torsdag 1 september 2011

Daniel Tjärnqvist: "Man vet ju att man ska ses snart igen"




 (Daniel Tjärnqvist vill upp några snäpp till. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

En träningsmatch kvar för Djurgården. Men Daniel Tjärnqvist har en del kvar att jobba på – tycker han själv.

– Det har varit lite segt, jag är inte 100 procent än men det är ju därför man har försäsong, så jag kan nog komma in i det tills serien startar. Men det är ett nytt lag och ett nytt system -fastän det är hemma. Så det tar lite tid att komma in det, säger han.


I de två först matcherna såg hemvändarna Daniel Tjärnqvist och Kyle Klubertanz ut som ett gjutet succébackpar i vinter. Sedan har det gått lite tyngre tycker Tjärnqvist. Bland annat för att det finns en del att vänja sig vid.  

– Allt är nytt. Men det är ju framför allt så att alla spelare är nya för mig, det är lättare att spela bra när man känner dem, vet hur de åker och har lärt känna sig hemma i systemet. Så det är väl sånt som gör att det kanske tar längre tid än det hade gjort annars.


Hur mycket är det kvar tills du känner själv att det känns hundra? 
– Det vet jag inte, men det kommer mer och mer ju mer man tränar och spelar. Sen exakt när känns hundra det får tiden utvisa.

Du och Kyle såg verkligen ut som ett bra par i de första matcherna?
– Ja, det funkar bra på träningarna också och det är bara den här plus den när jag vilade, mot Salzburg, som vi inte har spelat tillsammans. Just nu byter runt lite och ser hur det funkar. Eftersom det är försäsong så är det bra att prova lite nya par inför serien.


Bör du och Kyle spela ihop?
– Det får du fråga tränaren om,

Vill du spela med honom då?
– Absolut! Men jag vill gärna spela med alla, ha ha. Nä men tränarna ville byta lite idag. Eftersom Boumedienne var lite skadad så ville de passa på att prova lite nya par, säger Tjärnqvist.

Det är ju tio år sedan han spelade i Sverige och än så länge har Djurgården mest mött utländska klubbar. Matchen mot Luleå var den första mot ett kommande elitseriemotstånd.

Vad är det för skillnad på spel här och i KHL och NHL?
 – Lite skillnad är det men det är samma sak där, att när man hade lärt känna spelarna och även spelarna i de motståndarlag som man mötte så var det lättare. Plus att man hade lärt sig systemet där. Sedan hur det är att möta ett elitserielag… det är svårt att säga eftersom det här var vårat första elitseriemotstånd under försäsongen. Idag var lite mer finsk hockey kan man säga, ha, ha, men det är svårt att jämföra när jag bara mött Luleå.

Vad tyckte du om matchen mot Luleå?
– Det var kul! Det var bra fart och många emotioner för att vara en träningstävlingsmatch eller vad man ska säga. Men vi visar att vi står upp och krigar, vi ska vara svåra att slå här oavsett om det är träningsmatch eller tävlingsmatch.

Det blev verkligen känslosamt och mycket gruff där på slutet?
– Ja - det är ju hockey! Och det är ett elitserielag som vi möter. Man vet ju att man ska ses snart igen.

Såg du vad som drog igång gruffet efter slutsignalen?
– Ja någon satte in en tackling efter slutsignalen, säger Tjärnqvist som såg vem det var men det behåller han för sig själv.

Är det viktigt att markera redan nu?
– Ja vi ska ändå spela match mot dem senare. Jag vet inte när vi möter Luleå nästa gång men framför allt så är det roligare att spela en sån här än match som gäller något, annars kan man lika gärna träna  själva bara. Nu blev det som en elitseriematch, då gäller det att stå upp

Även om det är träningsmatch?
– Ja alltid! Även i träningsmatcher. Man vill ju visa att man är med och krigar där ute och nå så långt man kan.

Inga kommentarer: