torsdag 3 november 2011

AIK-FÄRJESTAD 3–2 (0-1, 2-0, 1-1)


 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMMM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK  och Fredrik Pettersson Wentzel Färjestad, 91.8 %.
Publik: 4 602
Domare
: Thomas Andersson och Tobias Björk
Bäst i AIK
MMM Richard Gynge, f
MM Patric Blomdahl, f
M Fredrik Svensson, b och Viktor Fasth, mv.

Bäst i Färjestad:  Fredrik Pettersson-Wentzel, mv.


  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)



PERIOD ETT

... Färjestad bjöd in AIK direkt då Anton Grundel tog en tidig utvisning, efter bara 1.21 för knätackling. Christian Sandberg hade ett bra läge men lyckades inte få pucken förbi Pettersson Wentzel.

...uppoffrande skottäckning av Färjestads backtalang Jonas Brodin när Kent McDonell laddade på ett hårt skott.

... vet inte varför men matchklockan gick baklänges och plötsligt räknade ner istället för upp i första perioden.

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

.. Ganska böljande spel i inledningen av matchen, där lagen bytte chanser. AIK hade lite tur också vid ett tillfälle då målet var öppet men den Färjestadsspelare som fick lägen fick ordning på fötterna utan halkade runt lite och kunde inte utnyttja läget.

... lagen hade varsin farlig studspuck också, där pucken tar på målvakten, går rätt upp i luften och så när dimper ner på fel ställe.

....0-1 (12.54) Patrik Lundh (Mikael Johansson) Märkligt mål där Johansson står utmed förlängda mållinjen, nere vid sargkanten nästan och lägger in ett skott mot Fasth samtidigt som Patrik Lundh kommer åkand och så hups så är pucken i mål, fastän Fasth står tätt intill första stolpen. Men Lundh måste ha lyckats styra in den genom den lilla, lilla lucka som fanns mellan armbåge och benskydd.

... Färjestadsbacken Oscar Klefbom hade lite fel på GPS:en... skulle åka baklänges och hålla i pucken men lyckades vicka röven ända in i det egna målet stolpe föll pladask bakåt när han snubblade över både målvakt och stolpe där.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

.... Richard Gynge (tror jag det var) såg det där och snappade upp pucken men kom inte riktigt till utan det blev trassligt där med både Klefbom, PW och AIK-spelaren i en hög.

...Gnaget hade ett fint läge direkt efter det där också men slog någon passning för mycket så pucken fastnade i gröten framför PW istället för att gå i mål. AIK hade några halvlägen till men det var för mycket kladd och för lite avslut plus ett bra jobb av Färjestadsförsvaret som stod ivägen så det blev rörigt framför PW.

PERIOD TVÅ
... AIKs fotbollslag hyllades för sin silverplats i första pausen. Själv hälsade jag på mamma och pappa Fasth inför matchen, de var här och kollade de med.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

...Tidig replik från AIK i början av andra. Kanske peppades lite av den här drömmar av guld sången?

... 1-1 (1.28) Patric Blomdahl (Fredrik Svensson, Robert Rosén). Slagskott av Svensson, PW lämnar retur, Blomdahl stå och slår till slut in sin egen retur mellan benen på Färjestadskeepern.

...Bra läge för Färjestastads Christian Berglund kort därpå, han försöker trä in pucken vid ena stolpen men där får Fasth ut ett benskydd och styr bort pucken.

... Bra tryck av AIK i första halvan av andra perioden, så bra att det såg ut som ett enda långt pp men det var det ju inte. Färjestad backade dessutom hem med fyra spelare som bokstavligt satt i knät på PW medan AIK snurrade runt, runt och sköt och sköt men inte fick in pucken.

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... Det gör ont att ta sig in på mål, fråga Richard Gynge som fick en rickoscherande puck rätt upp i ansiktet när Tobias Viklund sköt och Gynge skymde. Och spelade vidare som om inget hade hänt.


... Färjestad tog time out efter den där pressen, det lönade sig inte då AIK gjorde mål några sekunder efter.

... 2-1 (8.56) Daniel Bång (Christian Sandberg, Joakim Nordström). Sandberg kommer runt kassen, lägger in pucken till Bång som står mitt i slottet och bestämt lyfter in pucken.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... lite konstigt friläge för Victor Ahlström som fick pucken att liksom fastna i ett tröjveck samtidigt som han kom fri, och försökte skaka ur pucken och kom för nära och sköt i magen på Färjestadsmålvakten. Inte lätt att få ett bra skott i det läget och med två Färjestadsspelare i hasorna.

... Friläge för Richard Gynge någon minut efter, nu med pucken på isen men PW såg var pucken skulle gå så den hamnade rakt på honom.

... Fortsatt AIK-press föresten som ni kanske förstår, undrar vad Färjestad sa i den där timeouten för bättre blev det inte av gästerna.

... Å andra sidan mattades AIK offensiven av märkbart sista fem i perioden, och det var Färjestad snabba att utnyttja och höjde sitt spel där. Aldrig bra att backa hem, särkskilt inte för Gnaget som är som bäst när de får tryck och bett i skridskoåkningen.

.. Viktor Fasth fick köra en jonglering följt av plock där mot slutet också. Som sagt, backa hem och bjuda in motståndarna funkar inte i hockey.

PERIOD TRE

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... AIK fick upp farten igen i tredje, även om man inte var lika dominanta som i början av andra.

... Och Färjestad fick en del is, Jonas Brodin fick på ett vasst skott som Fasth plockade varpå FBKbacken bara skakade på huvet. Om han var missnöjd med skottet eller frusterad över plocken får ni spekulera i själva.

...skön självdistans hos gästande klacken måste jag säga som bemötte ”en jävla massa bönder” med ”Sveriges bästa bönder”. Humor.

... 3-1 (6.49) Richard Gynge  (Fredrik Svensson, Robert Rosén) I  Skott från Svensson som går rätt upp i armhålan på Gynge, pucken ramlar ner, Gynge hinner vrida sig runt rätt och lyfter in pucken. Där snackar vi viljemål

... Färjestadschans precis efter, Christian Berglund kommer på högerkanten och försöker trä in pucken vid stolpen, men Fasth slajdar lite åt sidan och får ut benskyddet, samtidigt som Oscar Ahlström far in i målet bakom Fasth och ligger där i ungefär samma veva som Per Åslund försöker hacka in pucken under AIK-målvakten utan att lyckas. Rörigt värre.

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... Gynge var het idag, bokstavligt talat. Lackade ur totalt när en FBK-backen Magnus Nygren rappade honom när han precis ramlat i ett tumult vid Färjestadsmålet. Blev lite gruff där de emellan.

…Färjestad plockar sin målvakt med två gånger i slutet av tredje. Och utespelarna börjar bomba på ner mot Viktor Fasth. Osade minst sagt hett där men Fasth höll emot.

… 3-2 (17.45) Christian Berglund (Jonas Brodin, Magnus Nygren). Färjestad  har plockat sin målvakt och går all in mot Fasth. Berglund slänger in en chanspuck på mål som ramlar in,

Vilt slagsmål med båda lagens spelare efter matchen efter att Färjestads Mikael Johansson hade slashat Johannes Salmonsson över fingrarna när han skulle jubla med fansen. Rudslätt blev helt tokig och hängde som en galen igel på Johansson men till slut lugnade alla ner sig och skakade hand.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

…Kent McDonell var inte nöjd med den spearing som han fick och som domarna missade. Det påpekade han för en av de randiga också, på väg av isen.


Skotten i matchen:  34-37  (7-11, 17-8, 10-18)

5 kommentarer:

Sophia sa...

Gillar dina matchrapporter starkt! Har bara en liten grej; det var Sandberg som passade Bång i slottet, Nordström la passen till Sandberg innan dess. Nu när dessa herrar (förhoppningsvis) kommer in mer och mer i poäng-protokollen måste ju rätt vara rätt:)

Anonym sa...

Bra match av Gnaget! Härligt att se. Fortsätt så.

laka sa...

Hej Marie!
Hur får du ihop slutresultatet 3-2 med periodsiffrorna 1-0, 2-0, 2-0?
Jag får det till 4-1 :-)
Kan du inte ta ett snack med Nygårds angående om det är ngt på gång. Fansens är uppe i över 500 000 kr....

Lasse

laka sa...

Nu är jag oxå ute och simmar ska vara 0-1, 2-0,2-0....

Marie Hallman sa...

Sophia: Helt rätt! Jag har ändrat! :) Bra att du sa till.


Anonym: ja skönt att se glädjen och optimismen i spelet framför allt. Den som DIF skulle behöva men saknar...

Laka: ja det där var ju helt fel, har ändrat nu! Alltså jag har så sjukt fullt upp och tror inte jag hinner i dag heller, men jag ska försöka nästa vecka om det inte redan är värvat då.