torsdag 4 augusti 2011

Tjärnqvist "Klart vi har vibbar från senast, det var ju guldmatch!"

Djurgården spelar sin första Träningsmatch i kväll. De som vill ladda upp för den (och alla andra också såklart) kan kolla in min artikel med bröderna Tjärnqvist på expressen.se.

De har inte spelat tillsammans på tio år, matchen i kväll mot Oskarshamn blir således den första på väldigt länge och är faktiskt den första sedan de spelade hem guldet med Djurgården 2001 (och inget annat...).



Daniel kommer för övrigt att spela i samma nummer nu som då, nummer 34. Men när jag frågade hur han fått numret igen blev svaret:
-Jag fick det bara. Sa till materialrna att det hade varit kul om det hade fungerat med samma nummer samtidigt som jag vet att det kan vara upptaget och sådär men det löste sig. Och jag vet inte vem eller vad jag är skyldigt, vet inte vem jag ska tacka eller vad det kostar men det lär jag få reda på, ha, ha. 

Jag upplyste så klart Tjärnqvist senior om att det var Daniel Brodin som generöst lämnat över numret och nu kör med 64 istället, mer om det kan ni läsa här på bloggen.

En sak som inte fick plats i artikeln var när jag frågade Mathias om han har extra koll på Daniel när han är inne och fick först svaret:
-Så blir det ju. Man får hålla ett extra öga, han kan ju vara en hetsporre och värsta slagskämpen så man får hålla i tyglarna så att han inte gör något dumt.

Sedan kom ett asgarv. Slagskämpe är ju inte riktigt Daniels grej.... som vi båda kunde konstatera.

Och det är ju inte riktigt samma sak när man är storebror/lillebror och inte har spelat med varandra på tio år som om man är som Sedins eller Ahlströms och alltid har spelat ihop med sin tvillingbrorsa.
-Nä, nu är vi ju dessutom back och forward. Det hade varit skillnad om vi hade varit tvillingar och spelat tillsammans jämt, men det är klart att man alltid vet var man har Danne. Fast he, he vi får hoppas att man håller det man säger nu, he, he.
Själv Expressen artikeln hittar ni som sagt ute på Expressen.se, på de här länken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

2011? :)

Marie Hallman sa...

anonym Hade lite bråttom där, 2001 ska det vara så klart!! ska ändra, bra att du sa till :)