måndag 21 november 2011

SSK -Malmö 4-1 (0-0, 3-0, 1-1)


( FOTO GUSTAV BRUNDIN)
Matchen: MMMM
Målvakter: Julius Hudacek, SSK, 97,44% och Hannu Toivonen, Malmö, 89,19 %
Publik: 3 802
Domare: Thomas Forsström.


Bäst i SSK:
MMM Andreas Gröndahl, f och Julius Hudacek, mv
MM Emil Billberg, f
M Greger Hanson, f

Bäst i Malmö: Hannu Toivonen, mv.

PERIOD ETT

 ( FOTO GUSTAV BRUNDIN)

... Det hade snackats om plånbokstifo och det flög lite plånböcker. 30-talet kanske. Sedan buades det friskt och sjöngs ”Ett Södertälje, finns bara ett Sädertälje”.  Och en bit in i matchen ”Bara pengar inget hjärta” Jag tror budskapet gick fram.

...Malmö ställde Toivonen i mål, synd, hade varit kul att se Pontus Sjögren i kassen. Förstalinen doftade dock SSK eller vad sägs om Dragan Umicevic, Robert Carlsson, Linus Klasen i kedjan och så Tim Heed på backen ihop med Stefan Lassen, där dansken då var odd man out så klart.

...Nog syntes det att matchen betyder mycket för spelarna också. Det osade adrenalin ända upp i taket och SSK gick verkligen all in på Malmökassen direkt.

 ( FOTO GUSTAV BRUNDIN)

... mitt i pressen fick Emil Lundberg till ett sjukt stolpskott, inte långt bort där.

... heta känslor även utanför spelet, efter lite tajt spel runt Malmömålet så rök SSKs Andreas Gröndahl och Malmös Stefan Lassen ihop med ett lite större gruff som följd. Alla på isen skulle in och hjälpa till typ.

... Riktigt vass skott av Fredrik Sonntag cirka sex minuter in i matchen men Toivonen var bra placerad.

... Andreas Gröndahl lyckades krocka med Dragan Umicevic när han hoppade ur spelarbåset. Dragan gick omkull, publiken jublade. Såklart. Men det var ingen fara för Malmöforwarden, lite snopet bara.

.. Malmös Ponthus Westerholm kom lite fel och rammade både målburen och Hudacek. Såg värre ut än det var. Och Hudacek spelade vidare när buren var tillbakasatt till det rätta läget.

 ( FOTO GUSTAV BRUNDIN)

... Oj var nära Greger Hanson var att näta halvvägs in i  första, han snodde åt sig pucken från en Malmöspelare och vispade iväg ett skott som mycket väl kunde ha gått in men det ville sig inte, pucken gick i ansiktsgallret på Toivonen såg det ut som.

... Måste credda Christopher Blid för sitt jobb längs sargen. Det händer saker när han är där och försöker få fart på pucken och med snabba fötter river och sliter för att få ut och in pucken mot mål.

 ( FOTO GUSTAV BRUNDIN)

... SSK åkte på sin första utvisning efter 11.41 då Kalteva åkte ut för roughing, Malmö kom in med en ren SSK-pp-uppställning: Heed, Kollar, Klasen, Carlsson och Umicevic. Men SSK stod upp bra där. Inget ppmål för Malmö som annars är giftiga i den spelformen.

... stort jubel i hallen när Greger Hanson proppar Klasen. Inte helt otippat. Jublet alltså.

... Vasst skott av Malmös Justin Forrest i slutet av första men den plockade Hudacek. Reptilsnabbt.

... Riktigt bra första av SSK men man undrar, orkar det här tempot hela matchen? Och varför spelar det inte alltid så här??

 ( FOTO GUSTAV BRUNDIN)
PERIOD TVÅ

... Bra press av SSK samtidigt som Malmö spelar lite nonchalant i början av andra. Det straffade sig för gästerna.

... 1-0 (2.55) Emil Billberg (Andreas Gröndahl) Malmö puckar runt lite nere bakom egna målet men SSK ligger på, Gröndahl utmanar, snor pucken och lägger en elegant pass direkt på bladet till Billberg som står mitt i slottet och pangar in ettan.

... SSK fick upp ångan än mer efter målet och började proppa loss på spelare till både höger och vänster. Påhejade av klacken som var i sitt esse och verkligen hördes och var en extra spelare.

... Timeout Malmö redan efter 5.54 av andra. Kanske för att Malmö var sjukt tillbaka pressade och typ fyra på varje puck och in i varje situation. Men det hjälpte inte.

