onsdag 29 februari 2012

SSK-ALMTUNA 1-2 e förl (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)


Matchen: MM
Målvakter:  Julius Hudacek, SSK 90,91 % och Adam Reideborn, Almtuna 97,44 %
Publik: 3 340
Domare: Ulf Rådbjer


Bäst i SSK
MMM Victor Lööv, b.
MM Alexander Lagerström, f
M Andreas Hjelm, f, Emil Lundberg, f.

Bäst i Almtuna: Adam Reideborn, mv.

FÖRSTA PERIODEN

... Alexander Ytterell skulle ha spelat matchen och var uppsatt på laguppställningen men en oturlig olycka under tvånudduppvärmningen strax före match satte stopp för det.

...Gustav Björklund skadade ju knäet mot Malmö, fick sitta på läktaren nu och var rejält nervös. Alltid värre att sitta vid sidan av.

...Det syntes direkt vilka som ville mest. SSK pressade på rejält. Och bland andra Blid  och Alex Lagerström tryckte på med skott mot Reideborn i Almtunamålet.

... Slovenerna försökte sig på en kombo också efter drygt treminuter, Jeglic in till Sabolic som dock sköt rakt på Almtunakeepern.

...SSK åkte på matchens första utvisning då Gröndahl åkte ut för holding the stick efter 4.38.

... Sabolic såg het ut och jobbad fram en Almtunautvisning för fasthållning efter 7.38 genom att låta benen gå, gå, gå längs sargen trots en närgången uppvaktning.

... Kurt Davis hade världens läge att ge SSK ledningen när Tony Lagerström skickade en puck ner mot bortre stolpen där amerikanen stod men utan att ha bladet på rätt ställe. Hade ju kunnat styra in pucken i öppet mål där.

.... Bra försök till genombrytningar och in på mål av både Thom Flodqvist och Tony Lagerström men det blev inte så där jättevassa avslut på de anfallen tyvärr.

... SSK fick ett pp med drygt fem minuter kvar men lite för mycket snurr och för lite verkstad i kombination med ett bra boxplay av Almtuna gjorde att överläget blev mållöst.

... Adam Reideborn stod verkligen i vägen när SSK tryckte på. Och fick bland annat ett skott rätt i masken av Kalteva.

.... Het SSK chans precis i slutminuten, där Jeglic och Sabolic ångade på mot målet men Reideborn tog de chanserna med.

ANDRA PERIODEN

...Lite gulligt pausen då SSK:s speaker Ragnars flickvän knallade ut på isen och friade. Och Ragnar svarade ja i högtalaren.

.... Almtuna var på efter paus, betydligt mer då än innan faktiskt. Hudacek fick freda målet rejält där ett par minuter.

... Viktor Lööv pangade på en rökare tre, fyra minuter in i matchen. Synd att den var så rakt på dock.

... SSK skapade en lite box nere vid Reideborn även i fem mot fem, drygt sju minuter in i andra men nä. Det är för smånätt och skotten kommer för långt utifrån. Bra dock av Lööv att åtminstone försöka få in pucken.

...Efter drygt åtta minuter hade Södertälje en puck på mållinjen men den gick aldrig över utan kunde vispas ut igen.

...0-1 (8.09) Martin Karlsson (utan assist) Slänger i väg ett skott av bara farten som går in mellan benen på Hudacek. Känns som alla i rött stod och sov där tyvärr.

... Dubbelchans för SSK, där Julian Jakobsen hade ett skott som man tycker bara booorde gå in men ändå fastnade på något ben eller så.

... I slutet av andra fick SSK ett överläge till skänks då Almtuna var för många på isen. Men lyckades inte göra något av det. Istället blev det en Amtunachans just som Uppsalalaget blev fulltaliga, men den gick rejält utanför.

TREDJE PERIODEN

...SSK fick inleda tredje perioden med pp i 1.09. Inga mål där men en bra chans av Alexander lagerström precis efter att Almtuna blivit fem ute spelare på isen.Tyvärr för SSK gör Reideborn en fin plock där.

... 1-1 (1.48) Alexander Lagerström (Mathias Månsson, Kurt Davis).  Månsson står ute vid sargkanten och lyfter in en puck i slottet. Alex Lagerström fipplar runt lite med den och får till slut på ett skott som går in via en Almtunaspelares ben eller skridsko.

... SSK hade lite svårt att lyfta även efter det där målet, ville mycket, men hade lite ström i klubban nu och då. Spända spelare är aldrig bra och avslappnade Almtuna som inte har något att spela för, kom i ett och annat ströanfall där SSK hade lite tur faktiskt att det inte var superskärpa i avskotten.

...Dubbelchans för SSK med fem minuter kvar, först skott från höger, retur ut till vänster där Blid tog i för kung och fosterland och sköt ett skott som Reideborn styrde upp i nätet.

...Stefan Gråhns åkte ut med 2.04 av ordinarie tid då han helt sonika yxade bort klubban ur händerna på en SSK-spelare. Det överläget behövde SSK... men något mål blev det inte, trots lätt kalablik och mycket vilja.

ÖVERTID
... Skott av Alex Lagerström som hoppar och far men inte går in, en dryg minut in i förlängningen.

... Storebror Tony hade också ett skott, med drygt två minuter kvar av övertiden, som var nära, nära men nej.

…Bonuspinnen gick istället till Almtuna efter att Jonas Westerling spelat upp pucken till Fredrik Sandgren på blå. Han drog på ett slagskott och nu krävs ett mirakel för avancemang till play off.

…Oskarshamn vann sin match match är därmed helt klara för playoff. Mora vann vid full tid och passerade SSK, Malmö förlorade och nu ser läget runt playoffstrecket ut så här:

7. Malmö 78 poäng, -2
8. Mora 77 poäng, +19
9. SSK 76 poäng, -9

… Det här innebär att Malmö och Mora måste förlora vid full tid samtidigt som SSK måste vinna vid full tid i sista omgången om man ska lyckas ta sig förbi. Att landa på samma poäng blir meningslöst, då SSK har så klart mycket sämre målskillnad.

… Skotten i matchen:  39-22 (13-5, 14-9, 11-6, 1-2)

Inga kommentarer: