onsdag 16 november 2011

DJURGÅRDEN-FÄRJESTAD 5-1 (2-1, 3-0, 0-0)

 
(Snabbt ledningsmål boostade självförtroendet rejält. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Matchen: MMM+
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF, 95,65 % och Christopher Nihlstorp, Färjestad, 84,85 %
Publik: 7 125
Domare: Patrik Sjöberg och Tobias Björk


Bäst i DIF
MMM Jimmie Ölvestad, f, och Kristofer Ottosson, f
MM Tim Eriksson, f
M Gustaf Wesslau, mv

Och så ett litet bonus M med guldstänk till Mario Kempe för Zorroförsöket. Jag bara älskar såna initiativ.

Bäst i Färjestad: Per Åslund, f och Jonas Frögren, b.

 (Närkontakt. FOTO JOHANNA LUNDBERG) 


PERIOD ETT

... Det var nästan samma laguppställning nu i Djurgården som i derbyt. Den största skillnaden är att Pontus Åberg som startade som extraforward senast är upplyft i startuppställningen tillsammans med John Norman och Jonas Almtorp medan Daniel Brodin fick börja som extraforward.

...Inte så ofta man ser Tim Eriksson proppa någon men det gjorde han, skön inställning där och Martin Sevc flög rätt bra av tacklingen.

... DIF blev ju nollade senast men nu kom ett snabbt första mål. Ett viljemål dessutom.

 (Marcus håller undan. FOTO JOHANNA LUNDBERG) 


...1-0 (3.32) Kristofer Ottosson ( Marcus Nilson, Jimmie Ölvestad) Mackan kämpar sig, trots tung uppvaktning, runt målet, får med sig pucken och lyckas lägga in den i slottet, där Ottsson fångar upp pucken, skott, retur och sedan ser det ut som att Andreas Holmqvist får in pucken men det ändras senare till Ottosson. Vild glädje hur som helst. Det kan jag förstå. Skönt att få ett snabbt mål den här gången.

...1-1 (4.14) Marius Holtet (Mikael Johansson Patrik Lundh). Uppspel på längs ena kanten, Holtet får pucken ungefär halvvägs över, trampar på, bryter in från kanten och lyfter upp ett handledsskott rätt upp i krysset.

... Fint klappklappspel i mitten av första, men i det här läget som DIF är i så tror jag halva publiken tänkte samma sak. Nämligen ooooh men skjut nudå! Istället- Svår balansgång det där. Man måste spela ut för att kunna göra mål men också göra mål för att kunna kosta på sig att köra klappklapplir. Frågan är vilket som ska komma första?

(Almtorp på väg mot mål. FOTO ANDREAS GRANDIN)  
                                                                                             
... 2-1 (11.44) Jonas Almtorp (John Norman). Länge sedan Almtorp gjorde mål men nu så bombade han resolut in tvåan. En pass från Norman ute vid sargen in til Almtorp som stod mitt i slottet men långt ut från målet och dunkade till ett direktskott. Snyggt.

(Frögren fick sys med sex stygn, spelade sedan på. FOTO JOHANNA LUNDBERG) 

... Aj, aj, Jonas Frögren fick en puck rakt i ansiktet. Inte med mening så klart utan Djurgårdsbacken Fredrik Claesson sköt, men pucken ändrade riktning på en klubba och styrdes rätt upp i fejjan så det blev blodvite. Frögren fick kliva av och sy uppe vis vänsterögat, Marcus Nilson var direkt fram och kollade att allt gått bra.

... Riktigt bra läge för DIF i slutet av första när Mathias Tjärnqvist passar in till Marcus Nilsson vid bortre stolpen, men Nihlstorp gjorde en bra räddning med benskyddet där.

... Väldigt snäll period, inga utvisningar alls. Ganska jämt fördelat spel. Ett par lägen var sådär, hårt jobb från båda håll,  mycket skridskoåkning och några tacklingar men inte så sprudlande  hockey. Men båda lagen ligger lite skrynkligt till då kan man nog inte vänta sig annat heller kanske.

PERIOD TVÅ
... Tidigt pp för Djurgården då Färjestad drar på sig en utvisning direkt för en spelare för mycket på isen. DIF tackar, tar emot och gör mål bara sju sekunder in i överläget.