....2-0 (6.12)  Andreas Gröndahl (Kurt Davis, Emil Billberg) Vunnen tekning bak till Davis som driver lite sidledes in mot målet och krutar iväg pucken som sedan styrs in av Gröndahl.

... ”Vem ska Nyman köpa nu?” skanderade klacken efter målet och gissa om de trivdes. Det hördes.

... Rungande stolpskott av Victor Lööv. Där hade Malmö tur. Trean var nära.

... Kramkalas mellan Alexander Ytterell och Lukas Eriksson halvvägs in i matchen. Såg lite kul ut för när Ytterell kopplat värsta MMA-brottargreppet om Eriksson så vägrade han släppa trots att han själv hamnade underst på rygg.

( FOTO GUSTAV BRUNDIN)

... Apropå närkontakt med målvakten så hade Andreas Gröndahl just det med Malmös Toivonen. Två minuter för interference och vild huggning av Malmö vid SSK-målet som bland annat resulterade i ett stolpskott av Tim Heed. Men inget mål.

... 3-0 (16.22) Alexander Ytterell (Julian Jakobsen, Greger Hanson) Spel 5 mot 4.  Vi satt just och undrade varför ingen passar den fria spelare på andra sidan så gjorde Jakobsen just det. Ytterell pangade in pucken direkt. Den unge backens andra mål för säsongen.

TREDJE PERIODEN
…Lite lugnare tempo på SSK inledningsvis och det gjorde att spelat flyttades ner en del till SSK:s halva av isen.  Ska det här hålla måste de fortsatte ösa på.

( FOTO GUSTAV BRUNDIN)

...3-1 (7.36) Ivan Ciernik (Tomas Kollar, Justin Forrest). Skott, retur där, och så en liten pass in i slottet där får lyfta in reduceringen. Och verkligen får. Inte tappa pressen nu SSK! Endast en ex-täljespelare inne faktiskt, Kollar.

... SSK tog timeout efter målet, får hoppas Strömwall betonade att det är full gas hela matchen ut som gäller...och att lyfta upp spelet. SSK är klart bättre offensivt än defensivt.

....Onda, onda ögon på Mathias Månsson när det blev lite småfult Malmöspel på en SSK-lagkamrat i mitten av tredje.

 ( FOTO GUSTAV BRUNDIN)

... dagens garv: När Robban Carlsson kommer i hög fart, är på väg att flyga in i målet men istället för att ramma målvakten visar fint respekt när han lyckas flyga upp och lägga sig PÅ målet som han sedan glider i väg med. Höjdare! Såg galet kul ut men var snyggt gjort, cred för det Robban!

...4-1 (14.05) Robert Sabolic (Tony Lagerström Viktor Lööv) Kontring, Lööv passar diagonalt över isen, Sabolic kommer ensam på högerkanten och visar varför han värvades.

... Musikansvarige följde upp 4-1 målet med Abbatoner: ”money, money, money must be funny, in the rich mans world”. Men jag tror inget hån biter så här efter matchen. Visst var de påverkade under matchen men efter är ju en annan historia, däremot så sved säkert torsken rejält hos Malmöspelarna.


 ( FOTO GUSTAV BRUNDIN)

SKOTTEN I MATCHEN 37-39 (17-10, 15-17, 5-12)


6 kommentarer:

Anonym sa...

Förlåt Marie, men jag måste rätta dig lite. ”En klubb i Tälje, finns bara en klubb i Tälje” har vi ingen ramsa som går. Men jag tror nog att du menar "Ett Södertälje, finns bara ett Södertälje".

Anonym sa...

"Men jag tror inget hån biter"

Haha, var vi på samma match Marie? Ishockeyspelare är också människor. Robban Carlsson och Heed hamnade ju totalt ur balans p.g.a. alla psykningar. Det här är spelare som i vanliga fall avgör matcher. Igår slog de mest desperata felpass i egen zon..

Anonym sa...

....I övrig en bra matchanalys. Som vanligt Marie!

BigDan sa...

Härligt jobb som vanligt Marie! En liten notis bara Greger Hanson stavar Hanson med bara ett S, lätt hänt att man stavar fel då det är ovanligt med enbart ett S :)

Marie Hallman sa...

anonym: Då hörde jag fel, ska ändra!

anonym: visst var de påverkande man jag tänkte mer på lång sikt, matchen var ju över när de började spela Abba och den kom efter slutsignalen med. och då är det ju lite sent att få en håneffekt var mer så jag tänkte. Tack för att du gillade analysen :)

Big dan: tack! Jamen fan jag glömmer hela tiden, ska ändra! bra att du sa till.

Anonym sa...

Lika som bär: Marie Hallman-Mathias Månsson. Kan du inte lägga in bilder på er ihop? Vore grymt!!!