lördag 12 november 2011

Sverige-Ryssland 1-4


Ny förlust för Kronorna, nu mot Ryssland 1-4. Men det var ändå en bra insats, jämfört med Tjeckienmatchen. Ryssarna med Radulov i spetsen, drog upp tempot och det passar Sverige bättre.

Å andra sidan fick lurige Radulov smyga sig in i de positioner där han inte ska stå och då small det. En, två och nästan tre gånger. Vid den tredje passade han för ovanlighetens skulle bort sitt hattrick, men ryskt mål blev det ju ändå av Sergei Shirokov.


Wesslau som stod i målet gjorde en bra insats. Det var tre svåra mål att ta, så ingen skugga över honom tycker jag.

– Det var skönt att få spela match igen efter Tjeckienmatchen. Vi spelar bra i dag men de har tur och får göra mål i viktiga lägen i matchen. Vi spelar bra framför allt i andra perioden, det var synd att vi inte kunde göra fler mål på dem, säger Wesslau till TV10 som också var självkritisk och konstaterade att:

– Man släpper tre mål och tja, det finns alltid något man kan göra åt saken, så är det alltid.

För de Djurgårdare som är oroliga för att turneringen skulle ha tröttat ut Wesslau inför derbyt kom också lugnande besked från Djurgårdsmålvakten:

– Det känns bra. Jag hade inte så mycket att göra, det var ganska lugnt i dag.

Nu blir det (om inget oförutsett händer) Luleåkeepern Johan Gustafsson som kommer att stå söndagsmatchen mot Finland då Viktor Fasth fått hög feber natten till lördagen.

Fasth åkte hem och Gustafsson som var med Småkronorna i Vaasa på en turnering fick ta en 4,5 timmes taxiresa ner till Helsingfors. Såg lite småroligt ut när han smög in i arenan och in i båset en kvart in i första perioden.

Bland utespelarna så fortsatte Jonas Andersson och Andreas Jämtin spela bra.  Calle Järnkrok var het, gjorde sitt första mål i Tre Kronor och borde ha fått mer speltid. Bland backar såg Staffan Kronwall och Daniel Fernholm stabila ut.

Men Jonas Andersson var inte alls nöjd med spelet:

– Det känns inte så där jättebra när vi torskar andra raka. Vi kommer inte upp, i 60 minuter, där vi vill vara. Vi kommer inte in framför mål och skapar de här riktigt farliga chanserna som Järnkrok gör och som vi måste göra. Det är det lilla sista som saknas. Vi för matchen i långa perioder men kommer inte riktigt till ändå, säger han till TV10.

Nu väntar alltså Finland och förutom det faktum att Sverige gärna vill slå lillebror Finland så ligger förstås finaltorsken mot världsmästarna i våras och jäser som bra tändvätska inför söndagsmatchen.

– Absolut, det är inga problem att motivera sig inför den matchen. Men i morgon måste vi komma upp i kapacitet annars får vi det jättetufft.

4 kommentarer:

Kricke sa...

Visst fan var alla målen tagbara men du vågar väl inte skriva annat av rädsla för att inte få intervjua honom igen. Tråkigt när reportrar och spelare blir för nära bundisar så att de inte vill/kan kritisera när det behövs. Det går inte att komma ifrån att Wesslau släppt in nio mål på två matcher och SKÄMT UT SVERIGE. Sen är ju Mårts en ruggig hycklare också genom att byta målvakt till matchen mot Finland. Borde inte Wesslau stå den matchen också med tanke på att han "borde upp på hästen igen" som han motiverade anledningen till att Wesslau skulle stå mot Ryssland. Nej. Mårts borde knipa igen limpsaxen med tanke på hur mycket han säger emot sig själv. Minns bara hans utspel om att när han tog över som förbundskapten skulle ALLTID det bästa laget spela och att inga återbud accepterades på samma sätt som under Bengt-Åkes tid. Återbuden har ju haglat in nu också och detta är långt ifrån det bästa Tre Kronor-laget Mårts har ställt på benen. Bara det att Stefan Johansson och Robert Rosén saknas visar ju att han långt ifrån håller sitt ord. Och om bästa laget ska spela i varje match, då skulle ju Fasth ha stått redan mot tjeckerna. VÅGA KRITISERA OCH SÅGA MARIE! Var inte så feg. Nu börjar man förstå varför ingen tidning vill anställa dig fast - du är för snäll och vill vara för mycket kompis med de du skriver om. Du kanske borde fundera på något annat än journalistik om du inte kan granska, kritisera och framförallt såga de du skriver om.

Marie Hallman sa...

Kricke: Tack för din åsikt. Jag håller med om en sak - Rosén borde ha varit med och det har jag skrivit flera gånger redan. I övrigt så håller jag inte med om något av det övriga du skriver. Du är rejält fel ute när det gäller mig tex. Men nu har du ju fått såga mig och spy galla över mig i alla fall. Rejält. Så tack för det. Ha en go söndag.

Erixon sa...

Krickes inlägg gjorde min söndagsmorgon.
Hur kan man vara så bitter och cynisk?

Om man bortser från alla fel (Stefan Johansson LOL) i inlägget kan man ju konstatera att han... inte borde läsa Maries blogg överhuvudtaget om allt är så kasst!

Troll!

daniel sa...

Jag tror minsann Kricke är något obstinat inför den kommande slakten på måndag. Stackars liten.

Ta ett gäng Sobril så skall du se att det blir bättre.