tisdag 16 augusti 2011

Salmonsson missar försäsongsmatcherna - Nylander ersätter inte

Jag jobbar lite för Expressen i dag och i går, här har ni en AIK text som jag har skrivit för dagens (tisdag) papperstidning. Jag tänkte länka men hittar den inte  på webben så jag lägger ut den här istället.


 (Salmonsson i vintras. Det är sviterna av den axel som slogs ur led då som ställer till det lite fortfarande. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)



AIK-forwarden Johannes Salmonsson missar alla försäsongsmatcher och förmodligen även elitseriepremiären. Men AIK kommer inte ta in Michael Nylander i laget, som rykten har gjort gällande.

-Det kommer vi inte att göra. Det har aldrig ens varit på tapeten, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till Expressen.


Uppgifter i media har placerat Nylander i AIK och gjort gällande att han både är på gång att träna och spela med laget. Men uppgifterna bygger enligt Gozzi på ett missförstånd:

-Vi har ju inte ens pratat med varandra om det där eller något annat. Och fast jag tycker att Micke är en jättefantastisk hockeyspelare, så har vi redan fyra bra centrar i laget. Vi har inget jättebehov att ta in någon till och kommer nog inte att göra det heller.

AIK möter Brynäs på torsdag men utan Salmonsson. Han siktar på matchcomeback i slutet av september och missar i så fall premiären:

-Tråkigt så klart men det är bara gilla läget och träna ännu hårdare. Jag tränar för fullt just nu men får inte bli tacklad. Och det har gått fortare än de trodde, läkaren sa först sex månader, nu blir det kanske fyra. Men det saknas lite rörlighet, styrka och kontroll än så länge,säger Salmonsson till Expressen.

Att ta in Nylander som tillfällig ersättare är inte heller aktuellt, säger Gozzi till Expressen.

-Nej, vi har ju DK, junioren David Lillieström Karlsson, som har klivit upp och gjort det jättebra i stället.

MARIE HALLMAN/EXPRESSEN