fredag 18 november 2011

Hansson: " Sedan låg pucken där och stirrade på mig"


(Greger Hansson fotad i en tidigare match. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Efter två målsnåla matcher fick SSK äntligen igång målskyttet. Seger med 3-2 som kunde ha varit 4-2 om inte domaren hade hunnit blåsa av precis innan sista pucken gick i mål i tom kasse.

– Ja det var en lite sisådär match, där spelet gick fram och tillbaka för mycket för vår del. Och vi kan spela noggrannare kanske men det känns ändå som ett steg framåt, säger Greger Hansson.


Vad menar du med att matchen var sisådär?
– Att vi var lite för slarviga i egen zon. Vårt pp var inte så effektivt i dag. Det finns lite saker att jobba på men i stora hela var det bra.

Vad var steget framåt då?
 – Att det var en vinst och att vi gör tre mål. Ser man på resultatet så är tre mål ett steg framåt även om det inte borde vara det. Man får ta det man får och på det sättet var det ett steg framåt plus att vi skapar många chanser. Nu kom vi dessutom in lite mer på mål. Men jag tycker fortfarande att spelet runt mål kan förbättras, absolut. Samtidigt har vi bra chanser i dag, deras målvakt (Alexander Bengtsson) var bra. Vi kunde ha haft minst ett par mål till, säger Greger Hansson.

Men med tanke på att SSK har gjort ett respektive noll mål i de två senaste matcherna före den här så var tre mål givetvis bra för självförtroendet. Och måltorkan – som delvis beror på att skotten tas på tok för långt ifrån målet - har man pratat om inom laget:

– Ja vi har pratat om det mycket, det är något som måste åtgärdas. Vi har pratat mycket om att fullfölja och gå PÅ mål. Att vi inte bara ska till målet utan att man ska åka in med rätt inställning, att det ska vara ”jag SKA fram här, jag SKA göra mål, jag ska inte bara var här. Att jag ska vinna pucken och stundtals så gör vi det bra men det sitter väl lite i skallen också. Man blir lite bekväm och åker till de enkla ställena på sidan istället för att ge sig in där det händer. Det är något som sitter i inställningen och något man måste ha i åtanke att vi ska IN framför mål och verkligen vinna pucken, säger Greger Hansson.

Han värvades för att göra mål och såldes in som en målfarlig spelare. Men än så länge står han bara på två assist varav den andra kom i dag när han liggandes i luften slog en drömpassning till Thom Flodqvist som gjorde 2-1 i slutet av första perioden.

– Ja, jag blev fälld men lyckades föra över pucken till Thom som stod bra vid bortre stolpen, så det var inga konstigheter.

Men du passade liggande i luften läste jag på LT.se?
– Ja, ha, ha men vilket sätt man än kan göra det på så får man göra det. Det var kul att bidra med något.

Du presenterades som målskytten som SSK behövde av klubben när du kom, har det varit jobbigt att ha de förväntningarna hängande över sig?
– Nej, inte alls. Det tycker jag inte, det var helt rätt ju. Jag har ju en historia av att göra mål och jag har inte haft några problem med det förut och har inga problem med förväntningarna heller. Men jag har inte spelat tillräckligt bra. Jag måste bli hetare framför målet jag med. Men det ligger mål i luften, det var nära flera gånger att det blev mål i dag så även för mig var det ett steg framåt.

När var du som närmast?
– Det var en puck som låg på mållinjen som jag bara hade att raka in men det var en back där som antagligen gjorde en bra insats när han höll i min klubba så att jag inte kunde skjuta. Så den låg där på mållinjen och domaren lyckades på något sätt inte se det som hände, så det kan vara lite jobbigt ibland att se pucken ligga där och inte kunna göra något åt den.

Men låg pucken precis på linjen?
– Ja, den låg helt stilla på mållinjen efter ett skott från (Mikko) Kalteva, som gick över målvakten och landade på mållinjen, sedan låg pucken där och stirrade på mig. Det var lite frustrerande men en dag som den här när vi vinner så gör det inget. Men hade det blivit förlust så hade det varit tufft.

Hur har det varit annars att spela i SSK tycker du?
 – Det har varit jäkligt positivt. Alla är väldigt trevliga i organisationen och jag har blivit väldigt väl omhändertagen, så för mig har det bara varit roligt. Det är självklart inte kul när man förlorar och inte bidrar med mål men så är det ibland. Då får man bara fortsätta att köra och hoppas att det lossar för det gör det till slut. Min femma har haft en jäkla massa målchanser och då släpper det till slut, man vet att det kommer till slut. Det är värre om man inte skapar något men det har vi gjort, säger Greger Hansson.

På måndag väntar Malmö och även om han själv inte har några känslor för Skåneklubben så har han förstått att det är en av säsongens viktigaste matcher som ska spelas då.

 – Jomen man känner det lite i luften att det är en viktig match. Det gäller att hålla en bra nivå. Man har ju spelat många matcher i sitt liv och det gäller att hitta en nivå där man kan spela bra men där man ändå är riktigt taggad. Och det kan vi, så det ska inte vara något problem!


5 kommentarer:

SSK1902alltid sa...

Tack som vanligt för alla trevliga intervjuer! Blev det någon intervju med Nygårds igår?

Anonym sa...

Nygårds verkar vara omöjlig att nå. Ingen av bloggarna eller LT har lyckats nå honom för en intervju...

BigDan sa...

Härlig intervju Marie!

Gregga gjorde nog sin främsta match i S-dressen igår och det känns som han börjar hitta rätt i timingen samt börjar bidra med fina pass och snart kommer nog första målet också.

Han kan nog bli riktigt bra när han fått en 10 matcher till i benen.

Marie Hallman sa...

ssk1902 och anonym
Tack själv. Jag pratade faktiskt med Nygårds i går.Först i en minut sedan i två. Om jag ska göra en intervju så måste vi båda ha tid och jag måste sitta vid en dator och skriva ner det han säger. När jag gjorde det och ringde honomo var han upptagen och hann inte, när han sedan ringde tillbaka stod jag på Ica och köpte kattmat så då kunde inte jag. och i helgen kommer han vara upptagen, vi får seom vi får till det. Går det så går det och går det inte så går det inte. Är inte mycket att göra åt det. Han hann i och för sig säga att "det finns inget nytt att berätta" så ni kan ju känna lugn där då i alla fall.

Marie Hallman sa...

Big Dan tack! Bara hoppas det går fortare än så!