onsdag 7 september 2011

TV-pucksfrossa och statistikgodis

TV-pucken avgörs den här helgen i Värmland och det finns väl få turneringar som är så sjukt roliga att titta på som den här. Det är så mycket känslor och så mycket artisteri så det är helt sjuk. Och målkalas i massor.

Matcherna har dragit i gång nu på onsdag förmiddag och från förmiddagens matcher kan man bland annat notera att:

Michael Nylanders son William Nylander Altelius verkar ha ärvt pappas sinne för var målet är. William spelar med Stockholm röd och gjorde två mål och en assist när Stockholm röd slog Västergötland med 5-1 i första matchen. Nylander Altelius hade gott sällskap där i matchen av Dmytro Timashov som spelade fram till LillNyllets båda mål och sedan gjorde ett eget (3-1) givetvis fram spelad av William Nylander Altelius.

Stockholm Vi vann sin första match, mot Norrbotten, med 3-1. Där gjorde Kevin Stenlund 1-0 och 2-0 oc Andreas Soulas 3-0.

I matchen mellan Västerbotten och Södermanland hade Norrbottens Petter Mäkitalo stor show då han gjorde fyra mål och en assist. Så sköt han åtta skott på mål också. Det lönar sig, särskilt i de här åldrarna.

I matchen mellan Skåne och Örebro hade vardera lag en spelare som gjorde  hattrick.  August Gunnarsson gjorde hattrick för Örebro och Erik Santesson för Skåne. Bara i tv-pucken folks.... Matchen slutade med seger för Skånemed 6-4.

Eftermiddagsmatcherna har dragit i gång och noterbart redan nu är att Ångermanland vann första perioden - precis FÖRSTA PERIODEN mot Gotland med 10-0. De vann skotten också med 32-5 så jisse om målisen i Gotlands lag har fått slita som en galärslav.

En annan noterbar sak i just den match är att Adrian Kempe, som är lillebror till Djurgårdens sköna lirare Mario Kempe spelar för Ångermanland - trots att han numera spelar för Djurgårdens J18. Lite synd att han inte är med i Stockholms lag.... Kempe junior gjorde i första perioden två mål och tre assist vi får se hur den här matchen slutat... Tur kanske att man bara spelar två perioder.

(UPPDATERAT Ångermanland vann till slut matchen med 18-1.  Man vann skotten med68-9 (!)  och Adrian Kempe hann med lite fler poäng, blev till slut totalt tre mål och fyra assist = sju pinnar.)

Det går för övrigt att följa matcherna via swehockeys games online. Och där finns plötsligt en hel del nyheter noterar jag. Som att man nu äntligen kan se vilka spelare som varit inne plus och minus på målen. När matchen är klar finns även pdf med playerreport så man kan se statistiken för varje spelare, match för match och inte som förr enbart totalstatistiken.

För att nämna några fina nyheter! Elitserien har ju redan den här statistiken men den har inte funnits i allsvenskan online men nu så! Kanoners tycker jag som är lite nörd på området.

Kvartsfinalerna i TV-pucken kommer föresten att visas på SVT play, sedan visas semifinal och Final i SVT i helgen. Missa inte! Sändningstider med mer hittar ni här på Hockeyförbundets hemsida.