre på och ändra på.

 (Christian Eklund tekar. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Hur kan det bli sådär då?
– Jag vet inte vad det beror på men ibland så… vi sa inför tredje också att nu måste vi vara beredda på att de kommer ut hårt men de fick ändå göra mål där tidigt och då fick de ny energi.
Den energin räckte som sagt ända fram till 2-2 kvitteringen med 45 sekunder kvar till full tid:

– Det var tung eftersom det var i slutsekunderna och så men man kan inte lägga sig ner och dö, utan man måste fortsätta gå för bonuspoängen.

Jag tycker att det såg lite ängsligt ut i sudden, för eran del. Håller du med?
– Ja det kändes lite så, jag vet inte varför. Men de är bra, de var jäkligt taggade och körde på som fan.

Nu såg jag inte första matchen men jag har hört att det blev stressat när Rögle kom in i matchen och det såg lite så ut här med tycker jag.

– Ja så kan det nog vara även om det är svårt att svara på varför. Visste vi varför skulle vi ju rätta till det… men jag känner samtidigt att det är åtta matcher kvar. Vi får se till att rätta till det som inte funkar och jag måste rätta till mitt spel med. Men det är klart att man har press på sig, fast den pressen behöver inte vara negativ och göra så att man blir nervös utan det är mer att man känner att man måste jobba hårt i varje byte och kriga för märket på bröstet.

Kommentatorerna i den här matchen tyckte att ni drog ner tempot?
– Jasså, jag tycker det var högt tempo. Och det var ju som mot Rögle… det är inget elitserielag som vi har mött som har åkt så mycket grillor som de har gjort. Det är lite annan ishockey i allsvenskan men nu har vi haft två matcher här så förhoppningsvis är vi inne i det nu. Vi har ju satt oss i den här situationen, då får man lösa det.

Hur var känslan efteråt egentligen? Jag tyckte ni såg mer lättade än glada ut över de två poäng ni fick med er?
– Så kanske det var för att vi var så nära tre så vi var nog lättade att det blev två i alla fall.

 (Stor DIF-klack. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Djurgården hade en stor klack med sig som hördes rejält genom rutan. Mario Kempe uppskattar att de fanns på plats:

– Ja det är alltid kul med stöd och folk som hejar på oss också så det var jäkligt skoj att de var där.

  (FOTO ANDREAS GRANDIN)

 Och det fanns andra saker att glädja åt också. Som viljan att täcka skott. Marcus Nilson räddade bland annat en puck på mållinjen med fotknölen.

– Ja det var bra gjort, det är sånt man behöver. Sedan känns det inte som att jag spelade min mest fysiska match, jag vet inte varför men det blev lite fel i tajmingen när jag skulle tackla och så.

 (Kempe. FOTO ANDREAS GRANDIN)

 Men du fick mycket beröm av Viasats kommentator Calle Johansson, för att du håller i pucken och verkligen försöker skapa något.

– Sa han? Kul att höra, det är ju så jag spelar. Helst skulle jag vilja hålla pucken själv hela tiden men så kan man ju inte göra. Så jag försöker hitta på något kreativt när det är läge, försöker skapa ytor och passningar åt lagkompisarna så det var kul ett höra.

Han tyckte att du borde ha haft mer speltid den här säsongen?
– Jasså, ha, ha, ja kul att höra det hade varit kul att få men man får den tid man får och jag försöker göra det bästa av den tiden jag har fått i alla fall.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha ha ha. Ruggigt svagt och framförallt PINSAMT att behöva ta till straffar mot ett lag som vi slår i sömnen med ögonbindlar.

Hoppas verkligen ni åker ur, för klarar man inte att av att vinna med fyra-fem mål borta mot ett bajslag som Bofors, då har man inte i elitserien att göra.

Anonym sa...

Underbar ramsa från AIK-Luleå igår:
"Bajen Fans, Här kommer Djurgår'n! Bajen Fans, Här kommer Djurgårn'!"

Muahahahahahahahaha.

Peter sa...

Såg att den var någon som tyckte den var fyndig, och ja de är möjligt men eftersom mycket tyder på att Bajen stannar kvar i 2:an så förstår jag inte logiken riktigt, DIF och Bajen skulle iaf inte kunna mötas nästa säsong oavsett om Bajen skulle gå upp ett hack i seriesystemet och DIF ner ett.

