tisdag 10 januari 2012

Silly season SSK (och DIF) svar från Nygårds och Kronblad

Lite rörigt i dag men Nygårds var vänlig som vanligt och ringde upp eftersom han inte kunnat ta samtalen men då satt jag i bilen på väg till Hovet, samma när Kronblad ringde.... så nu får ni inga ordagranna citat men här är ändå en sammanfattning av vad båda sa.

Nygårds sa så här om...


...Pisani och kostnaderna för honom:
SSK har gjort en uppgörelse med honom där klubben står för hemresan samtidigt som Pisani avstår lön för den tid han har varit i klubben. En klar win för SSK ekonomiskt får man väl säga. Det hedrar Pisani att han ingick den dealen nu när det blev som det blev.

...om SSK ställt ultimatum till Nylander för att få ett svar?
Det hade man inte gjort, man hade kunnat tänka sig att vänta några dagar till men var så klart angelägna om att få ett klart besked. När Nygårds pratade med agenten för en vecka sedan såg det ut som att det verkligen skulle bli ett kontrakt, sedan dog det hoppet sakta men säkert ut. SSK sa då att man gärna ville ha besked men kunde vänta lite till, sedan kom tillslut  beskedet att det var nej tack som gällde.

...om det stämmer att SSK pratat med DIF om att få låna Mattias Carlsson och / eller Jonas Almtorp.
Det stämmer inte. SSK och DIF har pratat lite löst om samarbeten under hösten men än så länge har inget blivit av och det enda som  har varit nära att bli av konkret var en junior som behövde lite speltid men det blev inte av det heller. Som det ser ut just i dag (tisdag kväll) så förs det inga och har inte heller förts några konkreta samtal, eller ens lösa samtal om att låna varken Mattias Carlsson eller Jonas Almtorp även om SSK gärna skulle vilja göra det. Nygårds hade således ingen aning om DIF vill låna ut ovan nämnda spelare heller då deras namn inte varit uppe för diskussion mellan klubbarna.


Och så här svarade Christer Kronblad på frågan om vad som händer med Nylanderpengarna?
Ingenting. Det finns nämligen inga pengar insatta någonstans. Det SSK och Fansens lirare gjorde var att samla in bindande löften från de som var med i insamlingen att dessa skulle betala in den summa de gav löfte om, IFALL Nylander skrev på. Det gjorde han inte, därmed behöver ingen betala någonting av det de har lovat. Däremot har många hört av sig och sagt att de vill bidra till någon annan spelare om SSK hittar någon och därför har kampanjen Fansens lirare i samarbete med SSK skickat ut ett massmejl och frågat om det finns några som vill bidra och i såfall med hur mycket. Sedan är det upp till var och en att göra som de vill, bidra eller inte.

6 kommentarer:

Marcus sa...

Det framgår inte vad som hände med pengarna som användes till att värva Pisani? Eftersom SSK inte betalade någon lön bör det således finnas 250' i "fansens"-potten. Eller?

Anonym sa...

Ār inte Holmerin talesperson fõr Fansens Lirare? Ska SSK svara på det som rör kampanjen?

Hur tänkte du Marie?

Marie Hallman sa...

Marcus: Jo det står ju att Pisani avstår lön. Och att det enda SSK betalade var hans biljett hit och hem. Sedan exakt hur många kronor som finns kvar i potten vet jag inte.

Anonym: Ja varför inte? De samarbetar ju om det. Och de tre första frågorna är det Nygårds och inte Holmerin som kan svara på. Frågan om Nylletpengarna bollade Nygårds vidare till Kronblad. och eftersom SSK dels samarbetat med Fansens lirare om Nyllet och dels nu TILLSAMMANS med kampanjen skickat ut ett mejl så kändes det helt okej att fråga Kronblad om just den grejen. För mig är det viktigaste att få svar på frågan inte exakt vem som svarar. Men du kanske känner Holmerin och blir upprörd över hans vägnar. Jag vet inte. Jag tycker att Holmerin har gjort ett kalasjobb, men det utesluter inte att fler kan svara på frågan. Anser jag.

Anonym sa...

DIF MÅSTE agera nu! Kan helt ärligt säga att dom inte har spelat bra en hel match på hela j-la säsongen! Man måste göra om i grytan INNAN det är försent.

Spelare som behöver ny miljö -
Mattias Carlsson - (Malmö?) Rent byte med Saik som har Hyning på bänken?

Jozef BomBom - Malmö? Örebro? Timrå? Utomlands?

Spelare som ska in -
Ante Enqvist (Får ingen speltid i NHL)

Kim Hirschovits
Nagy
osv osv...

AGERA!

Anonym sa...

Bra Marie, du reder ut begreppen och alla spekulationer på olika forum.

Lite sent men............... Välkommen tillbaka!

MVH/Centh

Marie Hallman sa...

Anonym: Dumpa spelare är en sak, få in nya en annan.Nagy skrev på för ett KHL lag idag, Ante vet jag inte vad han vill men där är det ju Montreal som bestämmer till syvende och sist. Fan inte lätt detta, att hitta någon bra och ledig spelare som inte varit skadedrabbad nu.

Centh: Tack du, jag hoppas jag gjorde någon klokare!