onsdag 3 augusti 2011

Henrik Nilsson " Jag hade jäkligt mycket tur att det bara var det och ingen fraktur"


Första träningen med Almtuna. Då kraschade AIK-lånet så illa in i sargen att han trodde säsongen var över. Men röntgen gav positiva besked:

– Jag föll lite olyckligt, hamnade med benet i sargen och kroppen gick åt andra hållet så att jag drog ut ledband och lite mjukdelar i höger ben från foten till knäet. Men röntgen visade att det inte var någon fraktur, säger Henrik Nilsson.


Almtunas inlånade AIK-femma var med Gnaget på träningsläger på Gotland i helgen. När de gjorde första träningen med Almtuna under onsdagen gick allt bra, tills allra sista övningen.

– Jag tror att jag tappade skäret, jag var ner i hörnet och kom liksom runt. Plötsligt försvann benen, det var lite olyckligt att jag vek in foten där. Det var det sista vi gjorde också, direkt efter var träningen slut. Typiskt att det ska hända på första träningen med Almtuna för den här säsongen, det är för jäkligt, säger Henrik Nilsson och fortsätter:

– Hela utsidan på höger ben är utdraget. Foten vek sig, så jag hade jävligt mycket tur att det bara var det och ingen fraktur. När jag slog i sargen hörde jag knaket, jag hörde hur det knakade i foten och knäet så jag blev lite rädd och trodde det var värre än det var. Jag kan stödja lätt på benet nu (onsdag eftermiddag).

Låter otäck när det knakar mot sargen sådär, lite Josh MacNevinvarning på den?!
– Ja, usch, det blir så… jag var ju med där uppe när det hände så jag hann tänka nu att nej, nej, nu är jag borta i sex månader, det hade inte varit roligt. Men jag hade tur. Läkarna trodde jag kan vara tillbaka om en till två veckor. De sa att om svullnaden släpper så ska jag kunna spela match om två veckor.

Och bortser men från braket in i sargen så var det en bra första träning.
– Det var roligt på träningen! Vi hade bra fart, det kommer gå bra i år.

Fick ni AIK:are spela ihop?
– Ja, det var vi i AIK-femman (Nilsson och Norin på backen, Gozzi, Franzén och Dahlström i kedjan) som var en femma. Sedan var (Niklas) Anger, (Stefan) Gråhns och (Mattias) Guter i en.

Kommer ni spela ihop senare också?
– Jag vet inte! Eric (Norin) och jag är ju lite lika, vi är båda rightare och offensiva men jag vet inte vad han (tränaren) har tänkt sig. Vi får se men det vore kul att få spela ihop.

Funkar det att ha er ihop då? Är lite dumt att slösa och sätta två rightare ihop?
– Ja, jag vet inte. Vi (Nilsson och Norin) har ju aldrig spelat ihop förr.

AIK-backen var utlånad till Almtuna även förra säsongen. Men dealen är lite annorlunda den här säsongen. AIK-femman kan visserligen komma att kallas tillbaka men det ska inte vara någon jojoåkning fram och tillbaka.
– Förra året blev jag skickad tillbaka varje gång det var en sjukdom i laget (AIK) men i år ska det vara mycket till för att vi ska tas hem. Vi ska verkligen få chansen att vara här och få spela mycket, få visa vad vi kan och utvecklas. Och jag gillar det. Serien är jäkligt bra, Almtuna är ett bra lag och så. Det är bara positivt.

Du var uppe mycket i AIK och speciellt på slutet när Josh var skadad. Hann du lära dig något du har nytta av nu?
– Ja, sjukt mycket faktiskt. Det var en bra erfarenhet (att spela i elitserien). Man blir rutinerad fast man inte är det om du förstår. Det var en riktigt rolig upplevelse, roliga matcher och kul med mycket publik, det var man ju inte van vid.

Nä, det är lite klent med det i Gränbyhallen?
– Jag vet, så när man hade spelat i Almtuna och kom till Globen och skulle spela inför 13 000 så var det stor skillnad. Det var häftigt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem?

Marie Hallman sa...

anonym: vad menar du? om du undrar vem henrik nilsson är så är han back i AIK men är tillsammans med fyra andra unga AIK spelare utlånad till Almtuna den här säsongen.