lördag 19 november 2011

AIK-Modo 2-4 (1-1, 0-2, 1,-1)


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MM+
Målvakter: Viktor Fasth, AIK 90,63 % och Mikael Tellqvist, Modo, 94,74%
Publik: 6 008
Domare: Thomas Andersson och Marcus Linde.

Bäst i AIK
MMM Johannes Salmonsson, f.
MM Robert Rosén, f
M Fredrik Carlsson, b

Bäst i Modo: Mattias Ritola, f och Rob Schremp, f.

 
  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

PERIOD ETT
.... Modo var på hugget, minst sagt. Anton Hedman hade ett skott i stolpen redan efter 39 sekunder.

... Några minuter senare sköt Josh MacNevin en rejäl rökare som Tellqvist fick göra en kanonräddning på.

... Modo fick första överläget efter att Oscar Steen åkt ut för interference. AIK hade ett jättebra boxplay ända fram till slutsekunderna av det då kom målet, nästan lite slumpartat i samma sekund som AIK blev fulltaligt.

... 0-1 (5.30) Fredric Andersson (Niklas Sundström, Morten Madsen) Sundström lägger in en lös pucks som styrs in, med knapp styrfart, efter att Andersson varit sist på pucken.

... AIK har två lägen, antingen det som de visade i derbyt med hög forechecking och bra tempo. Det passar dem bra. Eller så ser det ut som i börja av den här matchen, avvaktande, nästan lite blygsamt, i närkamper och stillastående. Då brukar det ramla in mål bakåt och det gjorde det nu med.

... AIK backen Fredrik Carlsson gjorde sin andra match efter skadecomebacken. Han rankar ju förstörda målchanser för motståndarna lika högt som att göra mål framåt. Inte så konstigt då att han kastade sig och täckte puck föredömligt.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... Bättre tryck av Gnaget i andra halvan av första perioden. Det lönade sig, först åkte Modoforwarden Rob Schremp ut för hakning, sedan gjorde AIK mål.

...1-1 (13.16) Dick Tärnström (Robert Rosén, Jonas Liwing) spel i 5 mot 4. Backskott av Tärnström som styrs in av Modobacken Frederick Meyer

... Modos Nicklas Danielsson var fram och hackade på Fasth. Det uppskattades inte i AIK där Christian Sandberg och Patric Blomdahl var fram och visade detta tydligt.

PERIOD TVÅ

... Drömläge för Modo i inledningen av andra då Johannes Salmonsson gjorde Blomdahl sällskap i utvisningsbåset. Det gjorde att Modo fick spela fem mot tre i 1.10. Och inte helt oväntat gjorde mål med fyra sekunder kvar av 5-3 över läget.

... 1-2 (1.28) Rob Schremp (Mattias Ritola) Spel 5 mot 3.  Skott lite snett utifrån in mot slottet där Schrempt styr in pucken.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... lite halvt friläge, bra skott och bra räddning när Christian Sandberg kommer in från kanten, en mot en och försökte sätta kvitteringen över axeln på Tellqvist.  Men AIK-forwarden hade behövt få upp pucken  lite högre för att lyckas med det. Han tyckte själv att avslutet var ”värdelöst” men så illa var det väl inte.

... Tellqvist räddade kort därpå med axeln, lite hårdare skott där av David Lillieström Karlsson, så hade pucken studsat över och i mål tror jag.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... AIK fick ett gyllene läge när Tellan var bakom målet och rensade pucken, plötsligt uppstod ett sånt där helt öppet mål läge, men alla som var där kastade sig in tillbaka mot målet, både svartgula och vitröda och i det läget krockade två Modospelare med varandra. Varpå domaren blåste av.

... Avblåsningen uppskattades inte av AIK publiken som gick i gång och skrek filmare. Inte blev det bättre när en Modospelare ramlade vid sargen, i samma ögonblick som Oscar Steen skulle tackla och sedan låg och bad domaren om en avblåsning. Rejäla visselkörer när Steen dessutom åkte ut i samma sekvens.

...1-3 (9.18) Joonas Leehtivuori (Mattias Ritola) Modo har farten uppe efter överläget, Ritola  jobbar bra bakom målet och lägger en skarp passning rakt genom slottet, till Leehtivuori som styr in pucken.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... Modo fick tretton minuter in i andra en utvisning på Niklas Sundström, Modo hann få in en puck – trodde dem – men domaren hade redan blåst för Sundströms utvisning. Var upprört i Övikslaget för detta

... AIK lyckades dock inte utnyttja överläget till något vettigt. Måste ju ta chansen när den för en gångs skull ges!

... Friläge för John Westin i slutet av andra, kommer in snett från kanten och lägger iväg ett ganska bra skott men Fasth har inga problem att ta det skottet då han står väl placerad.

PERIOD TRE

…AIK fick två pp:n på rad i början av tredje. AIK hade svårt att utnyttja det första övertaget och att man var fem mot tre i några sekunder men pp gick för långsamt ända fram tills att Modo precis blivit fulltaliga. Då smällde Kent McDonell in 2-3 reduceringen som gav hopp åt AIK.

…2-3  (8.03)  Kent Mc Donell (Johannes Salmonsson, Dick Tärnström). Salmonsson håller i pucken och levererar en passning i exakt rätt ögonblick för att McDonell ska få perfekt läge att dunka upp pucken i krysset.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

 …AIK hittade i tredje tillbaka till det tempofyllda, aggressiva spel som de funkar bäst med. Chanserna haglade, Mattias Janmark Nylén försökt bland annat kroppsfinta bort Tellqvist, det gick sådär, pucken gick över buren istället. Sedan hade Salmonsson en bra chans men Tellqvist står rätt och ser säker ut.

… Lägg därtill att backen Tobias Viklund fick pp ett skott där publiken skrek jaaaa följrt av ett neeeeeeeej.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

…AIK tog timeout efter 18.13 av sista. Man plockar samtidigt Fasth som fick hopppa lite in och ut sedan. Men det slutade som det så ofta gör. Mål i tom kasse.

…2-4 (18.21) Morten Madsen (Nicklas Sundström) Madsen skickar pucken över hela isenoch i mål.

Skotten  i matchen: 38-33 (12-11, 10-18, 16-4)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi skulle behövt dem där 3 poängen idag! hade ju en riktigt bra känsla efter apkrossen.

Känns dock som att många i laget överskattar sig själva och tror att vi är något topp-4 lag. Skärpning för fan och erkänn att vi måste slåss för våran överlevnad.

Marie Hallman sa...

anonym: jag tror det är tvärtom, att AIK emellanåt kommer ut alldeles för försiktiga och passiva coh inväntar motståndarnas drag (tvärtemot vad Melin vill men det blir så ändå)
AIK är som bäst när de går ut stenhårt och tokkör, som mot DIF.
De har orken och kunnandet att göra det, fattar inte varför det inte gör det oftare.

Metal Machine sa...

aih - det nya Finland?

Anonym sa...

Melin måste avgå!
Hur kan han bänka Svensson?
Fasth med de nya skydden suger...