måndag 31 oktober 2011

På väg mot JVM...

Det var ju inte bara Tre Kronor som var med på presskonferensen i dag, förbundskaptenerna för J20 och J18 var också på plats.

Roger Rönnberg som är förbundskapten för J20, dvs det landslag som spelar JVM över jul och nyårshelgen kunde bland annat berätta att:



* Man efter förra årets turnering kommit fram till att den stora utmaningen är att "få energin att räcka hela vägen". Det gör att man skippar det här med ett utslagsningsläger i år.

*De spelare som åker med till landslagsturneringen nu i november är stommen i JVM-laget. Det kommer tillkomma spelare som Mika Zibanejad tex och man hoppas få med spelare från Nordamerika, tex Gabriel Landskog (inte så värst stor chans att Colorado säger ja där dock) och målvakten Johan Mattsson som spelar collegehockey. NHL-lagen har rätt att neka en spelare att åka men det har inte juniorhockeylagen.

*De spelare som ska spela JVM kommer samlas på ett läger i Uppsala. Lägret inleds 13 december och truppen tas ut innan så de som är med på lägret där vet redan när de kommer att de ska till JVM.

*Sverige är det enda laget som har en mental/psykologisk coach i staben. Återstår att se om det ger utdelning nu då...

*En nyhet för i år är att Småkronorna skippat att ha en fast målvaktstränare. Nu är det istället en av målvakternas personliga mvtränare som får åka med. Det är landslagsledningen som väljer vilken målvaktstränare som får hänga med, hitttills har Micce Andreasson, Frölunda och Daniel Henriksson, Luleå varit med. Till kommande turnering är det Anton Forsberg i Modo som får ta med sin mvtränare (som då givetvis även assisterar Johan Gustafsson)

*Roger Rönnberg undslapp sig en kommentar att till JVM försöker man få med sig just Johan Gustafssons målvaktstränare. Och då är ju slutsatsen så klar den att just Johan Gustafsson kan boka in en resa dit redan nu... (om inget händer skademässigt så klart).

*Småkronorna har sju spelare i laget nu som var med i JVM förra året och som är en stomme som man bygger årets lag kring. Där är bland andra AIK-backen Patrik Nemeth en av spelarna.

*Rönnberg lyfte även fram forwardstrion Johan Sundström, Johan Larsson och Max Friberg som han sa "har en unik förmåga att göra varandra bättre och driver på varandra på ett fantastiskt sätt"

*Mika Zibanejad är inte uttagen till novemberturneringen då han "får stanna kvar i Djurgården under uppehållet och landa efter upplevelsen där borta " (i Ottawa). Han är såklart högaktuell för JVM annars.

*Fyrnationsturneringen i november spelas i Vaasa i Finland mellan 7 -13 november. Truppen dit ser ut så här

Målvakter: Anton Forsberg, Modo, Johan Gustafsson, Luleå

Backar: Johan Alm, Skellefteå, Mattias Bäckman, Linköping, Oscar Klefbom, Färjestad, Fredrik Claesson, Djurgården, John Kilngberg, Jokerit, Patrik Nemeth, AIK, Jonas Brodin, Färjestad

Forwards: Johan Larsson, Brynäs, Johan Sundström, Frölunda, Max Friberg, Timrå, Filip Forsberg, Leksand, William Karlsson, Västerås, Joakim Nordström, AIK, Joachim Nermark, Linköping, Jeremy Boyce Rotevall, TImrå, Sebastian Collberg, Frölunda, Pontus Åberg, Djurgården, Erik Thorell, Färjestad,Pathrik Westerholm, Malmö

Inga kommentarer: