torsdag 5 januari 2012

JVM: Ready to rumble!!!


( Så här ser det ut när Sverige anländer till arenan i dag. Juniorkronornas fantastiska serviceteam har sett till att allt är tiptop! FOTO:WWW HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bara timmar kvar nu. Sedan final Sverige-Ryssland. Och tänk om.... det är ju så länge sedan. Vågar inte skriva mer än så. Vill inte jinxa. Men ni vet ändå vad jag menar.


Och det här gänget vore så värt det. Sverige har ett lag fyllt av vinnarskallar som gör allt för egen succé samtidigt som man gör allt för laget. Sammanhållningen har varit härlig att se, liksom killerinstinkten.

Sedan är ju hockey som det är. Det är ju oförutsägbarheten som gör det till världens häftigaste sport. Man vet fan aldrig hur det ska gå på förhand. Räcker väl med att säga Ryssland-Kanada i semin här.


(Sveriges ovärderliga serviceteam! Från vänster Thomas Carlsson, fysioterapeut, Per-Åke "Lurken" Bäckman - materialare som gör sin 13!!!säsong i JVM, Per Lindhom, materialare, PA Bergsten, läkare - har avlöst Björn Sandström som var med första halvan av turneringen. Det är den här kvartetten som ser till att laget -alltid - har perfekta förutsättningar. Minitiöst jobb, kan inte bli bättre! FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ryssland är det offensivt mest talangfulla laget i hela turneringen. Deras målvakter har varit riktigt, riktigt bra hittills. Enda svagheten finns i det defensiva spelet och i det mentala. Backarna har inte imponerat, hemjobb är inte de här ryska forwardsens grej... och ryssarna vek ju ner sig totalt när Kanada körde över dem i tredje (utan att nå ända fram) och man vek sig mot Sverige när blågult vände och vann.


(Stoj och glam på ryssarnas träning inför finalen. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sverige har å sin sida fantastiska tekniker, kloka, spelskickliga backar, en supertalang till målvakt (som dock haft det tufft i starterna i matcherna men ändå har vuxit och stängt i gen på slutet). Och en total laghängivenhet. Om det kommer till det mentala så tror jag Sverige tar det.

Det är ju lätt att säga att "vi sa att vi släpper inte det här" och så vidare. Sedan ska man leva upp till det och som Sverige har lyckats vända och vinna så finns det en mental styrka i det här gänget som ingen kan ta i från dem. även om blågult haft galet svårt att göra mål på många chanser och även har varit för snälla framför motståndarkassen lite för mycket. (Rönnberg har lovat ändring nu...)

Om den mentala styrkan sedan räcker? Fan vet. Jag vill mest att matchen ska börja ... NU orkar inte fundera mer.

Det är SVT som visar finalen, men vi visar bronsmatchen. Inget nerifrån rinkside men med Niklas Holmgren och Challe Berglund som kommentatorer. I den matchen finns det dock en hel del svenska godbitar som kommer visas i periodpauserna, bland annat en intervju med Max Friberg som jag hoppas ni spanar in som uppladdning inför finalen.

Bronsmatchen sänds på TV10, matchen börjar 21.30 svensk tid.Kolla gärna!!!

Inga kommentarer: