lördag 24 mars 2012

DJURGÅRDEN-TIMRÅ 2-3 (0-0, 1-1,1-2 )

 (Timrå vann och fortsätter toppa kvalserien. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MM+

Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF 83,33 % och Joakim Lundström, Timrå 93,10 %
Publik: 7 651
Domare: Fredrik Carlman och Fredrik Altenberg


(Mario Kempe vågar skapa. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Bäst i DIF
MMM Jimmy Ölvestad, f
MM Mario Kempe, f
M Mika Zibanejad, f

Bäst i Timrå: Robin Lindqvist, f, Joakim Lundström, mv.


FÖRSTA PERIODEN
... Timrås Robin Lindqvist delade ut första tacklingen i matchen men annars var det mest DIF i början. Ludwig Blomstrand som var tillbaka efter höftskada hade en fin chans direkt men där var Lundström med i Timråmålet.

...Bra DIF-press mot Timråkassen i de två-tre första minuterna.

... Men Timrå fick första överläget efter 3.35 då Jonas Almtorp åkte ut för en slashing. Det flyttade såklart över pressen ner mot DIF-kassen.

...Det blev inget mål i det pp:t, efter halva åkte Jonte Hedström ut för hakning, i offensiv zon och det var fyra mot fyra på isen i stället. Även om det – trots det – såg ut att vara fortsatt pp för Timrå i en minut till.

... Djurgården fick ju en minut i pp där sedan men det bollades mest gris med pucken. Hände inte så mycket.

...DIF sjabblade med pucken bakom eget mål efter drygt sju minuter, det höll på att ge Fredrik Linkan Bremberg ett gratisläge att runda kasse och lägga in pucken men där var Wesslau vaksam och hann med.

 (Fimpen Eklund vs Alexander Larsson FOTO ANDREAS GRANDIN) 

...Ett misslyckat DIF byte på det tidigare sjabblet gav även Jonte Hedström öppet läget att ta ledningen men hans skott gick över.

...Det syns att Timrå jobbat upp ett helt annat självförtroende än när de senast var på Hovet, i serien,.

...Det gör ont att krocka med Jimmie Ölvestad, det tyckte nog den Timråspelare (hann inte se vem) som fick en rejäl propp av Djurgårdsforwarden och ramlade pladask bakåt med armarna utåt. Men sedan kom upp och spelade vidare.

... Djurgården har insett att alla måste spela fysiskt nu. Även Fredrik Claesson satte in en tryckare på Damien Fleury. Har inte hänt att han har smällt på sådär så värst ofta i vinter men nu så.

... David Printz kom fri på högerkanten efter att Simon Önerud tappat pucken men Lundström hann se i en evighet  (kändes det som) vad som var på gång och skottet var bara lite löst så det blev inget av det.

 (Kempe vs Lundström. FOTO ANDREAS GRANDIN)

...Mario Kempe lyckades dribbla sig till ett öppet mål men föll på Lundströms benskydd och fick inte till avslutet.

...En bra första period med bra fart, jämnt spel (även skotten 11-9) och chanser åt båda håll med ett liiiitet övertag för DIF. Inte mycket dock.. Riktigt kul match.

ANDRA PERIODEN
...Inleds med att Jimmie Ölvestad tvärvänder på långsidan och drar i väg ett maskerat skott. Det landar dock  rakt på Lundströms benskydd.

... Lite försiktigare inledning av andra. Eller lite mer avvaktande kanske man ska kalla det. Inte riktigt samma frenesi som i första.

 ( Kyle Klubertanz vs Jonte Hedström FOTO ANDREAS GRANDIN)

...Robin Lindqvist fick i väg ett skott som inte var hårt men studsade lurigt på Wesslaus stöt, men som tur var -.för DIFs del så var det ingen framför DIF målet och högg på den studsande pucken.

... 0-1 (3.38) Matt Murley (Alexander Larsson, MathewRobinson). Känns som matt det lägre tempot gynnade Timrå som i ganska lugn och ro kunde ta pucken vid kortsidan, gå runt kassen och lägga in den. DIF måste upp i fart nu.

... Djurgården fick sitt andra pp i matchen efter drygt sex minuter av andra. Andreas Holmqvist tog i för ett backskott så klubbflisorna flög, fick ny klubba, spelet fortsatte med bland annat ett skott som smet utanför ena stolpen.

... Djurgården hade också ett kalasläge där Zibanejad gjorde en snurrfint och sköt, Lundström lämnade retur men Ölvestad som hade rätt öppet mål fick inte upp pucken över benskyddet.

...Joakim Lundström storspelade i målet men just som han såg omöjlig ut att överlista gled pucken in retfullt enkelt.

…1-1 (8.23) Mika Zibanejad (Jimmie Ölvestad, Erik Gustafsson). Skott av Ölvestad som Zibanejad vinklar in med en lätt styrning förbi Lundström som stod vid helt fel stolpe.

...Djurgården började spela lite mer fysiskt efter målet och det stör Timrå en aning. Känns som det är nyckeln här.

 ( Mathias Tjärnqvist vs Jonte Hedström FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Bra snurr och fin fart på Djurgårdens anfallsspel i slutet på andra men vad är det för skott. När det väl kommer något. Avslut, avslut, avslut!

...Lite lätt kalablik nere hos Lundström när han, Antti Halonen och Jimmie Ölvestad hamnade i en hög nere i målet.

...Johan”Gnagarn Andersson fick 2+2 för hög lubba i slutet av andra och DIF därmed ett gyllene läge att öka på målskörden med överläge i fyra minuter. Det gick inte alls. Det enda som hände var att DIF dumpade ner pucken, Timrå slängde ut de och så där höll det på med undantag av ett par skottförsök som landade i Timrås kompakta försvar. Bäst skott kom från Mario Kempe men då var Lundström bra med. Inget vidare av DIF men grymt bra kämpat av Timrå.

... Klart lägre tempo i andra och det gynnade helt klart Timrå mer än DIF.

TREDJE PERIODEN
...  1-2 (1.07) Robin Lindqvist (Fredrik Bremberg)  Timrå var på hugget från nersläpp, DIF var det inte, spelet gick ner bakom DIF kassen där Linkan la en perfekt macka in i slottet där Linqvist gav Timrå ledningen med ett direktskott.

...DIF tog timeout efter 4.59. Får se om den kan skaka liv i spelarna som just innan såg lätt paralyserade ut.

... Blev lite halvdann effekt. Viljan finns, det är jag övertygad om men det kändes lite panik också när Marcus Nilson tar pucken och åker två varv runt Lundström och sedan försöker få igenom pucken i gröten. Känns lite ”fan jag gör det väl själv då” över det och det funkar inte.

... 1-3 (11.57) Simon Önerud (Johan Gnagarn Andersson, Oskar Hedman) Pass från långsidan snett över isen till Önerud som kommer en mot en med Wesslau och sätter spiken i DIF-kistan.

( Tim Eriksson FOTO ANDREAS GRANDIN)

... 2-3 (12.38) Tim Eriksson (Mario Kempe, Fredrik Claesson) Pass rakt över isen från höger till vänster sida, pass in till Tim Eriksson som gör kroppsfint lurar ner Lundström och reducerar till 2-3

... Såg lite märkligt ut när Timrås Nichlas Torp försvann ut och sedan kom tillbaka joggandes och ville kliva in mitt i spelet, i den där ”dörren” som är i ena hörnan. Det gick ju inte, så han fick ta några snabba steg till ner till det egna båset.

…DIF plockade Gustaf Wesslau och pressade på frenetiskt i slutminuterna för att få till en kvittering men Timrå täckte skott och var i vägen överallt hela tiden och gick bara inte att ta sig förbi.

