måndag 7 november 2011

AIK-HV71 3-4 (1-1, 1-3, 1-0)


Foto:www hockeymedmariehallman.se



Matchen: MMM+
Målvakter: Viktor Fasth, AIK, 78,95 % & Markus Svensson, AIK, 100 % och Daniel Larsson, HV71, 91,89 %
Publik: 3 377
Domare: Mikael Nord, Mikael Sjöqvist


Bäst i AIK  
MMM Robert Rosén, f
MM Stefan Johansson, b
M David Lilliström-Karlsson, f

Bäst i HV71: Noah Welch, b, Daniel Larsson, mv.

Foto:www hockeymedmariehallman.se 
 
PERIOD ETT
... Sorligt lite folk på plats, sämsta publiksiffran i hela ligan på hela hösten. Jag tycker AIK är värda mer publik än så här, men all cred till er som var där och stöttade ljudligt!!

...AIK fick första anfallet sedan tog HV71 över lite, och hade bland annat en riktig Jukka Voutilainenprojektil som susade utanför målet dock.

... Väldigt ”generös” bedömning från domarna i första. Eller vad man ska kalla det.

...Det tog drygt sju minuter innan AIK fick upp den där ”Färjestadsfarten”. Ni som såg den matchen fattar vad jag menare. Men då tryckte man på desto mer. Det var dock HV som fick första målet.

...0-1 (10.33) Andreas Karlsson (Oscar Sundh, Per Ledin) Pass rakt igenom slottet från höger till vänsterkanten, där tar Karlsson emot pucken och knixar in den stolpe in.

... Mikko Luoma första spelare att bli utvisad. Han såg förvånad ut (förmodligen för att den så kallade nivån plötsligt höjts aningen oväntat) Och sedan arg. Ska väl vara glad att han inte fick missconduct också för en gest som såg lite ”fuck you” ut.

Foto:www hockeymedmariehallman.se 
 
... bra pp av AIK tills Kent Mc Donell åkte ut för roughing. Just han hade ett skott som sånär studsade in via HV-keepern Larsson. Robert Rosén var framme och försökte jobba in returen, fick en smälla av Oscar Sundh, då lackade Kent McDonell totalt, kastade sig in i gröten och började slåss som en galning. Inte så bra för där försvann ju AIKs pp eftersom det nu blev spel fyra mot fyra.

... Å andra sidan... fick AIK ”tillbaka” sitt överläge bara några sekunder senare och fick spela fem mot tre i en dryg halvminut sedan Christian Sandberg fått en smäll i nacken nere vid kortsidan bakom HVmålet av Mattias Karlsson. Och den här gången utnyttjade AIK överläget bättre.

...1-1 (14.55) Robert Rosén (Stefan Johansson, Josh MacNevin) Spel fem mot tre. PP uppställning, backskott, retur åt sidan som Rosén hinner fram på och lyfter in.


Foto:www hockeymedmariehallman.se 
 
... Nära nytt ledningsmål för gästerna 16.16 in i första när Andreas Falk sköt ett skott som Fasth precis fick ut ett benskydd på.

... Lustig sekvens efter där Josh Mac Nevin och Jesper Fasth trasslade in sig i varandras klubbor på ett oanat sätt.

...HV pressade på som galningar efter att utvisningarna var avklarade men powerbreaket som kom med en minut kvar tog lite död på den där pressen. Det där reklamavbrottet ska ju komma halvvägs in i perioden, vet inte vad som hände där.


Foto:www hockeymedmariehallman.se


PERIOD TVÅ

...galen räddning av Daniel Larsson när AIK kom två mot en och det verkligen luktade mål men Larsson dök fram för att ta pucken och fällde därmed Richard Gynge. Och blev utvisad för tripping.

... och fick betala dyrt för det då det bara hann gå sekunder av AIKs pp innan det blev mål.

...2-1 (1.58) Robert Rosén (Stefan Johansson) spel 5 mot 4.  Nytt samarbete Johansson, Rosén fast nu hade de bytt sida och stod till vänster om Larsson, på hans stötsida  i stället. Skott från Johansson, retur åt sidan och pang in av Rosén.


Foto:www hockeymedmariehallman.se 
 
... AIK fick ett nytt pp precis efter målet och hade kunnat få ett fett mentalt övertag där men fick inte till det alls i det överläget. Det fick istället HV.

... 2-2 (5.34)  Jesse Joensuu (Adam Almqvist, Jason Krog) Nästan en kopia på HV:s första mål fast nu på andra sidan.

... Fredrik Svensson är stabil. Eller vad man ska säga. Per Ledin ville fram och röja lite i målgården framför Fasth. Svensson stod upp. I vägen. Blev tvärstopp för Ledin där.

... Blev lite halvbrottning nere vid Danne Larsson för en AIK och en HV-spelare (hann inte se vilka) samtidigt som resten av spelet gick bort mot AIKmålet och där HV hyfsat ostörda fick diagonalpassa och lyfta in trean.

Foto:www hockeymedmariehallman.se 
 
... 2-3 (10.12) Daniel Grillfors  (Johan Lindström, Tommy Kristianssen) En snabb spelvändning, lite klapp, klapp och så lyfter Grillfors in pucken.

