onsdag 8 juni 2011

Gozzi "Vi kan bara lyssna och försöka kolla vad som finns ledigt"

(Anders Gozzi väntar på besked. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

En vecka kvar till NHL-deadline och AIK väntar och väntar på besked om det krävs en ny målvakt eller inte.

– Det är stiltje där just nu. Vi har inte kunnat göra så mycket mer än att lyssna oss för vad som är ledigt, annars har det inte hänt någonting, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.


Pucken ligger fortfarande hos Viktor Fasth, eller snarare hos NHL-klubbarna.
– Det är klubbar som har visat intresse vet jag, men det är tvåvägskontrakt som han har blivit erbjuden. Men tvåvägskontrakt vill han inte ha, Viktor.

Hur pass mycket har ni, AIK, kunnat förbereda för en eventuell ersättare?
– Inte mycket. Vi kan bara lyssna och försöka kolla vad som finns ledigt, men vi kan inte göra klart med någon. Vi kan inte ha tre målvakter och det är ingen som vill göra klart utifall att han skulle dra.

Det är ingen som kan tänka sig signa ett kontrakt redo som bara kickar in utifall att?
– Nä precis. Det går ju inte. Så vi har lyssnat oss för och har luskat runt och pratat med lite olika.

Har ni kunnat påbörja några förhandlingar då? Så att ni liksom ligger i startgroparna?
– Nej, det har vi inte kunnat göra heller, säger Anders Gozzi.

Målvakter som Martin Gerber, David Aebischer med flera har ryktats vara på ingång men Gozzi vill inte kommentera några namn överhuvudtaget.

– Nej, jag kommer inte kommentera några namn förrän vi vet vad vi har att gå på.

 Hur sker informationen mellan er och Viktor och hans agent? Hur väl insatta i hans NHL-förhandlingar är ni?
– Vi pratar med Viktor i stort sett varje dag. Det är det bästa tror jag. Sedan mellan honom och agenten så… jag tror att de två har en direktlina om det händer något. Vi har sagt till Viktor att vi måste få reda på vad som händer så tidigt som han bara kan säga något.

Förstår han att det inte går att avvakta en bit in i eventuella förhandlingar med info?
– Ja det är lugnt. Det känns som vi har en bra kommunikation där.

 En person som befinner sig i omvända läget är Christopher Aspeqvist, division ett backen (Huddinge) som nu har fått ett tryoutkontrakt hos AIK över sommaren.

– Jag har kikat på honom en del i vinter. Vi har ju Josh (MacNevin) som kommer till första oktober och därför har vi en plats öppen just nu där vi kan ta in honom och titta på honom i våran miljö. Men det är INTE så att han ska ersätta Josh på något sätt. Utan vi har åtta backar med Josh, sedan är det upp till Aspeqvist att visa vad han kan. Vi har honom till slutet av augusti.

Vad vill du se hos honom för att det ska bli en fortsättning?
– Vi vill se hur han spelar i vår miljö, hur han ser ut, om det finns något att bygga på. Det är tufft att vara här på tryout men finns det potential så kan vi ge honom tid och möjligheter att utvecklas. Sedan vill vi se ren spelmässigt hur han agerar. Han är en offensiv rätt bra back, vi får se hur han rör sig.

Anders Gozzi har tidigare sagt att truppen är spikad och det gäller fortfarande, med undantag av Aspeqvist då som har chansen att slå sig in. De rykten som har gått om att AIK har varit med och huggit på bland andra Oscar Möller och Dick Axelsson är tagna ur luften hävdar Gozzi:

– Nä alltså, vi har INTE varit ute och huggit på dem. Det är som jag har sagt förr, vi har full trupp, har varken huggit på Möller eller Axelsson, sedan går det alltid en massa rykten men det kan jag inte göra så mycket åt. Så truppen är spikad, vi kör med dem vi har, det är inga konstigheter, sedan att Aspeqvist är inne på en tryout är inga konstigheter heller tycker jag.

7 kommentarer:

Palle sa...

Det är ju Möller och Axelsson själva som har sagt att AIK varit intresserat. Varför skulle de säga det om det inte vore så? Verkar väldigt konstigt.

Anonym sa...

Hej!

Som trojan är man lite extra nyfiken på vad Gozzi och Melin egentligen hade för planer ang Petter Sandström - hur gick tankarna etc. Nu kommer han ju icke spela för oss längre men har varit klubben trogen sedan nystarten i division1 för 6-7 år sedan..
Duktig målvakt med fina reflexer, tycks alltid spela som bäst i kval, ja när det gäller som mest.

E sa...

Palle: nej de sa att dem hade pratat med gozzi men att de aldrig blivit några förslag från gozzis sida. Klart han pratar med dem vilket han ska göra med Stockholms killar. Vi kanske behöver dem om några säs och då är det bara bra om de har ett positivt intryck av gozzi.

Marie Hallman sa...

Palle och E: Det är ju som E säger, DE själva har aldrig sagt att de har förhandlat med AIK, det har däremot blivit något slags "sanning" via rykten på nätet.Ta Dick till exempel, han sa till bloggen att han hade pratat lite med AIK men att det aldrig blev mer än ett kort snack om läget. Och självklart, precis som E säger, så håller sig säkert Gozzi framme och har bra kontakt med olika spelare men eftersom truppen redan var full så har han ju inte haft någon plats att erbjuda och då blir det ju inga förhandlingar.

Anonym: Mmmm det frågade jag aldrig men jag lär snacka med GOzzi/målvaktstränare Persson senare. Ska försöka komma ihåg då. Men det kan ju vara så att han bara var där och visade upp sig, på egen begäran. Sånt händer ju också.

Trojanen @Anonym sa...

Hörde via utsända på plats att Melin och Gozzi bevittnat mötet Huddinge-Troja live i Björkängshallen, kan det möjligtvis har haft något samband med Petter mån tro. Den matchen spelade Petter (som i de andra matcherna under kvalserien förutom KHK borta möjligvis) ett bra målvaktspel. Kort därefter tog AIK kontakt med Petter, så jag har fått för mig det var AIK som tog upp kontakten och inte tvärt om. Bara lite intressant kuriosa, egentligen är ju detta lite av en mer sekundär betydelse.

Anonym sa...

Föresten.. kanske är Petter påväg till SSK? Dom saknar ju både första och andra-målis..

Marie Hallman sa...

trojanen och anonym: ingen aning. När det står klart hur det blir med fasth så kanske det går att reda ut allt. Gozzi är inte så benägen som ni märker i att spekulera eller avslöja något så här i förväg.