måndag 27 juni 2011

Silly season DIF: Daniel Tjärnqvist in - trots allt. Plus update om Måns Krüger och Zibanejad.

För en månad sedan sa Djurgården att Daniel Tjärnqvist var avskriven. Men så var det inte. Efter en tids låsning togs förhandlingarna upp igen och i dag (måndag) skrev han på för Djurgården:

– Vi fortsatte diskutera ändå. Men jag vill inte kommentera hur och när det fortsatte utan det får stanna mellan oss. Nu är vi överens och bägge parter är glada över att vi har löst det, säger Tommy Engström.


För någon vecka sedan skrev bloggen att något nog var på gång ändå. Jag hade inga fakta alls på bordet och ville inte göra någon stor sak av det men skrev i en kommentar att något inte stämde då Järlefelt hårdnackat hänvisade till Engström som liksom Tjärnqvist vägrade svara på både samtal och mess i frågan om de hade återupptagit förhandlingarna.

Och nu har vi facit. De höll på att snacka med varandra igen. När de tog upp diskussionerna vill Djurgården inte berätta. Inte ens när jag tjatade lite (som ni kan se nedan). Men man undrar ju.

För en månad sedan, när Djurgården hade signat Kyle Klubertanz sa Engström att han hade sagt till Daniel Tjärnqvist att parterna stod så ”väldigt långt ifrån varandra i de ekonomiska diskussionerna”, att Djurgården ”kände att vi kommer nog inte att komma varandra närmare heller” och att klubben då ville disponera de medel de hade på Kyle.

Så vad hände sedan? Vem tog initiativet till att fortsätta snacka?
 – Vi har haft en dialog hela tiden, sedan vad vi har sagt utåt i media är en annan sak, förklarar Tommy Engström.
Så du ljög?
– Nej. Det gjorde jag inte utan det gick i stå då (när Kyle blev klar) men jag vill inte kommentera det där mer nu. Jag tycker det där är tämligen ointressant. Det viktiga nu är att vi båda är nöjda och att vi är glada över att få en väldigt bra backbesättning.

Då ville ni disponera medlen annorlunda, hur har ni fått in det här kontraktet i budgeten?
– Det är detaljer, det vill jag inte kommentera.

Har ni tagit in externa finansiärer?
– Det är det inte. Men i övrigt så vill jag inte diskutera sånt här i media, vi har inte det klimatet att det funkar att göra det i Sverige.

Då när det ”gick i stå” så gick det vilda rykten om att Daniel Tjärnqvist hade begärt en lön mellan 350 och 450 000 kronor i månaden?
– Det stämmer inte. Det har han INTE krävt men mer än så vill jag inte kommentera hans lön, slår Tommy Engström fast.

Kontraktet är på 1+1 och kan enligt Djurgårdens klubbdirektör sägas upp av båda parter, senast i mitten av februari.

– Jag tycker det är kul att vi har kommit överens och Daniel verkar jäkligt sugen att komma till oss, det är jäkligt skoj tycker jag. Det är det som är viktigaste för mig, säger Engström.

Djurgården har nu tio backar under kontrakt, om man räknar med 19-åriga juniorerna Philip Holm och Erik Gustafsson. Utöver dessa ingår nu Josef Boumedienne, Fredrik Claesson (18 år), Andreas Holmqvist, Kyle Klubertanz, Stefan Lassen, Kim Lennhammer (20 år), David Printz och Daniel Tjärnqvist som backar i truppen.

Redan för en månad sedan gick rykten om att Lassen var på väg till Malmö men Engström vidhåller att så inte är fallet:
– Vi har inte pratat med Malmö om honom.

Men kommer ni att försöka hitta en lösning där han lämnar truppen nu?
– Nej, så är det inte. Han är en i truppen sedan är det där något som Järlan (sportchefen Janne Järlefelt) får jobba med huruvida han får spela eller inte, i slutänden handlar det ju om hur mycket man får spela.

Men ni har inte dumpat Lassen redan nu i alla fall?
– Nej vi har inte gjort oss av med varken honom eller någon annan som det ser ut nu. Vi har tio backar så vi får se hur vi gör med det. Det är som sagt Järlans jobb men det handlar om en ömsesidig dialog när man ser hur mycket istid man kan få. Vi slänger inte ut spelare, det handlar inte om det, utan man får ha en dialog, säger Engström.

 När bloggen ändå hade honom på tråden tog vi upp två andra spelare som det har snackats om. Till att börja med Måns Krüger och där verkar dödläget ha lossnat lite:

– Vi har en dialog med Modo nu. Jag har pratat med VD:n i Modo i dag (måndag)  bland annat. Det som är viktigt är att det inte drar ut allt för mycket på tiden. Vi får se om det kan lösa sig. Det verkar som om de är beredda att göra rätt för sig sedan får vi se i vilken utsträckning det blir.

Det verkar som ni kan lösa det här nu?
– Jag hoppas det i alla fall. Vi har sagt att vi ska höras i morgon (tisdag) sedan får vi se. Vi har haft en öppen dialog till och från ett tag och jag hade gärna sett att det redan var löst men vi får se.

