söndag 25 mars 2012

Falk: "Vi ska göra allt som står i vår makt för att greja det här"


 (Nichlas Falk. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Det var minst sagt dystert hos Djurgården efter förlusten. Alla förstår läget, det är ingen tvekan om det. Och så här analyserar Nichlas Falk, numera assisterande tränare, läget:

Ja… vi kommer ut helt okej i två perioder, sedan får vi en olycklig start på tredje, tyvärr. Då blir vi lite passiva, blir… vad ska jag säga. Det blir lite krampaktigt ett tag. Sedan släpper vi in ett till och så får vi 3-2 och då känner vi att vi har kontakt och då blir det att vi kör på precis så som vi skulle göra hela tiden.


I första känns det som ni spelar aggressivt och med bra fart, men sedan ser det från sidan ut som att farten går ner?
– Ja men vi får ett pp i slutet av andra, då blir inte samma sorts spel utan då blir det power play spel och då försöker man göra allt för att sätta upp för bra lägen där. Nu får vi tyvärr inte in pucken där utan det blir lite… som det blir i pp, att farten dras ner. Det blir lite mer positionsspel.

Ni har en gyllene chans, fyra minuter pp (2+2 på Johan Andersson) i slutet av andra och ni får mest åka och hämta puckar istället för att göra mål. Varför blir det så?
– Ja de får ju loss puckarna. Det är därför de kan slå i väg dem. Det blir lite omständigt kanske, vi kommer inte in riktigt som vi vill i zonen så att vi kan överbelasta och ta tag i pucken utan vi är lite för utspridda och då blir det att de hinner dit och skicka iväg den.

Tycker du att spelarna går på mål som de ska, överlag?
– Nja, i sista blir lite att vi söker oss till hörnen. Men från att vi får 3-2 där så tycker jag att vi driver på bra.

Men innan dess? Känns som det är många skott utifrån, men det är ingen där, i smeten?
– Nej, i och med att vi hade sånt tryck, så var vi mycket och hjälpte varandra nere i långsargen och så, när pucken kommer loss så är det svårt att ta sig in och då gäller det att slå sin spelare på vägen in och vi gör ju två mål så hade vi haft mer trafik så hade vi säkert gjort fler mål. Så är det ju.

Varför är det så svårt att få till den trafiken?
– Du har ju motståndare som står i vägen för dig. Men det är manmankampen som måste vinnas. Gör man inte det så kommer man inte in och gör man det så kommer man in, säger Falk.

Nu är halva kvalserien spelad. Timrå toppar på tretton poäng och har så här långt bara segrar. De tappade poängen kommer från matcher där man gått till förlängning och sedan vunnit i sudden.

Rögle vann i Leksand och gick därmed upp på andra plats på nio poäng, samma som trean BIK Karlskoga som dock har sämre målskillnad på tredje platsen.

Karlskoga laget tog sina tre poäng av Örebro som därmed är borta ur elitseriestriden på sista platsen med endast två inspelade poäng.

Djurgården är å sin sida fyra, på samma poäng (6) som Leksand men med bättre målskillnad (DIF har noll, Leksand minus fyra).

Serien vänder nu vilket innebär att alla möter samma motståndare på tisdag som man gjorde idag. För Djurgården finns bara ett läge nu, vinna och det helst på tre pinnar i varje match. Så vad kan Nichlas Falk och de andra tre i tränarkvartetten göra för att ta de vinsterna?

– Ja vi måste ju ha energi, vi måste spela på det sätt som vi spelar mot Leksand och bitvis i dag. Det blir att Timrå försvarar sig mycket, då gäller det att vi är beredda på kontringar och sånt som de till exempel gör tredje målet på. Men vi vill ju spela med mycket fart och ligga nära varandra och hjälpa varandra så att vi kan få fast puckarna och det får vi många gånger i dag men samtidigt så släpper vi in tre mål och då blir det svårt.

Börjar spelarna få lite panik och känna sig stressade tror du?
– Nej, det vet jag inte. Någon sorts press känner de ju, så är det ju men vi vet ju vad killarna kan, så det är bara att försöka trycka undan den pressen så mycket vi bara kan för att komma ut och spela på det sättet och med den optimism och allt som vi vill.

Vad vill du säga till fansen i det här läget?
– Ja det är fem matcher kvar och vi ska göra allt som står i vår makt för att greja det här, det är inget snack om det. Vi försöker… vi ledare ska trycka i självförtroende i spelarna och spelarna ska gå ut och agera. Det är så vi måste spela.

