söndag 27 november 2011

Jhonas och de andra: Skön revansch mot Washington


(Blandade resultat men en stark avslutning på veckan för Enroth. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Tre matcher spelade i veckan för Jhonas Enroth.  Jag har inte hunnit med riktigt men nu så… det blev förlust på straffar i onsdags – för ovanlighetens skull för straffkungen Enroth.

Buffalo förlorade  med 3-4, Jhonas tog 36 av 39 skott fram till straffläggningen, där svensken tog fyra av fem straffar men målvaktskollegan Tim Thomas var än vassare och tog samtliga fem.


Boston sköt fler skott så Jhonas Enroth hade faktiskt bättre räddningsprocent (92,3) än Thomas (91,2). Men det får man ju inga extrapoäng för tyvärr.

Fredagen innehöll också torsk. 1-5 mot Columbus och Jhonas Enroth blev utbytt efter 4.29 av andra, då han hade släppt in fyra mål på 18 skott. Tufft så klart. Men nu är Huddingekillen inte den som viker ner sig i första taget.

Ny match dagen därpå, och på lördagen var det Washington som stod på programmet hemma i Buffalo. Jhonas var tillbaka i kassen och fick en gruvlig revansch då han satte stopp för Ovechkin och Bäckström och kompani och det rejält. Vinst 5-1, enda insläppta målet kom 6.39 av andra perioden när Jason Chimera  reducerade till 1-2 med ett handledsskott.

Man kan ju inte mer än tokgilla en målis med det psyket som Jhonas Enroth har. Häftigt värre. Han tog 26 av 27 skott och klev fram när tungt skadedrabbade Buffalo behövde det som mest.
Det här var sjunda raka matchen som startkeeper för Enroth. Den som vill se lite sköna saves hittar dem här… (de kommer en efteren.) 

**
 Marcus Krüger fortsätter få bra med förtroende i Chicago. Har spelat mellan 14 pcj 17.39 de fem senaste matcherna. Han har gjort en assist två matcher i rad också. Dels vid Dave Bollands 2-3 mål mot Anaheim (Chicago vann till slut med 6-5) i fredags och dels nu allra senast i lördags vid Andrew Brunettes 1-0 mål (Chicago vann med 2-1) mot LA Kings. Det målet kan ni se här. 

**
Även Gabriel Landeskog öser på. Istid fem senaste: 18.31, 16.34, 17.11, 15.45, 18.40.  Och två assist, en mot San Jose den 20 november och en mot Dallas 18 november. Fascinerande!

**
Andreas Engqvist är kvar i Montreal men har  inte spelat match sedan 14 november. Oklart om han är petad eller skadad. Har inte hunnit kolla, sorry för det!

**
Mark Owuya är kvar i Marlies. Har spelat sju matcher där totalt, den senaste i fredag (natt mot lördag, svensk tid) Mark kunde räkna in en win till, det blev 4-3 mot St Johns. Mark tog 29 av 32 skott, hade 90,6 i räddningsprocent. Han har fyra vinster, en förlust på full tid och en på straffar på  på de sex matcher som han har startat. Kul!

**
Niclas Bergfors sattes ju upp på unconditional waivers. Trist på ett sätt - hade varit roligare om det hade blivit succé där borta. Men bra på ett annat sätt, det måste  hände något värdelöst att sitta där och häcka. Låter som det blir KHL för honom. Ska bli intressant att se.


Inga kommentarer: