tisdag 25 oktober 2011

Zibanejadnedräkningen har börjat...

Sista nedräkningen har börjat. Inom ett dygn kommer besked om var Mika Zibanejad ska spela. Det har Ottawa lovat, säger Zibanejads svenske agent Erik Ryman.

– Han spelar sista matchen i natt av de här nio matcherna, sedan blir det ett avgörande och då finns det ingen återvända. Men sedan om det blir i natt (svensk tid) eller om det är onsdag deras tid eller våran tid, det vet jag inte riktigt, säger Ryman.


Ottawa möter Carolina Hurricanes i kväll, matchen börjar 19.00 lokal tid det vill säga klockan 01.00 natten mot onsdagen svensk tid.

Zibanejad, som spelade 14 minuter och 17 sekunder, allt tid i fem mot fem, när Ottawa vann med 4-3 mot Columbus senast, väntas få en sista chans att visa upp sig i den här matchen. Han inledde ju galet bra med en assist i sin NHL-debut den sjunde oktober har fått lite mer kritik på slutet för att han inte riktigt hänger med i tempot. Och snittistiden för de åtta första matcherna ligger nu på 12.41, det är å andra sidan tolfte mesta tiden i laget.

Och lagkamraterna säger nu i olika intervjuer att klubben borde behålla Zibanejad och inte titta på hur han spelar nu utan hur kan komma att spela sedan eftersom det är en minst sagt pressande sits att vara där svensken är nu, sista matchen, måste prestera, allt fokus är på honom med intervjuer varje dag i Nordamerikansk media.

Så här säger coachen Paul MacLean om läget:
– Jag tror det här har varit distraherande för honom de senaste fyra, fem matcherna. Han är en ung spelare, han vill spela här. Han vill göra sitt bästa. Men som ung spelare så kan man lätt bli störd och distraherad och inte minst av en så här stor grej som det är för honom just nu.

och
– Han vill spela i NHL och jag tror han är en tillräckligt bra spelare för att göra det. Men vi kommer ta ett beslut efter många, långa och mogna diskussioner och ta det beslut om är bäst för Mika. För det är ändå så att vi bygger för framtiden nu och han kommer förr eller senare vara en del av det pusslet.

Så ingen – utom lagledningen som mest sprider floskler - vet vart det barkar, och de säger som ni ser inte så mycket konkret.  Jag blir inte klok själv på alla uttalande som görs till höger och vänster. Detsamma gäller svenske agenten Erik Ryman:

– Jag pratar inte direkt med Ottawa, det den amerikanske agenten Craig Oster. Och enligt vad han har sagt så har Ottawa varken sagt bu eller bä. Det säger att han ser bra ut och kommer med de där gamla klyschorna som inte säger någonting så det är bara att vänta. Men jag antar att klubbledningen varken vill stressa sig själva eller Zibbe och därför har de velat ha de här matcherna på sig innan de tar beslutet.

 – Och tanken är väl att det ska komma ett besked efter matchen i natt, då har de fått möjlighet att se om passar in redan nu eller om det är för tidigt. Det kan vara bra för honom att stanna och utvecklas där men får han lite istid så är det bättre att han spelar här. Vi får se.
Zibanejad själv har haft familjen på plats och njuter trots allt av situationen:

– Han tävlar i varje byte och gör så gott han kan och tycker det är jättekul naturligtvis, säger Ryman.

Att Ottawas danske spelare Peter Regin är skadad skulle ju kunna tala för att Mika stannar där borta men… så här sa coach MacLean om det för någon dag sedan till Ottawa Sun:

– Den skadan har inget med Mika att göra. Vårt beslut om Mika handlar om vad som är bäst för Mika. Det här med Regin är för mig, inte en faktor som kommer påverka det beslutet alls.

Ja ni ser, klok blir man inte. Bara vänta och spekulera i några timmar till. Sedan kommer beskedet.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad blir 1+1?

Jo 1+1=2 om du plussar ihop det, men du kan också lägga ihop båda siffrorna och då får du 11 som svar istället. Men byter du ut plustecknet så blir svaret 1 men det går också att sätta ett minustecken emellan vilket skulle ge 0. Nu har jag svarat på din fråga.

Hatar avtalet med NHL!

Anonym sa...

Ante Engqvist till DIF?!

Marie Hallman sa...

Anonym: oki....

Anonym 2: Tror du inte han vill vara kvar och kämpa där borta då?