måndag 24 oktober 2011

Greger Hanson: "Man går väl mest på adrenalin just nu "


Resan hem gick bra. Och vid halv tio på måndagskvällen kämpade Greger Hanson med jetlagen för att vända dygnet rätt. Men han var med på en träning kort efter att han hade landat:

– Jag var väl trött redan då, ha, ha. Nä men det är kul att komma till ett nytt ställe och träffa nya lagkamrater. Man går väl mest på adrenalin just nu i och med att det är så kul att komma hit. Förhoppningsvis går jag lite sömn i mig nu, så borde jag vara hundraprocentig redan i morgon (tisdag). Jag brukar vara bra på att anpassa mig till jetlagen, säger Hanson, 23 år.


Som nu alltså vänder hem efter fyra säsonger i Northern Michigan University:

– Det har alltid varit attraktivt att komma hem och spela, framför allt i hockeyallsvenskan och elitserien, båda är ju bra ligor och att få spela i en av dem, för ett bra lag som SSK är attraktivt.

Men du hade kört i gång säsongen där borta lite grand?
– Jo men jag trivdes inte i det lag som jag spelade i utan ville hem. Jag var på NY Rangers camp i somras men fick ingen plats och testade Florida Everblades som är ett av Tampa Bays två farmarlag. Men så fick vi elva nya spelare nerskickade från Tampa under en helg. Då fanns det inte riktigt några platser kvar och de sa att de förmodligen skulle trejda mig och eftersom jag inte visste hur det skulle bli så tyckte jag att jag lika gärna kunna åka hem nu när jag fick den här fina chansen.

 Han känner sportchefen Pär Nygårds sedan Nygårds var landslagscoach och Hanson var med och slogs om en plats i juniorlandslaget som sextonåring. De båda träffades i somras också när Greger Hanson tränade med SSK. Och det fler bekanta där.

– Ja jag har spelat TV-pucken med tre, fyra av de här spelarna och så har jag växt upp tillsammans med Emil Billberg. Vi spelade ihop, på Lidingö, från att vi var fyra, fem år tills vi var 16.

Vad har Emil sagt om SSK?
– Han har inte sagt så jättemycket men jag vet att han trivdes bra när vi pratade om SSK i somras och de hade kört en bra sommarträning. Och jag vet att han trivs nu med även om det inte var så att han försökte övertala mig att ta SSK.

Varför vill du just dit?
– Framför allt för att det är ett ungt lag som jag verkligen tror vill bli bättre och som jag tror kommer att bli bättre ju längre året går. Sedan är det kul att spela i ett klassiskt lag som Södertälje som jag såg en del när jag var yngre och gick och såg på hockey på Globen. Sedan har de en bra organisation och som sagt ett ungt lag som jag tror kommer bli bättre och bättre allteftersom.

 Vad har du för pejl på de andra lagen i hockeyallsvenskan?
– Inte så bra pejl… om jag ska vara ärlig. Jag vet att Leksand och Malmö brukar ha bra lag sedan kan jag inte säga att jag vet så mycket mer än att det är en bra liga med många unga spelare som vill upp.

Djurgården då? Du är ju därifrån?
– Ja och jag har pratat med dem till och från under mina collegeår men just nu är det SSK som gäller så då fokuserar jag på dem.

 Nygårds har beskrivit dig som en offensiv forward, som skapar och som ska spela vinge, hur skulle du beskriva dig själv?
– Det som han sa stämmer väl bra. Jag är en kreativ forward, en bra skridskoåkare med bra fart och  jag har väl ett bra skott också och bör väl kunna använda en hel del av mina offensiva kvaliteter i framför allt pp. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till defensivt också men framför allt bidra offensivt.

Vad har du lärt dig under åren där borta?
– Att röra fötterna hela tiden, det går fort där borta så det gäller att vara i rörelse. Sedan har jag blivit bättre på att gå på rakt på mål och att skjuta lite mer än jag gjorde i Sverige och att skjuta med lite mer finess i spelet. Man kanske inte ska spela ”amerikanskt” hela tiden utan anpassa spelet och värdera chanserna lite efter hur matchen går också, säger Greger Hanson.

Målet för säsongen är att ta SSK till elitseriekval, några personliga mål har han inte hunnit sätta än. Och han hoppas få spela redan på onsdag mot Bofors hemma. Trots jetlagen.

 – Det är vad jag siktar på i alla fall och jag känner definitivt själv att jag kan spela. Blir jag uttagen så ska jag göra allt kan för laget, sedan får vi se om första matchen blir på onsdag eller någon annan dag.


2 kommentarer:

micke sa...

Fortfarande ett s i Hanson. ;)

Marie Hallman sa...

micke: ja just jävlar. Glömmer bort det förlåt, ska ändra.