söndag 13 november 2011

Bremberg: "Jag behövde en rejäl utmaning och allt kändes rätt"


(Fredrik Bremberg fotad förra säsongen på Hovet. Nu blir det Timrå. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Han hade anbud från bland andra Frölunda, Modo, ett par finska klubbar och några klubbar söder över i Europa. Det blev Timrå och det är en minst sagt glad Fredrik Bremberg som berättar varför:

– Ha, ha ja det är nog många som är förvånade särskilt som det till slut stod mellan Timrå och Frölunda, men jag valde Timrå. Jag behövde en rejäl utmaning och allt kändes rätt, konstaterar Fredrik Linkan Bremberg.

Timrå har parkerat i botten av tabellen hela hösten och har just nu sju pinnar upp till tian AIK och tio pinnar till nian Djurgården.  Så visst, det är verkligen en REJÄL utmaning som väntar.

– Ja, men just det behöver man ibland i livet. Man kan inte alltid ta den enkla vägen i livet. Jag pratade med LillKenta, han hade passat mig bra. Så jag kunde ha tagit Frölunda, kunde ha tagit ett givet slutspel och en behaglig resa i topp tre men vi var inte helt överens om lite kontraktslängder och så. Ekonomiskt var det ingen större skillnad men nä, det kändes inte riktigt rätt hur kontraktet var utformat. Och Nubben (Timrås sportchef Kent Norberg) presenterade klubben bra.

Vad sa han då?
– Att det är 35 matcher kvar. Det är sju poäng till AIK, tio till Djurgården, det är långt ifrån över i mina öron.

Jomen vad sa han mer än så?
– Jag vill inte gå in på det men det sättet han presenterade klubben Timrå för mig lät bra. Ibland måste man gå på en magkänsla. Jag fick känslan att Timrå kändes bättre bara, sedan att folk tror att man har fått dåndimpen när man tar laget som ligger sist, det skiter jag i. Man måste testa lite nytt ibland. Jag kunde ha valt Frölunda, Finland, några klubbar utomlands men jag vill det här, vi får se hur det slutar.

Men du var ju nära Modo också?
– Ja, det var jag men när jag pratade med honom så kändes det inte rätt bara. Jag fick inte den rätta känslan och då går det inte, säger Fredrik Bremberg.

I ett pressmeddelande skriver Timrå att ”Vårt powerplay har ju gått lite på kryckor i säsongsinledningen och jag tror att "Linkan" kan bidra med en hel del i den spelformen. Med sin spelintelligens och känsla med pucken kommer han att bidra med en hel del ytterligare i det offensiva spelet.”

Och det ju i pp som ytterst få slår Fredrik Bremberg. Fast var han ska spela, med vem och i vilken roll har de inte snackat så jättemycket om.

– Men förhoppningsvis använder de mig i en offensiv roll och det tror jag nog de gör också. Det är det jag är till för. Jag ska prata med coacherna när jag kommer upp i morgon (måndag) men jag kommer anpassa mig till laget, det har aldrig varit något problem. Sedan har de, på pappret, många som har underpresterat och det är klart att det låser sig när man ligger sist men när det kommer in nytt folk så kanske det väcker några killar till liv. Det kan gå snabbt i hockey och det är långt kvar, så det här är långtifrån över.

Men det kan ju bli kvalserien, har du tagit med det i beräkningarna? (Kontraktet gäller säsongen ut oavsett kvalserie, slutspel, ingenmansland)
– Ja, det har jag absolut räknat men det är väl inga konstigheter. Det var nära kvalserien med Djurgården några gångar också och som sagt, ibland måste man ta en utmaning, man kan inte alltid ta den lätta vägen.

Vad förväntar du dig själv då?
– Framför allt att vi som lag ska vända det här läget. För egen del vill hitta tillbaka till glädjen i spelet, och visa att jag kan spela hockey fortfarande. Till skillnad från vad alla experter tror som säger att jag är slut. Sedan får vi se.

Om  ni undrar vad Bloggen tycker så var jag ärligt talat minst sagt förvånad över valet av Timrå. Men efter att ha snackat med Linkan och hört den glöden och glädjen som han hade i rösten så har jag ändrat mig. Då är det rätt val, oavsett hur det går för Timrå som lag.

Hockey är ett mentalt spel, Linkan är en känslomänniska och det måste kännas rätt för att det ska funka och som sagt. Den glöden och glädjen som han hade i rösten var det länge sedan jag hörde. Jag tror övriga lag får passa sig. Lyckas Linkan dra med sig övriga in i den glöden han själv känner nu kan Timrå säkert knappra sig uppåt och dra in fler lag i bottenstriden. Men då krävs så klart uppryckning från hela laget.

2 kommentarer:

richardlj sa...

Tror det här är helt rätt för Linkan. Ett lag som verkligen behöver honom och kommer låta honom göra det han är bäst på.
Synd att DIFs bästa poängplockare aldrig kommer få tröjan i taket, det tycker jag han har förtjänat men är säker på att han inte kommer få.

Marie Hallman sa...

richardlj: Ja, här får han verkligen chansen att ta plats och spela så mycket han bara orkar, framför allt i pp. Man kan ju hoppas att tröjan kommer upp ändå, till slut. Någon gång även om det kommer ta ett tag.