… Timrå tog därmed sin första seger på Hovet för säsongen. Snacka om att vinna när det behövs mest. DIF fick ta en tung, tung seger och nu krävs det nog att man vinner fyra av de fem som är kvar. Eller kanske tom även den femte. Annars är det goodbye.

Skotten i matchen:  29-18 (11-9, 11-5, 7-4)

12 kommentarer:

Anonym sa...

AVGÅ BAJEN-JÄRLEFELT. AVGÅ CHALLE!!! Inte ett skit har blivit båttre med dig vid rodret.
Kanske en degradering är det bästa ändå så man kan få bort betonghäckarna som nu FÖRSTÖR vår förening. Låt kvasten gå från översta trappsteget ned till den som kokar kaffe i VIP-rummet. ALLA SKA BORT! INTE EN JÄVEL ska få nytt förtroende till nästa säsong. Rensa bort allt och bygg helt nytt. De som är i föreningen idag kan sticka till gnihet eller någon annan äcklig plastförening. De är inte värda att någonsin få förknippas med Djurgården mer efter vad de håller på med.

Jag hoppas att ledningen hörde hur vi buade åt difspelarna och hur vi sjöng "Fredrik Brembergs järnkaminer". Bajaren Jan Järlefelt kommer aldrig NÅGONSIN att förlåtas för det här och det faktum att han kläckte ur sig: "Bremberg passar inte in i lagbygget".

jimmie sa...

Jag undrar fan hus vissa tänker, även om det går dåligt så buar man fan inte åt sitt eget lag. Sen att spotta ur sig massa jävla tjafs som du gör nu utan att skriva ditt jävla namn är bara patetiskt. Är du 12 år och står i klacken och försöker hävda dig eller? Väx upp för fan och stötta laget och skölden även om det går illa!

Hardy Nilsson sa...

Jimmie: Varför ska jag stötta något som bara pissar på en tillbaka. Svara på det du! Vi är många som är trötta på hur föreningen är på väg att köras rejält i botten. Räkna med en och annan konfrontation under nästa hemmamatch om det blir underläge igen. De här f***orna som håller på att skicka ned oss i kvalserien ska inte komma undan och det gäller ALLA som sagt allt från den som slipar skrillorna till högsta hönset.

Nu har jag hittat på ett namn. Nöjd?

Niklas Persson sa...

Hardy Nilsson: Att du säger dom håller på att skicka ned oss i kvalserien säger väl en hel del om vad du kan om hockey. Då vi ÄR i kvalserien nu och ska vi ner är det i Allsvenskan.

Jag förstår din frustration och ilska. Jag känner den cokså, men att tro att någon eller några inte gör sitt yttersta för Djurgården visar din totala okunskap. Hitta andra mer konstruktiva sätt att visa din ilska. Tex heja fram vårat Djurgården ännu mer och stöd dom ännu bättre.

Trogen! sa...

Helt rätt stötta spelare nu och matcha om i laget. Byt ut pp och testandes gubbar! Det kan ju bara bli bättre! Testa nya hungriga som vill göra mål i pp. Det finns lirare som har skott och skickliga som Tim som snurrar om i deras box. Varför sker ingen förändring måste infinna hopp och att de får prova andra konstellationer ! Vinst nästa !!!!

Sotarn sa...

Niklas Persson: Hardy Nilsson skriver nog mest i frustratition och helt ärligt laget har haft ett underbart stöd från publiken all fucking year men inte fan har dom blivit bättre för det,buropen förtjänar dom.Jag kan inte fatta hur dessa spelare kan ha spelat 60 matcher och forfarande leta spelvägar ur egen zon. Igår, tackar vi M.Tjärnqvist och Wesslau för förlusten här om dagen var det Printz och innan dess Norman i en så pass tight serie som denna kan man inte göra sådana här jävla katastrof blunders match efter match,,hoppas spelarna skäms extra mycker den 25e varje månad när dom får svart på vitt hur mycket dom envägs knullar vår förening. Marie vad är det med dom falska match raporterna? Varför står det inte att M.Tjärnqvist ensam ansvarar för 1-2 målet och att Wesslau agerar mycket lamnt vid 0-1? Är inte rapporterna till för att beskriva hur matchen var?

Marie Hallman sa...

Anonym: Att man är förbannad på allt och alla kan jag förstå. Men just nu tror jag de fans som älskar DIF tjänar mest på att hålla ihop och fortsätta ge stöd. Sedan, oavsett hur det går, är det dags för räfst och rättarting men att vända laget ryggen nu gör ju inget bättre. Tror jag.

Jimmie: Jag tror som du, stötta nu. Rensa osv får komma senare.

Hardy: Har du inte stake nog att använda ditt riktiga namn istället för ett hittepå eller anonym? Känns inte seriöst om man inte vågar det. Tycker jag.
DIF fansen har gett laget mer stöd än man tidvis har förtjänat den här säsongen MEN att hota, och komma med "en coh annan konfrontation under nästa hemmamatch" är ju hål i huvudet. På vilket sätt tror du det gör saken bättre?

Niklas: Jag håller med dig.

Sotarn: Som sagt DIF har gjort en katastrofusel insats. Pinsamt på alla håll och kanter men det finns fem matcher kvar att rädda sig kvar i elitserien. Ska det gå krävs stöd inte hot och hån.
Sedan ditt påstående om "falskt" matchrapport - så här' är det: jag skriver som jag upplever det. Säger inte att det är rätt eller fel upplevt utan bara att så här upplevde jag det. Jag försöker dessutom se båda lagens insats. jag skriver som jag skriver och det kommer jag inte ändra på. Om du tycker det är skit, fine då är det så. I dina ögon. Inte i mina.

Anonym sa...

Hardy Nilsson: om du säger att dom skickar ner OSS i allsvenskan så betyder det att du är en del av djurgården också, och om alla ska få skit allt från den som slipar grillor till högsta hönset, inkluderar du dig själv då?

Sotarn sa...

Marie: Det du skriver är så långt ifrån skit man kan komma, jag tycker du är den bästa hockey reportern vi har i Sverige och hoppas inerligt att du inte slutar blogga. Men även solen har ju sinna fläckar, vad jag menar med "falsk" matchrapport är att min polare som bor i Thailand blev frågande när jag informerade om Tjärnqvists miss vid 1-2 då han bara läst din rapport. Jag tycker att det är konstigt att ett sådant jävla tokmistag inte nämns i rapporten jag menar det var ju knappast en vanlig passning han missa kan mycket väll vara den(bla)som gör så så att vi möter Asplöven nästa år. Vad jag ska säga om Wesslau ja jag vet inte han gjorde en grymnt bra grundserie tyvär till ingen nytta. Man kan inte leva på gammla meriter och sanningen är att han just nu är KS sämsta förste målvakt. Jag har inte riktigt förståt det än men DIF spelar inte i Elitserien nästa år och detta är i min värld en större katasrof en Hiroshima bomben.

Marie Hallman sa...

sotarn. Ok, tack. Då hajjar jag ;) Jag förstår att det känns för jävligt. Jag tycker också det är skit om det blir allsvenskan. Helt obegripligt hur så många kan få ut så lite ur ett lag.

Martin sa...

Som TIMRÅ-supporter önskar jag er lycka till på tisdag!Svensk hockey behöver DIF i elitserien. Jag kände precis som ni gör nu under större delen av säsongen men tro mig det hjälper inte att bua och visa sitt hat mot laget! Det räcker med den press spelarna har från media, sig själva och inte minst klubben. Det gäller att stödja sitt lag i alla lägen..det är nu som ni måste visa det som allra mest!!

Fram med det grisspel Timrå visat i kvalserien så tror jag att det löser sig för er! Hoppas dock att ni inte plockar med er alla 3 poäng på tisdag, med lycka till! :)

Marie Hallman sa...

Martin. Bra sagt!