onsdag 26 oktober 2011

Månsson: " Det är bara att tejpa och köra"


(Månsson fotad förra säsongen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Tung torsk för SSK hemma mot Bofors där SSK låg under med 0-2 inför sista, vann skotten där med 22-6 i tredje perioden, men ändå inte hann i fatt.

Julian Jakobsen reducerade med 1.26 kvar, sedan hade SSK ett skott i yttersidan av stolpen efter 19.55 i tredje.

– Vi gör en jämn match men Bofors spelar ett stabilt försvarsspel och har bättre självförtroende än vad vi har. Så enkelt är det, säger Mathias Månsson och fortsätter:

– Vi gör en kraftsamling där i tredje för att komma igen. Det är nära att vi gör det men det är det lilla sista som saknas. Vi har inte riktigt flytet samtidigt som Bofors försvarar sig bra.

Det här med självförtroendet, vad kan man göra för att få upp det?
– Det är svårt att svara på så här direkt efter matchen men det är väl bara att fortsätta jobba. Vi har ett helt nytt lag, det kommer att ta ett tag att spela ihop laget. Men det är en lång säsong så vi får försöka förbättra oss för varje match som går.

Vad som eventuellt bör ändras i spelet är upp till tränarteamet att bestämma, tycker han men han håller med om att det gått sådär för honom själv.

Det finns å andra sidan orsaker till det:
– Jag har haft mycket skador och då har spelet blivit därefter.  Jag har ju fortfarande diskbråck, har haft det sedan i somras, det är ju ingen hemlighet. Sedan har jag haft lite andra skador som jag inte vill gå in på här, det är inget att lipa över. Utan det är bara att tejpa och köra.

Borde du inte vila istället?
– Nej, det finns inte riktigt tid till det nu utan jag försöker rehaba bort skadorna och bygga upp kroppen så gott det går samtidigt som vi har mycket matcher och ska försöka vara hundraprocentig efter jul. Vi har ju en lång period i december, på ett par, tre veckor, utan matcher.

Har du kunnat göra dig själv rättvisa?
– Nja, jag känner ju att jag har tappat en del träning, det säger sig självt. Och det vore kul att få vara frisk. Alla som lyckas i idrott säger att det är för att de har fått vara skadefria, så det är ju inga konstigheter. Det tar tid att läka skador men nu är läget som det är, då får man acceptera läget och köra på. Det finns inte tid att kliva av eller sitta och tycka synd om sig själv så det gör jag inte heller. Utan det är bara att bita ihop och köra på och göra så gott man kan.

Greger Hanson kom in i dag, vad betyder det för laget?
– Det är bra. Jag hann inte kolla hur det gick för honom, jag har fullt sjå med min egen insats men det är alltid bra att det kommer in bra spelare, det är alltid bra med konkurrens, då höjer sig alla.

Inga kommentarer: