tisdag 18 oktober 2011

AIK-VÄXJÖ 3-4 (0-2, 2-2, 1-2)


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MM
Målvakterna: Viktor Fasth, AIK, 90 % och Martin Gerber, Växjö, 93,18 %
Publik: 3 444
Domare: Thomas Forsström och Ulf Rönnmark.


Bäst i AIK
MMM Richard Gynge, f
MM Robert Rosén, f
M Tvillingarna Ahlström, f och Kent Mc Donell, f.

Bäst i Växjö: Ilkka Heikkinen, f, och Josh Soares, f.

FÖRSTA PERIODEN

... Lite halvseg öppning med bytta chanser. Eller seg är kanske taskigt att säga men avvaktande då.

...Växjös Daniel Åhsberg åkte ifrån två AIK-spelare man lyckades inte förvalta det friläge han fick efter cirka fem minuter.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... Annars säkre Fasth  vara nära en jobbig bjudning då han släppte en retur rakt ut i banan efter ett skott av Anders Eriksson, men han hade tur. Det var ingen av gästerna som såg vad som hände och dök på den pucken.

... Kent Mc Donell som gör hemmadebut hade ett par vassa chanser på rad halvvägs in i första, men kom lite fel på det sista när han skulle sjta och då fintar man ingen Gerber.

... Oscar Ahlström fick helt öppet mål i ett lite oväntat läge efter 12 minuter men han såg ut att bli lika ställd som Gerber, hann inte riktig från fram klubban och sikta. Försmädligt för ”storebroschan”

... Joakim Nordström, Linus Videll, Daniel Bång, Stefan Johansson och Tobias Viklund hade en egen liten konferens under första powerbreaket, en bit ut på isen innan de åkte fram för att teka. Där hade man gärna haft en mikrofon!

...Växjös Dennis Rasmussen körde några slalomdribblingar in framför AIKmålet men där var det stängt, tre AIK:are, bland andra Jonas Liwing satte stopp innan centern hann fram till Fasth i målet.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... Patric Blomdahl bröt in framför mål, föll över Gerber som hade gått ner på isen, kraschade in i ena stolpen samtidigt som någon av lagkamraterna sköt pucken i mål. Men, det var redan blåst för flyttad bur så något mål blev det inte.

... Fint klappklapp spel mellan twinsen, Steen och Johansson, men just Stefan Johansson sköt över som avslutning på det anfallet.

... Hyfsat jämt men med liten övervikt för AIK som jag tycker kom i fler och vassare chanser för Gnaget.

ANDRA PERIODEN

...AIK fick ett ”mål” till bortdömt, nu i början av andra. Förmodligen för att domaren hade hunnit blåsa för utvisning på Steen innan pucken gick i mål.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
...0-1 (2.21) Ilkka Heikkinen (Nils Andersson, Joshua Soares) spel 5 mot 4. Steen hann inte mer än sätat sig så fick Växjö in ett lite slumpartat mål då Nils Andersson sköt utifrån backposition i pp och pucken studsade, via en Heikkinen in i mål. Finländaren såg lite överraskad ut själv faktiskt.  

... AIK kändes lite desorienterat efter målet, vet inte varför men jag satt faktiskt och undrade om det inte var dags för en timeout.

... Patrik Nemeths propp på Brad Moran efter sju minuter drog ner applåder.

...Satt just och undrade om det var totalt stillestånd mentalt i AIK så såg Johannes Salmonsson till att få fart på matchen, trots en spelare på utvisningsbänken.

...1-1 (8.37) Dick Tärnström (Johannes Salmonsson, Tobias Viklund) Spel 4 mot 5. Salmonsson får tag i pucken och pinnar på längs hela isen, Växjöspelarna ser ltie överraskade ut när han trampar ner bakom målet men istället föra att ta runt pucken, släpper den vid första stolpen in till Tärnström som kommit in i slottet och där styr in kvitteringen.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... Växjöspelarna firade glatt ett 2-1 mål men domaren gjorde washout väldigt bestämt efter att pucken dansat fram längs mållinjen innan Fasth lyckads först vifta med klubban och seadn lägga plocken på den. Blev videokoll efter vilda Växjöprotester. Och därefter ny wash out. Växjötränaren Janne Karlsson var inte glad.

...Lite ovanligt detta men AIK gjorde även sitt andra mål i matchen, i boxplay,. Nu med Patric Blomdahl i utvisningsbåset.

...2-1 (12.44) Robert Rosén (Daniel Bång, Dick Tärnström)  spel 4 mot 5. Det lönar sig att gå på avslut, flera gånger om. Bång kommer fri på vänsterkanten, bryter in, skjuter, Gerber kastar sig åt sidan och räddar lite old school med ena benet i isen och det andra upp. Då dyker Rosén upp och skjuter en, två, tre gånger tills pucken till slut letar sig in i Växjömålet.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... jobbigt läge för AIK efter 15.37 av mittenperioden då Fredrik Svensson gjorde Dick Tärnström sällskap i  utvisningsbåset och Växjö därmed fick spela fem mot tre i 1.25. Och då kommer Växjös kvittering.

...2-2 (16.20) Brad Moran (Mike Iggulden) Spel 5 mot 3. Tekning och snöpligt skott in mellan benen på fast kort därpå. Extra snöpligt då Fasth spelat riktigt bra innan, så pass att Växjöspelarna stod och svor för sig själva efter att AIK-keepern räddat igen.

... Sammanfattningsvis en märklig period där AIK först var väldig lost och sedan gjorde två mål i shorthand. Hur ofta händer det?

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
TREDJE PERIODEN

... 2-3 (1.15)  Josh Soares (Liam Reddox, Steve Saviano) Ett litet sömnigt AIK hinner inte med när Josh Soares trampar sig fri och trycker in pucken vid bortre Fasths högra stolpe.

...Blodvite på isen när Dick Tärnströms klubba for upp i fejjan på Anders Eriksson som blödde rätt bra och så var det pp för Växjö igen.

...2-4  (2.18) Ilkka Heikkinen (Tomi Kallio, Mike Iggulden) Spel 5 mot 4. PP-uppställning, puck, puck och pang. Typ. Intressant är ju att det fortfarande  inte är en enda svensk som har gjort mål i Växjö den här säspongen. Det är i stället Ilkka Heikkinen, Josh Soares, Brad Moran, Mike Iggulden, Tomi Kallio och Liam Reddox som har stått för samtliga 30 målen.

....AIK tog timeout när matchuret stod på 5.45 av tredje.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... Gynge drog direkt upp till Växjömålet och fick sånär in en puck som Gerber hade problem med och nästan fumlade in.

...AIK pressade på rejält efter timeouten men Växjöspelarna offrade sig hejvilt, Gerber var het med plocken och siktet var väl sådär emellanåt hos Gnaget som dessutom verkligen inte fick utvisningar med sig.

…3-4 (13.35) Richard Gynge (Josh MacNevin, Robert Rosén) Spel 5 mot 4. Skott av MacNevin, retur av Gerber, den plockar Gynge upp och lägger in.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
…Växjö drog på sig en utvisning i slutet av matchen, 17.35 in i tredje. Ett gyllene läge för AIK att kvittera men det gick bara inte trots en massiv press och trots att AIK plockade Fasth direkt och sedan spelade med sex mot fyra.

…skotten i matchen: 44-40 (15-12, 15-20, 14-8)

6 kommentarer:

Peter sa...

Finns ju en del gnagare som anklagar DIF för att salta sin publiksifror och det stämmer säkert men vi hör aldrig samma när aik gör det, inte en chans i h-e att det var 3400 igår.

Lief Stathagen sa...

Kan vi inte släppa detta snack om publik?? Fakta talar för sig själv DIF har bra med folk på hockey o dåligt på fotboll,AIK har tvärtom vad mer finns det att säga?

Marie Hallman sa...

Peter och Lief: Håller med dig Lief, hur länge ska man älta det här med vem som är störst/minst. Är det inte någon som bryr sig om sporten hockey? Eller är det "sporten" publiksiffror som är det stora numera??

Mårten sa...

På 40 skott borde det ha blivit fler än 3 mål med tanke på den effektivitet som vi haft förut.
Direkt pinsamt för Växjö dessutom att ha en FLINTIS i målet. Ha ha ha ha. Och den stora frågan för kvällen var ju: "Vad ska Janne Karlsson säga nu?"

Ärligt talat så vet vi ju innerst inne att AIK är överlägset Växjö. Det såg vi ju i bortamatchen och även denna gång när AIK-spelarna väl tog i. Men för att det inte ska bli splittringar i tabellen och att de sämre lagen ska bli avhakade tidigt och för att behålla spänningen i tabellen så länge det bara går så var vi bussiga att ge alla tre poäng till dem. Precis lika bussiga vi har varit i derbyna i både fotbollen och hockeyn.
ÄR MAN STÖRST MÅSTE MAN VARA SNÄLL!

richardlj sa...

Struntar i vem som är störst eller mint. Tycker bara det är tråkigt och konstigt att AIK inte har mer publik. Dom spelar ju bra.
Har aldrig förstått det här med hatet.
Tycker det är kul att AIK har gått upp igen.
Men för att kunna fortsätta hävda sig behövs publik både för stöd och ekonomi.

Peter sa...

Känsligt värre...