onsdag 19 oktober 2011

Alex Lagerström: " Matchen hade kunnat sluta hur som helst"


 (Alex Lagerström fotad vid en tidigare match. FOTO GUSTAF BRUNDIN/arkiv)

SSK tog en pinne nere i Malmö. Inte helt väntat men det hade lika gärna kunnat ha blivit seger och bonuspoäng då Alexander Lagerström bara var millimeter från att avgöra matchen i förlängningen.

– Det var ju precis öppet mål men han räddade med plocken. Hade jag fått upp pucken mer hade det blivit mål, säger SSK-forwarden.


Lagerström junior var så nära att lagkamraterna hann börja jubla:

– Ja, de flesta i båset trodde nog att det blev mål så de jublande men jag gjorde det inte, för jag kände att jag inte fick en träff och sedan såg jag att han räddade.

Att matchen var speciell, av flera skäl, var givet. Och inför matchen var ordern att tajta till bakåt:

– Vi sa att vi måste ha ett riktigt bra försvarsspel och hålla tätt bakåt och främst tänka på det men samtidigt så sa vi att får vi chansen skulle vi våga göra saker i offensiven och det gjorde vi. Och vi följde vår spelplan så vi ska väl vara nöjda med en poäng. Men samtidigt så… när man har så många chanser som vi har och jag borde ha gjort två mål personligen, då tycker man ju att man ska ha poängen med sig.

Är det svårare att vara nöjd över den där pinnen när ni var så nära fler?
– Ja, exakt. Nu när vi hade chanser så… då känner man att man ändå inte är nöjd utan vill ha mer. Matchen hade ju kunnat sluta hur som helst men det är bara att jobba vidare, på det i samma stil, säger Alexander Lagerström.

Storebror Tony saknades liksom rutinerade backarna Kalteva och Davis samt Christofer Blid.

– Jo, visst är många borta men jag tycker vi lyckas göra en bra match ändå. Vi får se om vi får tillbaka några till nästa match och det tror jag. Man vill ju alltid ha fast lag, fast det gick bra idag.  Och nu fick ju fler chanser och mer speltid, det vill ju alla ha, men visst vi saknade väl framför allt Tony han är viktig med sin rutin och så men nu är det som det är, säger Alexander Lagerström.

Ser man på trupperna på pappret skiljer det ju, även utan skador, rejält med rutin mellan lagen men det påverkade inte matchen, säger Alex Lagerström.

– Nej, faktiskt inte. Vi försökte mest tänka på vårat eget spel. Och att det är så där, det vet ju alla redan, det behöver man inte prata om. Och jag tycker att de som fick chansen hos oss tog den och visade bra och moget spel.

Det stod ändå en hel del prestige på spel, när SSK mötte det som fansen kallar MSK, Södertälje Syd?!
– Ja och vi pratade om det föra matchen att vi måste ställa upp för fansen. De har många med SSK-bakgrund så vi kände att vi måste upp nu, det har ju gått ganska trögt matcherna innan också och jag tycker vi stod upp bra. Vi visade ändå att vi kan spela mot bra motstånd.

Stefan Bemström borde väl kunna de sina gamla lagkompisar utan och innan, hade han några bra tips?
– Ja, ha, ha. Vi fick lite småtips av Bema som kanske hjälpte? Men äh, under matchen då kopplar man bort det där, då spelar man som det är en vanlig ishockeymatch.

2 kommentarer:

N sa...

bra kämpat! HJÄLTAR!!

Marie Hallman sa...

N Ja verkligen!