torsdag 12 januari 2012

För en god sak

Det blir allt vanligare att spelare och klubbar samlar in pengar till olika fonder, som tex Rögle/Björn Hellgrens shakinggeneration och nu ikväll DIF som samlar in pengar till Strokefonden.

Samarbetet kommer så klart med tanke på att Nisse Ekman för ett år sedan drabbades av en stroke som både förändrade hans liv totalt och som fick många fans att bli både chockade och tagna av händelsen.



Jag känner själv en ung tjej som fått stroke och både när det gäller henne och Nisse så står man som en fågelholk och fattar inte hur unga, vältränade människor kan få en sån sjukdom som annars är förknippad med ålder och taskiga levnadsvanor.

Det är med andra ord en mer komplicerad sjukdom än man tror och den kan slå till när man minst av allt anar det. Forskning är viktigt, kring alla möjliga sjukdomar och det är bra att spelare som är och har varit förebilder för så många går i bräschen. Så ni som gillar DIF eller bara vill bidra till Strokefonden ändå, kolla in info på www.difhockey.se om hur ni kan hjälpa till. Varenda öre betyder något.

Inga kommentarer: