lördag 13 augusti 2011

Tredje raka?


 
(Jonas Almtorp  har gjort mål i båda träningsmatcherna hittills. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Dags för match två i European Trophy för Djurgårdens del. Det blir ett lag som heter nästan samma lika som i torsdags, då var det Slavia Prag, nu är det Sparta Prag som DIF möter.

Sparta förlorade med 1-4 mot HV71 i deras första match. Djurgården vann med 5-2 mot Slavia Prag. Det blev ju vinst i första träningsmatchen mot Oskarshamn också och lite extra kul har ju varit att se Marcus Nilson taggad som jag vet inte när han såg så sugen ut senast.


Kul också att det har gått bra för nyförvärvat Jonas Almtorp, det är många som har varit lite skeptiska men få jobbar så hårt som han och det har gett utdelning med ett mål mot Oskarshamn och ett i torsdags mot Slavia Prag, där han var ytterst nära att göra två kassar till.

Almtorp har dock bytt kedja till den här matchen. Kristofer Ottosson som var sjuk senast är tillbaka mellan Mathias Tjärnqvist och Marcus Nilson, och Almtorp spelar i stället i tredje kedjan mellan Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin.


Juniorbacken Kim Lennhammer som var med senast är inte med nu, däremot är Stefan Lassen uppsatt i tredje backpar med David Printz.


Gustaf Wesslau vaktar målet. Jag frågade Djurgårdens målvaktstränare Thomas Magnusson nyss hur det kommer se ut under försäsongen och det blir inget varannan match eller så utan vem som står bestäms inför varje match. "Blir bäst så och så målar man inte in sig i några hörn" sa Magnusson.


Det finns bra onlinerapportering på europeantrophy.com så jag gör noterat och lägger ut efter matchen istället, plus någon intervju. Kommer senare i kväll.

4 kommentarer:

R sa...

Är det kanske läge att utreda kaptensfrågan i Dif? I matchen mot Slavia Prag spelade Marcus Nilson med C på tröjan. Idag var det Daniel Tjärnqvists tur...

viktor. sa...

Det kommer bli klart lagom till säsongsstarten. Tippar på att D.Tjärnqvist blir kapten.

Marie Hallman sa...

R och Viktor: jag tror som viktor både när det gäller tid och val av kapten.

richardlj sa...

Såg Mackan på isträningspremiären på hovet och han såg klart hetast ut av alla. Det lyste hockeykärlek om honom. Ser riktigt bra ut. Täät följd av Fimpen men den killen e ju ett kapitel för sig.