måndag 25 juli 2011

Gröndahl: "Det kommer att bli krig de första veckorna om platserna"


Det är inte ispremiär förrän om en vecka, men redan i dag samlades nya SSK i templet för tester – både styrke, hopptester och coopertest. Plus lite intervallträning.

– Det blev ett ganska hårt och bra pass. Jag tror alla kom under 12 minuter på cooper, Engström var snabbast han sprang på 10.10, säger Andreas Gröndahl.


Men tre kilometers coopertest i alla ära. Det var så klart att träffa gänget som kändes extra roligt.

– Ja det kändes bra att få träffa alla grabbarna. Det är ett ungt lag, det känns inspirerande.

Hur var stämningen då? Ni är ju så gott som ett helt nytt lag?
– Jo, men jag känner ju några sedan tidigare, som man har spelat med som junior, sedan var det några nya men det var ganska lättsam stämning. De flesta är i samma ålder, då får man ett bra snack och går ihop ganska bra. Sedan finns det några äldre som går in rätt bra i laget, de med. De har ju varit med ett tag…

Kunde man se vem som tog täten?
– Det är väl Månsson som pratar och hörs mest, he, he så det blir nog lite papparoll på honom kanske… annars är det många som pratar och tar för sig men det är mest han som tar för sig…

Slovenerna, hur kändes dem?
– Blaz känner jag ju sedan tidigare och Sabolic har jag träffat lite, i våras, han kom hit lite innan semesteruppehållet, det är bara Jegliz som jag inte har träffat men det verkar vara sköna grabbar och väldigt lättsamma verkar de vara. Det är roligt för Blaz (Gregorc) att han får lite landsmän med sig också, säger Andreas Gröndahl.

De två senaste säsongerna har han spelat i Norge, trots att båda säsongerna inleddes med löften om att nu! skulle han få en bättre chans än senast men så blev det inte. Men ser man på hur laget ser ut nu så borde han ingå i grundtruppen, anser i alla fall bloggen.

Fast när jag säger att det blir en helt annan situation för honom nu personligen så skrattar han bara:

– Äh, vi får se. Jag har inte tänkt så mycket på det. Tränar man hårt och visar sina framfötter så får folk se vad man kan till slut ändå. Så jag inte tänkt så mycket på det utan bara tränat på så hårt jag kan.

 Men det blev Norge igen ju, hur kändes det?
– I början kändes det väl sådär, sedan gick det bättre och bättre och så gick det ännu bättre för mig där borta i år igen så det blev bra till slut ändå.

Var det du själv som ville flytta till Norge?
 – Nja, det var så att de sa till mig att du får inte spela så mycket här om du stannar så det är bättre att kolla på annat och då var det Norge som kändes bäst. Och där fick jag spela ännu mer än året innan, jag fick mer förtroende, det gick ännu bättre poängmässigt, jag fick ta mer ansvar så det blev ett bra år ändå.

När SSK hade åkt ur erbjöds du att förlänga och göra ännu ett försök i SSK, tvekade du inte med tanke på hur det hade varit innan?
– Nej jag är född och uppvuxen i Södertälje och SSK ligger mig gott om hjärtat så det var inte så svårt när jag fick erbjudandet.

Vad har det gett dig att ta de där åren i Norge då?
– Det är klart att man har lärt sig en hel del… man har ju blivit äldre och klokare. Och jag har blivit mer komplett som hockeyspelare på alla punkter.

För de som inte har sett dig spela, vilka är dina styrkor?
– Det är väl det offensiva spelet, att jag producerar och har spelsinnet. Sedan har jag blivit mer komplett i Norge, jag har lärt mig att göra mer än bara gå framåt. Har lärt mig att det inte bara går att anfalla, har lärt mig mer om försvar och andra såna viktiga saker som man inte tänkte på i junioråldern, lite mer seniortänk har jag väl fått.

Vad behöver du fortfarande bli bättre på?
– Det mesta! Jag behöver skjuta mer, ta mer skott, mer försvarsspel, det är väl sånt jag behöver jobba på, säger Andreas Gröndahl.

Han och alla andra är mer eller mindre blanka kort för nye tränaren Johan Strömwall, vilket kan vara bra för en spelare som Gröndahl.

– Precis, det blir jämnt för alla, alla får börja om på ny kula och jag tror det kommer att bli krig de första veckorna om platserna. Man måste visa vad man kan så får man det förtroendet som man har bevisat att man ska ha sedan.

Det låter tufft men kul?
– Ja, det ska vara konkurrens! Han har ju inte sett så mycket av oss så alla kommer få slåss om sin plats.

Vad har du för förväntningar för egen del?
– Det är självklart att ta en plats i laget och sedan ta det därifrån och visa vad jag kan.

Vad ska man förvänta sig av SSK som lag i vinter?
– Vi har sagt att vi siktar på kvalserien, sedan kan allt hända. Det är det vi tror på i gruppen. och vi pratade lite om det (målsättningen) idag och sa väl just det jag nämnde nyss. Men vi ska ha ett möte om två veckor, då tar vi väl det mesta.

Om måndagen var okej så blir tisdagen desto tuffare. SSK kör ett pass med Kettelbells på förmiddagen och ska sedan ut i multibanan (en terräng/hinderbana modell jobbigare) på eftermiddagen.

Första träningsmatchen spelas 10 augusti mot Örebro i Åkers Styckebruk, efter den matchen väntar en match med norskt motstånd och sex matcher mot elitserielag.

– Jag ser det mest som positivt att man möter på pappret bättre lag, då får man bättre matcher.

Men tänk om det blir sex torsk där, då kommer väl inte självförtroendet vara på topp precis?
– Nä men så tänker inte jag och vi har ju själva spelat mot allsvenska lag när vi var i elitserien och har då haft problem med dem lagen, så sådär stor skillnad är det inte under försäsongen.

3 kommentarer:

Andreas sa...

Marie, om du får tag på Nygårds eller någon i hög ledarbefattning kan du väl fråga varför truppen är så tunn - både namnmässigt och numerärt. Bara 13 forwards känns väldigt lite. Två-tre skador och man är nere på tio forwards. Det är inte ens tre fulla kedjor.

Dessutom - varför gick det så långsamt med alla värvningar och varför krigades det inte hårdare för att behålla spelare som Freddan (Andersson), Lill-Kilas och Heed.
Vi är många som är besvikna på över det tröga arbetet under silly season.

Marie Hallman sa...

Andreas: Fråga två där de svarat på förr, nämligen att de gick ut med förfrågningar till alla i det befintliga laget som man ville behålla, sedan väntade man på svar där, vilket tog tid. Det är klart att man även tittade på nytt nu men att det tog tid sedan är inte så konstigt, ett devalverat lag med lägre lönebudget är inte så attraktivt när man raggar spelare. När det gäller Freddan med flera så anser SSK att man gav ett bra bud både ekonomiskt (utifrån de pengar man har) och sportsligt men att det inte räckte.

Fråga ett ska jag föra vidare vid tillfälle!

Andreas sa...

Förlåt felräkning av mig. Tio spelare är tre fulla kedjor men mycket mer än så är det inte. Det är inte fyra fulla kedjor i varje fall. Men det känns som att det saknas ett par rutinerade pjäser både offensivt och defensivt men vad jag har förstått är det max 1 forward till som ska in. Sen känns det ju lite tveksamt att de har en spelare som Bild på tryout. Håller inte han måttet måste de ju börja jaga ytterligare nya spelare. Nej. Nygårds agerande känns tveksamt, precis som det gjorde under förra säsongen när han inte tog in en ny keeper och tränare till kvalserien.