Vad kan ni göra för att trycka i spelarna det självförtroendet?
– Ja framför allt så går det inte att gå och hänga med huvudet och göra … det är klart att man ska deppa efter en förlust. Så är det ju. Man måste analysera och se vad som har hänt och gör det bättre i nästa match, men den här matchen, de här poängen får vi inte tillbaka. Nu är det fullt fokus på nästa match.

Som gammal Djurgårdslegendar, hur upplever du läget?
– Nämen det är klart att det är en tuff situation som vi är i men det finns saker som vi kan… Det är ju fem matcher kvar och vi kommer göra allt som står i vår makt för att greja till det här och får vi lite medflyt – som man förtjänar när man jobbar hårt, det är dit vi vill komma – då kommer det att rinna på här. Och då kommer vi komma in på kassen och då känner man sig oövervinnerlig och det är den känslan vi måste få in. Det var den som vi hade mot Leksand, den känslan och det agerandet som vi ska ha och det är det vi siktar på.

5 kommentarer:

viktor sa...

"Ja det är fem matcher kvar och vi ska göra allt som står i vår makt för att greja det här, det är inget snack om det."

Det räcker ju uppenbarligen inte... Hela året har det pratats om onödigt bra backbesättning, nuvarande lag ska vända skutan, Djurgården mår bra, vi har en plan osv...


Tänk jag trodde ALDRIG att jag skulle få se mitt hjärtas lag spela i allsvenskan. Speciellt inte efter att klarat sig undan kvalserien åren efter lock out-säsongen. Fy fan vad jag mår dåligt.

Marie, jag hoppas du kommer följa Djurgården lika excellent i allsvenskan som du gör nu.

Marie Hallman sa...

Viktor: Ja det är svårt att förklara hur det kunde gå så här. Större delen av truppen spelade final för två år sedan men varje sässe är ny med nya förutsättningar. KÄnns som laget är felbyggt från start. Ska återkomma till det senare.

Viktor. Vi får se. Funderar allvarligt på att lägga ner bloggen, Vet att jag har sagt det förr men den här vintern har varit extremt svår att få ihop tidsmässigt. Samtidigt är ju bloggen mitt hjärteprojekt. Men jag vet inte. Ska bestämma mig senare är krutröken har lagt sig lite.

Björn sa...

Nejnejnejnejnej.....
Marie - fundera inte ens i de banorna.

Hur ska vi 08-or med hockey på hjärnan då klara oss ????

Finns ingen motsvarighet eller ens liknande med sån insikt och fokus på våra lag !!!

Anonym sa...

Bla bla bla. Jävligt mycket snack och jävligt liten verkstad. Precis som det varit större delen av säsongen i allmänhet och på sistone i synnerhet.

Och några förändringar ser man ju överhuvudtaget inte skymten av. Spelet och matchningen av laget är ju exakt likadan som den varit större delen av säsongen. Varför inte vaska om rejält i laget. Komponera helt nya femmor och kedjeformationer för de som spelar tillsammans nu har ju helt kört fast.

Bänka dessutom såna som inte håller på denna nivå, det vill säga Claesson och Gustafsson. Skicka ned dem till J20 och låt dem stå på tillväxt ett tag till. Kan nog garantera att det finns många spelare i J20 som är hungriga på att få chansen och som brinner av att visa upp sig. Bättre de får spela då än såna som gör bort sig i match efter match.

Våga byta målvakt. Varför värvades plantan överhuvudtaget om han ändå inte skulle få chansen? Släng in honom, låt honom bli det levande plexi som Holmgren var för gnägget när de tog sig upp. Eller förresten, ring in Holmgren och signa honom. Han vet ju hur man spikar igen i en kvalserie och lär dessutom vara ledig. Handlingskraft. Någon? Knappast från Bajen-Järlan som sitter och skrattar högt i mjugg över att han kör dif i fördärvet och snart spelar mot hans gullepluttlag Bajen Fans...

Marie Hallman sa...

Björn: Jag är glad och tacksam att du gillar bloggen men vi får se vad det blir. Ska köra klart nu och kolla vad jag har för andra jobb nästa sässe också. Som det har varit i vinter är rätt tufft.

Anonym: Byta backar går ju inte, man får itne ta in några nya, utan man har de man har. Bara hoppas de får ihop det som lag med de killar som finns i de matcher som är kvar