fredag 2 september 2011

Träningsmatch AIK-Almtuna 3-4 eft straffar


Träningsmatch: AIK-Almtuna  3-4 eft straffar  (1-0, 1-2, 1-1, 0-1)

 
 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Eftersom det blev en lite konstig match med så många borta så gör jag en liten enklare variant av noterat än vanligt....


 
  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

....1-0 (13.19) Patric Blomdahl (Jonas Liwing) spel 5 mot 4. Ett riktigt fint mål av Patric Blomdahl, i PP, framspelad av Jonas Liwing som för dagen fick vara forward.. Blomdahl stod mellan tekningscirklarna och blå och bara tryckte iväg en puck som seglade förbi Fernström i Almtunamålet.

....Almtunas Mattias Guter tvingade Markus Svensson till en kvalificerad räddning när han kom en mot en med AIK-keepern och i hög fart kroppsfintade lite, men Svensson fick ut ett ben och en arm och tog pucken med plocken sittandes i spagat.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... En av juniorerna som fyllde ut truppen, Edgars Klavins såg riktigt pigg ut  i första perioden och hade ett bra läge i slutet där men då var Fernström bra med istället. Mattias Janmark var också pigg ska sägas och lillebror Nordström.

... Blomdahl  var het i den här matchen också.  Det har han varit i de flesta av AIKs träningsmatcher den här säsongen. I början av andra drog han ett skott i stolpen.

 
  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... Almtunakeepern Fernström hade lite tur i början av andra när pucken gick i sargen och studsade ut in framför mål men Fernström hann på pucken. Tur för honom att det inte blev en rövare, dvs sargstuds, rövstuds och in!


  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 1-1 (6.31) Daniel Hermansson (Julius Larsson) Almtuna kvitterade, efter 6.31 av andra. Inte helt bra hemjobb av Gnaget där. Men bra agerat av Almtuna då Daniel Hermansson plockar upp en retur som Svensson lämnar rakt ut och sedan skjuter förbi en överspelad AIK målvakt.

... Jonas Liwing såg pigg ut som forward. Riktigt pigg.

... 2-1 (15.14) Victor Ahlström (Robert Rosén, Patrik Nemeth) AIKs 2-1 mål av Victor Ahlström  efter 15.14 i mittenperioden var lite lurigt.  Det såg först ut som om Almtunamålvakten hade pucken men när han ställde sig upp och liksom sträckte ut så ramlade pucken in. Vet inte om den låg mellan armen och tröjan eller ramlade över axen men han tappade hur som helst in pucken såg det ut som. Robert Rosén och Patrik Nemeth spelade fram.

 
  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 2-2 (18.29) Daniel Hermansson (Jonas Westerling) spel 5 mot 3. Almtunas 2-2 kvittering av Daniel Hermansson efter 18.29 av andra kom i pp, när Almtuna fick spela fem mot tre i 1.17. Det klonkade till i främre stolpen först när William Wallén sköt, sedan gick pucken via bland andra Jonas Westerling till Hermansson som bombade in 2-2.

... just William Wallén hade en riktigt fin chans för Almtuna i slutminuten av andra men Svensson gör en riktigt tvräddning med plocken.

... 3-2 (6.48) Tobias Viklund (Oskar Lindstedt, Jonas Liwing). Almtuna hade det tungt i början av tredje med tre raka utvisningar och en massiv press av AIK som till slut lönade sig. Tobias Viklund satte 3-2 efter 6.48 i slutperioden, efter att AIK hade puckat runt lite så drog Viklund till med ett distinkt skott rätt in bara. Assist på den till junioren Oskar Lindstedt och vikarierande forwarden (backen) Jonas Liwing.


 
  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... och samtidigt någon annanstans i världen spelade Sveriges fotbollslandslag EM-kvalmatch mot Ungern. Det gick sådär så plötsligt hörde man ”Avgå Hamrén” eka över Hovet. En liten men tapper skara åskådare på plats förresten. Typ 120 stycken.

… AIK såg ut att kunna spela hem det här bekvämt, Linus Videll hade bland annat lite fina konster för sig på slutet men Stefan Gråhns förstörde kvällen för Gnaget är han kvitterade strax före slutet.

 
  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

…3-3 (18.33) Stefan Gråhns (Daniel Hermansson, Jonas Westerling) Almtuna hade precis blivit fulltaliga, när Gråhns sprätter upp ett handledskott i nätmaskorna.

… Det blev straffar och där missade AIK samtliga, Almtuna satte en. Stefan Gråhns la den allra första straffen och pricksköt så när domaren rätt i skallen men missade som tur var på grund av en snabb duckning...

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

…. Stefan Gråhns, Mattias Guter och William Wallén la Almtunas straffar, bara Guter som satte sin, ett snyggt distinkt skott utan en massa bågar och kladd med pucken (som de andra fem straffskyttarna ägnade sig åt). Joakim Nordström, Linus Videll och Robert Rosén la (och missade sina) straffar för AIK:s del.

... Bäst i AIK: Patric Blomdahl, Linus Videll och Twinsen. Bäst i Almtuna: Daniel Hermansson.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Skotten i matchen: 46-31 (8-14, 18-10, 20-6, 0-1)

Jag träffade föresten Mikael Österberg efter matchen. Han är fortfarande sjukskriven och har hoppet uppe om fortsatt spel men kämpar verkligen med synen. Vi får se hur det blir där. 

4 kommentarer:

Metal Machine sa...

Haha! Gnaaaaaaaaget åker ur i årrrrr! Gnaaaaaaaaaaaaaget åker ur i ÅR! GNAGET ÅKER UR I ÅR!

Haha, grattis grabbar! ;D

Marie Hallman sa...

Metal Machine: Nja, jag skulle då inte dra några växlar på den här matchen. Tvärtom.

Metal Machine sa...

Marie: Jo, nu är aih dömda till undergång!

Nej, skämt åsido. Alltid kul att retas lite när tillfälle ges. Men om det är något jag har lärt under mitt liv är att man alltid måste vara ödmjuk.

Marie Hallman sa...

MM: ja det kan löna sig. Att vara ödmjuk alltså :)