Sen förstår jag inte varför ni sjöng en fotbollsramsa och som dessutom var om DIF i en slustpelsmatch i hockey mot Luleå? Logiken är inte logisk alla gågner i Solna minst sagt...

Marie Hallman sa...

anonym 1 o 2: AIK hade jätteproblem under de åren man var i allsvenskan med såna lag som du kallar "bajslag", låg därför kvar i allsvenskan i flera år och förlorade tre av de fyra första matcherna i kvalserien när man gick upp så lite ödmjukhet vore på sin plats. Eller tycker du inte att AIK hade förtjänat sin plats när man gick upp, bara för att man hade förlorat mot"bajslag" innan man gick upp?

Jag blir så less på den här skadeglädjen som florerar - om någon missat den.
Var glada åt att det går bra för AIK istället för att pissa på alla andra. Tycker jag.

Sotarn sa...

Tack Norman för att du gjorde så vi tappa en trea,, Marie kan du inte göra en intervju med några av spelarna där dom själva kan ge oss lite svar? Det enda du behöver göra är att tex säga Hej Jonas Almtorp varför har just du varit helt jävlas värdelös iår?(går bra med alla utan Wesslau också).Vad vet dom om ryktet att järlan sjukskrivit sig,,han har för fan inte gett en intervju sedan i julas. Pinsamt ta ansvar hockey är en sport och du är ju för fan SPORTCHEF eller hur?

Anonym sa...

Sotarn: Räkna inte med det. Järlan är ju Bajare. Han har ju medlemsskap i Bajen fotboll enligt uppgifter på diverse forum. Han gör ju allt för att köra denna förening i fördärvet. Kan garantera att han flinar rejält hemma på kammaren att han snart ser till att vi spelar i samma serie som Bajen Fans och detta utan att någon stoppar honom.

Men den främste spelaren som borde ställas till svars är ju Fredrik Claesson. Varför han är så FRUKTANSVÄRT DÅLIG och inte inser det själv och ställer sin plats till förfogande. Han är ju för fan rädd så fort en motståndare kommer nära. Helt ofattbart att den sopan får dra på såg stället i match efter match. Det är ju där som felet är. Laget är ju helt felmatchat. Bänka och RIV KONTRAKTEN för Claesson, Gustafsson, Åberg och Klubertanz och andra jättesopor som inte håller måttet. Hur svårt kan det vara?

Men som sagt. Bajaren Järlefelt gnuggar händerna i smyg...

Här är förresten bildbevis på att han är Bajare. Här står han med Daniel Broberg, som då var tränare i Hammarby Hockey.

Förstår inte hur det BAJEN-äcklet kan få fortsätta hållas!

http://www.hifhockeyhistoria.se/Historia/bilder/00coachhsn1.jpg

Anonym sa...

Fan vad negativa alla e på dif spelare. Peppa istället! Själva skulle ni fixa det heller.....

Anonym sa...

Humor på forumet på officiella hemsidan, signerat signaturen Datsyuk:

DIF-Leksand 1-3 (1-0,0-0,0-3)

1-0 11.24 Jimmie Ölvestad (Ottosson, Zibanejad)
1-1 42.05 Jens Bergenström (Järlefelt), i spel 5 mot 4
1-2 47.13 Jacob Blomqvist (Timander, Järlefelt)
1-3 59.59 Jan Järlefelt, mål i tom kasse

Skott: 16-39
Publik: 8094

Marie Hallman sa...

Sotarn: Tror inte den intervjun ger så mycket.... Järlan är inte sjukskriven. han jobbar.

Anonym: En sak vet jag och det är att Järlan inte "flinar i smyg". Han är rätt knäckt över läget, det märks när man träffar honom. Att du är besviken förstår jag men att tro att folk i föreningen jobbar för att sänka DIF är ju mer uttryck för din frustration än något annat, sant är det inte.

Att du sågar Klubertanz, det förstår jag, han har underpresterat.
De andra du nämner är juniorer soom gör sitt första år bland seniorerna. Problemet är att de fått ta ett ansvar de inte klarar av att leva upp till just nu, DIF har haft lite för stor övertro på att det ska räcka med några gamla kombinerat med enmassa juniorer. Det gick med spelare som Jacob och Krüger men inte med de här.
Men häng inte spelarna för det, Åberg har tex varit BRA efter sina förutsättningar, detsamma gäller de andra. Skäll på de som inte värvat ett tillräckligt starkt lag istället. Tycker jag.

Anonym Håller med

Anonym: han borde ha kört all in på Järlan då... ;))