När det gäller Mika Zibanejad så har Djurgården sagt okej till att ”Zibbe” får åka på de camper som Ottawa vill att han ska åka på i sommar. Man kan inte tvinga Zibanejad att stanna kommande säsong men tror ändå inte att han åker utan tror att djurgårdsfansen får se honom i DIF-tröjan en säsong till:

 – Vi kan bara vänta och se men jag kan inte säga mycket mer än vad agenten har sagt till oss och det är att det som står i media är en storm i ett vattenglas. Att det som står i tidningarna kan blåsas upp till vad som helst, säger Engström.

Nu sa ju Zibanejad själv i tv-intervjuer att han vill göra allt för att ta en plats och om det inte går så blir det Djurgården?
– Jomen vad skulle du ha sagt med Ottawas general manager på stolen bredvid??? Men vi får vänta och se. Som det är nu så känner vi ingen större oro för att han ska åka över i det här läget. Risken, finns men vi tror inte det.


13 kommentarer:

isso sa...

Riktigt härligt inlägg! =)

Coachen sa...

Modo göra rätt för sig? Krüger har inget kontrakt utan DIF har bara spelarregistrerat honom. Han bör vara fri att gå vart som helst om det inte vore för stelbent organisation.

Däremot tar processen för nämnden otroligt lång tid på sig, vilket gör att klubbarna måste försöka lösa problemet själva istället för att det ska ha sin gilla gång. Och då lär det väl bli någon halvvariant av det hela.

Att de vill ha betalt för upplärning är väl klart, men det finns inga såna regler i Elitserien. Det är nog någonting som bör ses över.

Hoppas det löser sig för Krüger snart i vilket fall som helst. Inget roligt läge han hamnat i.

Marie Hallman sa...

isso: Tack :)

coachen: viktigaste nu är väl att det löser sig så fort som möjligt så MÅns kan komma igång. Anser jag.

#9 sa...

Bra nyhet!

Men varför genomsyras intervjun av en viss bitterhet över att inte Du fick felaktig information rörande värvningen?

Hade varit än mer intressant att höra om DIF syn på vad Tjärnqvist kan bidra med sportsligt, än om vilka mediala finter som föregick värvningen.

På det sportsliga planet kan iaf jag säga DIF med Tjärnqvist har en av de absolut vassaste backuppsättningarna i hockeyligan.

Marie Hallman sa...

#9 Eh bitterhet? Nej nu är du ute och seglar lite. Jag tog med de frågorna om vilka turer som varit då jag vet att värvningen av DT engagerat fansen som kastats mellan hopp och förtvivlan. Jag tycker det är intressant att berätta om spelet bakom kulisserna för bland annat de fansen. Sedan säger ju tommy flera gånger hur glada de är så jag tycker båda sidorna finns med.

#9 sa...

Ok! Inget illa ment och du har rätt det är intressant att höra om spelet bakom kulisserna!

Jimmie sa...

Nu blir det riktigt svårt att tro att vi inte kommer gå så långt i år!

Med detta laget så ska vi ligga högt upp i serien och gå riktigt långt i slutspelet.

Anonym sa...

Om Kruger tror att MODO kommer va bättre än DIF denna säsong så låt han gå & så får man hoppas att han ångrar sig sen!

Christian sa...

Riktigt riktigt skönt! Skulle inte du kunna göra en liten koll på hur det står till med Nisse? Inte för att jag tror att någon tror att han kommer spela hockey i år men det vore kul att höra hur han mår och om han blir bättre så han i alla fall kan leva ett normalt liv.

DIF sa...

Coachen:vad vet du om DIF o Måns avtal? En sak är säker Modo kan inte producera trots alla skattefinasierade ishallar. Då snor man spelare från annat håll. Sedan går man ut o smutskastar DIF för att det är ett barn det handlar om :-). När dom själva har varit indragna i fruktansvärt mkt värre saker. Nä ta ni Måns en sådan svikare ska inte ens få ta på en DIF tröja.

Marie Hallman sa...

#9 ingen fara! :)

Jimmie: ja nu finns inga ursäkter! Bara ösa.

anonym: tror inte det handlar om det. DIF hade väl tänkt ha honom i juniorlaget, Modo i a-laget. Är väl bland annat det som lockar. TROR jag. Jag har inte pratat med Måns själv så jag lägger in en fet brasklapp där.

Christian: Jag har försökt! Har kommit så långt som till DIFs läkare Bengt som skulle kolla med nisse sedan har jag inte hört mer. Vi blev ju ombedda att inte ringa Nisse direkt då han behövde lugn och ro och jag har valt att fortsätta respektera det. Men får jag veta något så lägger jag ut det!

Martin sa...

Nu är Kruger klar för MODO iaf:-) Skönt för pojken att få koncentrera sig på hockeyn igen!!

Marie Hallman sa...

Martin: ja det var ju bra att det löste sig i någorlunda god tid.