.... David Lillieström Karlsson gjorde en fräck spelvändning i slutet av andra när han tvärnitar, lägger pucken mellan benen på sig själv, kastar sig runt och tar fart åt andra hållet. Alltid kul att se ”DK” som förutom att jobba som en iller försöker bryta mönster och göra det oväntade. Lyckas ibland, ibland inte men det kändes uppfriskande att se hur som helst.


Foto:www hockeymedmariehallman.se


... Ibland kan det dock straffa sig att vara för kreativ, fråga Victor Ahlström som snurrade upp några HVspelare men tog en halvsnurr för mycket fick se pucken bli stulen och satt i mål på andra sidan.

... 2-4 (19.18) Kamil Piros (utan assist). HV-forwarden snor pucken av Victor Ahlström, vänder spelet, trampar på ner mot Fasth och sätter fyran rätt upp i krysset. Enkelt. För enkelt.

PERIOD TRE

... Målvaktsbyte i AIK under pausen. Fasth ut, in med Svensson som höll nollan i Oskarshamn igår (torsdag).

... Riktigt bra jobbat av Christopher Aspeqvist som fick ett läge, men hade pucken på fel sida bladet och ändå lyckades hålla i pucken och få i väg ett backhandsskott. Inte det vackraste man sett men ändå, han fick till en farlig chans.

... Det fick även Richard Gynge kort innan det där, men Daniel Larsson var omutlig.

... Aspeqvist fick faktiskt spela lite forward också. I tredje då Roger Melin bänkade twinsen och satte in extraforwarden Janmark Nylén och Aspeqvist som nytt ytterpar och gick ner på sex backar i stället.

... Hur tänker man som AIK-supporter när AIK har spelövertag, ligger på för ett mål och så slänger man in snus på isen så det blir ett speluppehåll? Tror man att laget behöver lite vila? I så fall tror man fel. Nu fick trötta HV vila, det tjänade inte AIK på.

... Friläge för Jesse Joensuu halvvägs in i tredje men den tog Svensson. Såg stabil ut. Och höll faktiskt nollan under sin period i kassen. Måste ha varit skönt efter allt snack som har varit.

… 3-4 (17.04) Robert Rosén (Stefan Johansson, Richard Gynge) Rosén kommer på högerkanten, passar till Stefan  Johansson som skjuter, det blir retur och där är Rosén igen. Kopia på AIKs första mål. Hattrick för Rosén och hattrick i assist (jag vet finns inte men ändå) för Johansson. Rosén hade för övrigt en puck i stolpen också i slutet av matchen.

(Inhopparen Svensson höll nollan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se

…AIK plockar Svensson när det står 18.28 på matchklockan och jagar frenetiskt. Kent MacDonell slår in en puck på tennis och det blir en videogranskning men det var tydligt en hög klubba. Så det målet blev det washout på.

Skotten i matchen: 37-22  (12-8, 9-11, 16-3 )


8 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr så förstår jag inte dina ++ på Stefan Johansson. Även om han hade ass på Roséns mål så kan tyvärr inte Johansson slå ett ordentligt pass längre. Skjuter gör han också alldeles för sällan.

Nu är det studs ut för AIK igen, men jag hoppas att Johansson och Co kommer tillbaka till det spel vi vet att dom kan.

Mike sa...

Fattar inte vart aik har sina fans nånstans? Vart är dom 10000 personerna som går på alla fotbollsmatcher? Vi är överallt???

eddie sa...

Snälla börja inte med publiktjafset igen kan vi inte ha en penismätningsfri sajt att läsa om hockey på,,snälla

Kalle sa...

Tack för att du skriver så bra, Marie. Det är en höjdare att gå in och få sammafattning på matcher man inte sett. Det är roligt på ett annat sätt att läsa om matcher (som den här) jag faktiskt såg på plats och läsa alla dina små betraktelser. Nu är jag less på förluster med 3-4! Det var den fjärde under ordinarie tid, bara sen i början på oktober (+ en övertidsförlust med 4-3). Jag tycker AIK var bäst i två av tre perioder igår. Fjolårets succémän måste visa klass, om det ska bli på rätt sida av strecket i slutet. Som Sandberg säger: Skjut inte för skjutandes skull. Topplagen har en annan kvalitet i avsluten. HV hittade kryssen imponerande bra igår, kan man lugnt säga.

Anonym sa...

Fasth - På med fuskakydden igen tack!

Marie Hallman sa...

anonym: ja hela försvarsspelet måste bli bättre, det är sant. men han spelar ändå fram till tre mål stefan mer än någon annan förmådde.

mike och eddie, jag håller med eddie där.

kalle. Tack själv, det värmde!!! ja det ärä stor skillnad i effektivitet och avslut, verkligen AIK kan bättre!

anonym: Tror inte det har med det att göra

Anonym sa...

BEVIS FÖR ATTFASTH FUSKAR : http://mvtraning.blogspot.com/2011/10/lite-mer-om-storleken-pa-malvakter.html

Anonym sa...

eddie: Aikarna vill ju så gärna diskutera publiksiffrorna i fotboll men inte i hockey. Märkligt...