torsdag 1 mars 2012

AIK-Luleå 0-1 e för (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)


 
(Många närkamper, bara ett enda mål. FOTO: jesperzerman.se) 

Matchen: MMM
Målvakter: Markus Svensson AIK 95,65 % och Johan Gustafsson, Luleå 100%
Publik: 5 411
Domare: Ulf Rönnmark och David Bergman


Bäst i AIK  
MMM Markus Svensson, mv
MM Tobias Viklund, b.
M Patrik Nemeth, b.

Bäst i Luleå: Johan Gustafsson, mv och Niklas Olausson, f.

 (Svensson gjorde en kanonmatch.  FOTO: jesperzerman.se)

FÖRSTA PERIODEN
... Ingen Fasth med på isen, han sträckte enligt uppgift från AIK ljumsken på morgonvärmningen vilket gav Svensson chansen med Niklas Lundström som backup.

... Övriga på frånvarolistan: Fredrik Svensson (ljumske), Daniel Rudslätt (privata skäl), Christian Sandberg (smalben), Johannes Salmonsson (axel), Fredrik Carlsson (axel)

... AIK drog upp tempot rätt bra i början. Det passar dem ju bäst att ha fart och hög, aggressiv forechecking.

...Luleås Topi Jaakola fick första riktigt bra chansen, som förstärktes av att Gynge bokstavligt talat backade ner i knäet på Svensson men Luleåbacken trasslade in sig i röran där och fick inte upp pucken dit han ville riktigt.

(FOTO: jesperzerman.se) 

... snygg detalj i spelet är Tobias Viklund plockar av en anfallande Luleåspelare pucken och passar förbi honom ner till Kent McDonell som dock inte kunde göra något av chansen.

... Stolpskott av Luleås Niklas Olausson efter cirka sju minuter.

... Luleå fick matchens första pp och Svensson fick jobba hårt i kassen. Såg stabil ut.

... Riktigt rolig första period med piggt spel och många bra lägen åt båda håll även om avsluten inte satt de där skulle.

... AIK ökade farten, flyttade upp spelet och fick skjuta åtta raka skott utan att Luleå fick bryta in med något skott emellan.

(Johan Gustafsson är bra. Riktigt bra. FOTO: jesperzerman.se) 

ANDRA PERIODEN
... Luleå hade en serieseger att spela för men det kändes ibland som det var AIK som jagade något. Tex när David Lillieström Karlsson fullföljde ett anfall och bökade sig in där det gjorde som ondast framför mål istället för att vika av. Bra.

... Utvisning på Oscar Steen i början av andra men där visade AIK att de har ett ett av seriens bästa boxplay, ett riktigt bra försvar och förstörde det mesta som Luleå försökte sig på.

...Det blev ny utvisning direkt på, då Pavlikovsky fick upp klubban i ansiktet på Wallin – typ - strax efter en tekning (dock inte dem emellan).AIK-forwarden trampade på med pucken och såg minst sagt uppriktigt förvånad ut när domarna blåste.

... Riktigt bra boxplay även den gången, bland annat av junioren Mattias Janmark Nylén som slet som en galärslav för att trycka ut Luleåspelare ur zonen.

... Friläge för Joakim Nordström precis när AIK blev fulltaliga, men han kom inte till riktig för att få ett bra skott skott och pucken gick utanför. 

  
(Joakim Nordström försöker. FOTO: jesperzerman.se)

...Josh MacNevin visade prov på det där med att offra sig för varandra när han la sig ner, täckte skott och skar av vägen vid ett Luleå-anfall.

...Svettigt värre för Luleåkeepern när Tobias Viklunds skott studsar över honom, alla störtar till för att trycka in pucken som dock trycks ut. Starkt av Luleå att reda ut den pärsen.

...friläge för Gynge  som dock inte får helt ordning på pucken och nästan dribblar bort sig själv, den backhand han ville använda funkade inte riktigt där.

... Bra läge sedan åt andra hållet, för Luleås Enterfeldt som försökte ta ledningen med ett skott vid ena stolpen men där täckte Svensson bra.

.. Patrik Nemeth fick två minuter för highstick. Han tog ett snack med domaren om det och ville veta varför med tanke på att reprisen tydligt visar hur han har bladet i isen, vid Luleåspelarens skridsko när denne ramlar.  (Se artikel)

TREDJE PERIODEN
... Kim Karlsson kom i ett bra läge ett par minuter efter paus försökte sig på en backhand men drog i pucken all världens väg istället.

... Patrick Nemeth följde upp sina skott över i andra med ännu... ett skott över i tredje. Står välplacerad, skjuter hårt men vinklar väl bladet mindre väl då.

… Tredje perioden bara rann iväg, lite småchanser här och där och i knappt en endast avblåsning.

… När Luleå inte kunde flytta Svensson ur position försökte man trycka in pucken. Det gick inte det heller.

…Riktigt vasst skott av Liwing med knappa tre minuter kvar, men då gjorde Gustafsson en kanonplock.

(FOTO: jesperzerman.se) 

ÖVERTID
… AIK fick inleda förlängningen i underläge och lyckades bara hålla emot i 27 sekunder. Sedan tog Luleå bonuspinnen och vann i och med det elitserien 2011-2012. Grattis Luleå.

…0-1 (0.27) Elias Fälth (Niklas Olausson, Johan Fransson) Spel 4 mot 3. PP-uppställning och Luleå passar runt några gånger sedan pang, drar Fälth på ett slagskott som går in.

Skotten i matchen: 28-23 (11-7, 8-7, 9-8, 0-1)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fredrik Carlsson saknades också i matchen mot Luleå

Marie Hallman sa...

anonym Sant!!! hur kunde jag glömma Fish! ska lägga till det tack :)

Jack sa...

Det är en katastrofutvisning på McDonell som tyvärr avgjorde det hela. Domarna skänker bort matchen till Luleå. Synd att de inte kan vara mer konsekventa när det verkligen gäller.

Gnagare sa...

Nja, det är faktiskt inget fel på den sista utvisningen. Han är uppe med klubban och hakar i handskarna/handsk-höjd, (även om det går fort) och då ska det vara utvisning.