torsdag 1 september 2011

European Trophy Djurgården-Luleå 2-3


(Christian Eklund drog igång målskyttet. FOTO DANIEL PETTERSSON)

European Trophy: Djurgården-Luleå 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)

Matchen: MMM
Målvakter: Gustaf Wesslau, Djurgården 89,3 % och Johan Gustafsson, Luleå 92 %
Publik: 2 944
Domare: Thomas Andersson och David Bergman

Bäst i Djurgården
MMM Jimmie Ölvestad, f,
MM John Norman, f,
M Gustaf Wesslau, mv.

Bäst i Luleå: Sebastian Enterfeldt, b.


FÖRSTA PERIODEN.


( Wesslan kniper igen. FOTO DANIEL PETTERSSON) 
 
.. Det var lite annorlunda spelarpresentation, där hela laget fick en presentation en och en istället för bara första femman. Allra störst jubel, fick målvakten Gustaf Wesslau. (Tyckte jag det lät som).

... Bra fart från start, Luleås Johan Fransson fick det första bästa läget men  Wesslau var bra med där.

...Jimmie Ölvestad visade vilja och delade ut ett par sargproppar i ena sarghörnet. Till publikens förtjusning

... Det ringlade långa köer utanför Hovet så en och annan missade nog starten av matchen. Lite synd att de inte väntade.

...1-0 (9.47) Christian Eklund (Stefan Söder, Daniel Tjärnqvist Söder slänger in en puck från kanten som Fimpen, som sår välplacerad mitt framför mål, styr in.  

... Riktigt fin räddning av Wesslau på Topi Jaakolas skott halvvägs in i perioden.

... DIF hade med en debutant föresten. Juniorspelaren Ludwig Blomstrand.


ANDRA PERIODEN:

... Luleå tog en minst sagt tidigt timeout. Den kom redan efter 4.31 av andra, när det var tekning för DIF nere i Luleås zon.

 (Mathias Tjärnqvist kan mer än böka framför mål. FOTO DANIEL PETTERSSON)

...Mathias Tjärnqvist åkte ut för en minst sagt märklig tripping i början av andra. Det satte uppenbarligen grillor i huvudet på DIF som åkte på två snabba mål bakåt, det ena i boxplay och nästa bara halvminuten efter det första.

...1-1 (6.25) Damien Fleury (Joonas Vikho, Sami Sandell) Spel 5 mot 4.  Snabbt, rappt pp-spel av Luleå i boxen som avslutades med ett direktskott/styrning av Fleury i sidled.

....1-2 (6.55)  Sebastian Enterfeldt (Kim Karlsson, Konstantin Komarek) Enterfeldt går runt kassen och lyfter in en backhand. Lite oreda där i DIF försvaret också.

... Luleås två snabba drog upp tempot på matchen. Djurgården kontrade med några bra chanser och Luleå var bara någon centimeter från trean när ett skott gick precis ovanför och dånade in i plexit i stället.

... å andra sidan var det mer vilja än finlir mot slutet av andra. Eller raggarhockey som man också kan kalla det, med ganska hafsigt spel och inte alltför mycket organisation.

... Djurgården pressade på bra i sista fem av mittenperioden men hade inte helt ordning på grejerna. Både Marcus Nilson och Andreas Holmqvist laddade för skott men fick bara på någon halvträff. Typ gummiklubba.
 
(Full fart framåt på Cehlin. FOTO DANIEL PETTERSSON)

TREDJE PERIODEN

... Man skullle nästan kunna tro att någon hyvlat ner isen lite lutande mot målet på bortre kortsidan...närå jag skämtar bara men det var lite humor att de fyra första målen (DIF, Luleå, Luleå, DIF) alla kom på den sidan.

... 2-2 (2.25) Mathias Tjärnqvist (Kristofer Ottosson, Daniel Tjärnqvist)  Ottosson skjuter på mål, där står Tjärnqvist junior och styr in pucken.

 ( Luleås Johan Gustafsson täppte till. FOTO DANIEL PETTERSSON) 

... Johan Gustafsson var riktigt bra i Luleåkassen. John Norman, Marcus Nilson och Patric Cehlin håller nog med, de hade alla fina chanser men Gustafsson stod upp bra. 

…2-3 (16.05)  Damien Fleury (Sebastian Enterfeldt, Ville Viitaluoma) Spel 5 mot 4. Ölvestad åkte ut för interference. Luleå behövde 11 sekunder sedan dunkade Luleå in ett fint pp-mål.Tungt för Djurgården som annars ägde tredje perioden.

…Johan Harju och Andreas Holmqvist försökte göra upp efter att Harju varit lite för nära inpå Gustaf Wesslau men det blev inget av fajten, det såg mer ut som de stod och snackade om en fika eller något. Kanske var det därför de tog igen det några minuter senare.

 (Ölvestad har fokus på pucken. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Jimmie Ölvestad var i sitt närkampsesse. Proppen på Elias Fälth var inte att leka med, en av flera klockrena tacklingar från Ölvestads sida.

…Djurgården tog time out och plockade målvakten Wesslau med 1.13 kvar av tredje i jakt på en kvittering.

… När Djurgården gjorde ett sista försök att forcera in en kvittering fick Chris Abbott stå och hacka helt ogenerat i nacken på Mathias Tjärnqvist som till slut tröttande ur och slog tillbaka. Det blev upprinnelsen till ett gruff där de båda fick två minuter var och Marcus Nilson och Robin Jonsson en tia var. Det gruffet var å andra sidan bara en liten aptitretare inför storgruffet.

 … för när matchen var slut satte någon av spelarna in en tackling nere vid Luleåmålet, efter slutsignal, vilket fick båda lagens spelare att gå igång och veva och ramla om vartannat.Harju och Holmqvist fick nu chansen att göra upp på nytt och båda tog den. Gruffet slutade med matchstraff (game) på Djurgårdens Andreas Holmqvist, Jimmie Ölvestad och Christian Eklund, plus Luleås Joonas Vihko och Niclas Wallin.


Skotten i matchen 25-28 (7-11, 9-12, 9-5)

4 kommentarer:

Madde sa...

Klockren analys Marie!!! Som vanligt ;)

Marie Hallman sa...

Madde: Tack ! :)

Anonym sa...

Hur kan Du bara vara så bäst?

Marie Hallman sa...

bättrehockey. Det är jag väl inte men tack du :) Det värmer att du gillart :)