torsdag 15 mars 2012

AIK tog viktig bortaseger - med betoning på tog

Det var många som dömde ut AIKs chanser att ta en seger uppe i Luleå. Men nu har de brutit isen och tagit en mycket viktigt vinst där uppe.

Tre snabba mål i andra vände matchen: 1-0 av Stefan Johansson efter 10.48, 2-0 av Kent McDonell som avslutning på ett snyggt klapp,klappspel efter 12.27 och så 3-0 av Daniel Bång som fick Luleå att agera koner efter 13.47. När Luleå dessutom hade pp och Stefan Johansson satt i utvisningsbåset.



Luleå jobbade sig dock snabbt tillbaka in i matchen. Johan Fransson reducerade till 1-3 efter en tekning där Fasth inte hann med riktigt vid sidledsförflyttningen från knästående på isen och upp med 2.55 kvar av andra.

I tredje skulle Fasth dessutom ut bakom målet och dona lite men missade pucken, kom helt snett hann inte tillbaka och tog sig liggande på isen åt huvudet förbannad över att ha bjudit Luleå på 2-3 reduceringen fem minuter in i tredje.

Eller som han själv konstaterade i TV4 sport

-Jag tycker att vi tar vid efter förra matchen, vi börjar där vi avslutade då. Sedan gör jag ju allt för spänningen på slutet.... (följt av ett spjuveraktigt garv och glimt i blicken)

Men sedan bet AIK ihop,höll ut  och ifrån sig Luleå trots tung press från hemmalaget och tog där med ledningen i matchserien med 2-1 i matcher.

AIK vann för att de spelade som de måste spela för att vinna, det vill säga med fart, hård forechecking  och genom att ta initiativ och inte vänta ut hemmalaget som ju annars är lätt att göra, inte minst uppe i Luleå.

 - Vi måste spela med högre intensitet och fart än vad de gör, otroligt skönt att slå dem här. Det var otroligt viktigt för oss, sa Fasth till TV4 sport.

Jag hade tänkt pratat lite med Bång om det fina målet och situationen där Lukas Kilström ska tackla honom men missar och dyker i en kullerbytta ner i egna båset med huvudet före - och där Bång ger en lite fin puff i baken för att verkligen "hjälpa" honom snabbt över sargen... (såg väldigt roligt ut mitt i allvaret) men AIK har ju chartrat plan så det gick inte. Telefonen var inte på utan de verkar ha dragit järnet till flyget och sedan blev det för sent. Sorry för det men så är det ibland. Bara ta nya tag till nästa match som spelas på Hovet på fredag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att ha säkrat minst en hemmamatch till. Fina och viktiga sekiner in på kontot. Antingen en kvartsfinal eller så blir den i semifinalspelet. Och härligt också att vara i "förarsätet". Vinner vi på fredag, känns det som om Luleå viker ned sig och skänker bort sista matchen på söndag.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja de pengarna sitter garanterat bra. Sedan hur det går.. jag vet inte, det är så lite som behövs för att tippa över det åt ena eller andra hållet.

Danne sa...

Vi har inte säkrat någon mer match ännu! Däremot om Luleå vinner på fredag så har dom säkrat en match till på hovet på tisdag.

rycket sa...

Danne: jodå! Antingen semifinalsmatcher eller minst en kvartsfinalmatch.

Niklas Persson sa...

Jag är riktigt imponerad av AIK i år. Dom har allt det som Djurgården saknar. Vilja, passion och kärlek för märket på börstet.

Ett kollektiv som drar åt samma håll och där alla offrar sig för varandra!

En tränare som får alla spelare att prestera på toppen av sin förmåga.

Imponerande!

Anonym sa...

Danne: Jodå. I och med segern säkrade AIK en sjätte match i kvartsfinalserien, vilken då går på hemmaplan, om inte serien är avgjord tills dess vill säga och det blir minst två matcher till hemma i stället, då det rör sig om semifinalspel.

Marie Hallman sa...

Niklas: Ja de verkar ha tryggheten som DIF saknar. Förstår inte vad det är som gör att det låser sig så där hela tiden.