...3-1 (1.24) Jimmie Ölvestad (Kristofer Ottosson, Daniel Tjärnqvist)  Spel i 5 mot 4. Nummer nio åker förbi förlängda mållinjen, lägger in pucken mot slottet, där Jimmie Ölvestad kommer i en liten andravåg, han får iväg ett skott trots ett lite trängt läge och snurrar runt och ramlar samtidigt som pucken går in.

 (Nilson vill ha en arm med i det mesta. FOTO JOHANNA LUNDBERG) 

... 4-1 (3.23) Jimmie Ölvestad (Marcus Nilson, Kristofer Ottosson) Uppspel längs ena kanten, Jimmie trampar på, har en Färjestadsspelare på insidan om sig som tacklar till precis när Ölvestad skjuter men skottet får han till och pucken går in samtidigt som Ölvestad rammar kortssidans sarg liggande på isen. Såg rätt gulligt ut när Nilson var snabbt framme och den sittande målskytten.

... Tre poäng av Ottosson redan efter 3.23 av andra och det var hade kunnat bli en fjärde då han fick öppet mål ett par minuter senare men inte fick ordning på den inpassade pucken och fäpplade bort lägen.

... Färjestad fick ett ypperligt läge till reducering kortdärpå när Per Åslund sköt, Wesslau är på pucken men den studsar lite knepigt och kunde dimpt ner i ett farligt läge men då var Boumedienne där med ena handsken och boxade bort skottet.

( "Veteranerna" firar ett av målen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

.... Färjestadskeepern gjorde en lite ovanligt räddning då han dök med huvudet före för att räddad den puck som Mika Zibanejad försökte göra något med. Inte helt lätt att väja där för 93:an som fick ta emot en del smällar från Frögren för det. Ja just det, Frögren var tillbaka i spel efter att ha blivit omplåstrad i första pausen.

... Snyggaste målförsöket? Mario Kempes försök till en Zorro en knapp kvart in i andra! Han var inte så långt ifrån att få in pucken men Nihlstorp är ju rätt stor, täcker bra och stod dessutom upp så det var lite för ont om plats där Kempe försökte lägga in pucken. Försökte uppskattades i alla fall av både publiken och lagkamraterna. Det hördes och syntes på applåder och omklappningar.

...5-1 (17.57) Tim Eriksson (Mario Kempe). Det märktes att de spända nerverna från i måndags hade släppt nu. Skott av Mario Kempe från kanten, det blir en retur som Tim störtar på, Nihlstorp på knä, kan inte riktigt få grepp om pucken som studsar upp i luften igen och då snärtar Tim in femman.

... ”Jag tycker om att lattja och fick läget och tänkte varför inte! ” så berättade Kempe i pausen om sitt försök till Zorro och sammanfattade sedan perioden med träffande ”Det är vi som gör målen, det får man energi av”. Just. Så. Enkelt. Kan det faktiskt vara. Gottalovehockey.

PERIOD TRE

... Inte så många chanser men desto mer tacklingar i början av tredje. Kul att se att det smäller lite. Justa bra tacklingar från båda håll ska tilläggas. Och till och med Ottosson la in någon tackling, det händer inte var dag.

... Fin fint klappklappspel av veterankedjan (Ölvestad, Ottosson, Nilson) några minuter in i tredje, kunde ha blivit ett väldigt snyggt mål om inte Färjestadsbacken Jonas Brodin hållt fast och lyft upp Ottossons klubba med sin klubba. Utan åtgärd från domarna.

( Zibanejad fick en smäll. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Inte så snygg smäll på Zibanejad dock. Han lämnade isen blödandes och fick sedan knalla ut direkt till omklädningsrummet, såg ut att ha gått någon tand eller så.

… Djurgården hade bytt reservkeeper idag. Tim Sandberg var krasslig så det var i stället Marcus Due Boje som stod i båset och hjälpte till med dörren.

… DIF hade föresten oväntat finbesök i går. Plötsligt stod han där, Jacob Josefson! NJ Devilsforwarden har ett brutet nyckelben och fick lov att åka hem en vecka på höstlov och drog givetvis direkt till Hovet. Kändes lätt surrealistiskt att se polarna Josefson, Cehlin och Brodin sitta i en liten klunga och mysa i omklädningsrummet.

Skotten i matchen: 33-23 (10-6, 2-9, 9-8)

Inga kommentarer: