onsdag 8 juni 2011

Bemström: "Målsättningen måste vara att ta sig till kvalserien och försöka spela sig upp där"

(SSK-backen Bemström fajtas med Djurgårdens Daniel Brodin.  FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Det tog ett tag. Men nu har rutinerade backen Stefan Bemström bestämt sig och förlängt med SSK för kommande säsong. Att det tog sådan tid berodde på?

– Båda parter. Men båda ville skriva kontrakt, det var ömsesidigt så det har inte varit några hard feelings, det har bara tagit lite tid, konstaterar Bemström.


För honom handlade det länge om att bearbeta det jobbiga avslutet på säsongen:

– I början var jag väldigt deppig efter det som hände. Jag kunde inte prata med någon om vad som hänt, ville bara vara för mig själv och så. Sedan när vi tog kontakt så har det varit lite turer, men det är som sagt inga hard feelings där. Den nya tränaren, Johan (Strömwall), ville träffa oss också och se vad som har varit tidigare. Se vilken person man är och så, men nu är det klart så nu känns allt bara jättebra!

Varför kändes det viktigt att stanna och spela ett år till?
– Det var väl dels… alltså jag känner så mycket för klubben, för att det gick som det gick. Jag kände lite revanschlust också och så är det ganska roligt nu när det kommer hit lite yngre killar.

Det är ju ett ungt lag som det ser ut nu så din erfarenhet lär behövas?!
-Ja och jag själv fick ju spela med en yngre kille (Lukas Kilström) hela förra säsongen, det lärde jag mig mycket av och jag hoppas att han lärde sig en del av mig också.
Det blir ju så när det är sån åldersskillnad att man lär sig av och peppar varandra. Det är roligt. Sedan är jag lätt för att prata med de yngre och de ska ha lätt för att prata med mig också, då blir det bäst, ha, ha.

Men du, att man tycker degradering är skit förstår jag, men hur ledsen blev du?
– Jag vill helst inte prata om det men det kändes bara extra jobbigt den här gången. Det blev bara så… alltså man sätter alltid upp förväntningar och mål hur man själv tror att det ska bli och så blev det så här. Allt kändes bara tomt den här gången. Vi var ju med och snubblade på mållinjen, hade allt i egna händer så många gånger under serien. Sedan kom kvalet med prestationsångest och allt, säger Bemström och fortsätter:

– Det var så många saker som att man inte spelade bra, att man mådde dåligt under kvalserien. Det spelade väl in. Till slut blev det bara dåligt av allt. Man gav sig inte själv möjligheten att hjälpa till på ett bättre sätt. Efteråt var det bara allmänt deppigt så det tog ett tag att komma över. Men nu är jag glad igen, nu känns det bara jättekul.

 Stefan Bemström tog ett par, tre veckor ledigt efter säsongen. Sedan dess har han tränat hårt – med tanken att spela vidare. Och även om laget inte är mer än halvfärdigt och även om han inte har hunnit träffa de nya killarna än så ser han fram mot hösten med spänning:

– De som väl är här nu, vi får se till att träna bra tillsammans så att vi kommer så bra förberedda som möjligt när det börjar droppa in andra spelare, så att man får in rätt karaktärer i laget och så att vi får ett bra lag att ställa på benen när det börjar. Jag ser väl lite kortsiktigt på det nu men på längre sikt måste målsättningen vara att ta sig till kvalserien och försöka spela sig upp där. Man måste ha den målsättningen, annars är det ju ingen idé att ställa upp.

Den nye tränaren, Johan Strömwall har Bemström ju bara hunnit träffa kort men hans budskap, superseriösa spelare har Bemström inga problem med:

– Nä verkligen inte och jag tror inte någon har problem med det heller. Jag vill vara väl förberedd, har redan kört mycket fys och ska träffa de andra i laget i morgon (torsdag), det är inga konstigheter med det.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Marie Marie. BeMström ska det väl stå i rubriken med

Marie Hallman sa...

anonym: klart det ska!

Svempa sa...

Märkligt agerande av Södertälje. Borde inte att kontraktera en målvakt vara det absoluta prio 1 än att förlänga med en spelare som har sina bästa år bakom sig?

Anonym sa...

Bra Bemström! Ska bli kul att se vem du lär upp nästa säsong.

Marie Hallman sa...

svempa: jag förstår inte det märkliga. SSK jobbar ju parallelt med olika spelarsigningar så att man förlänger med Bemström utesluter ju inte att man letar målvakt. snarare tvärtom.

anonym: Ja, bra att han förlängde tycker jag med.

Fidde sa...

svempa>> så man kan bara prata med en spelare åt gången eller? Självklart är det prio hos Nygårds att hitta en bra målvakt, men man kan väl bygga ihop övriga laget också under tiden man förhandlar?

Fidde sa...

Dessutom var Bemström riktigt bra säsongen som gick så det är absolut inget märkligt med att skriva ett år till

Anonym sa...

Marie har du hört något om att den amerikanska VM-Backen Clay Wilson ska vara påväg till Djurgården?

Marie Hallman sa...

Fidde: Håller med!

Anonym: nix har inte hunnit kolla så mycket heller tyvärr.

Svenpa sa...

Givetvis kan man jobba på flera namn parallellt men det känns ändå som om att alla krafter borde användas till att greja duglig målvakt nu så får resten komma sen.

Apropå gamla godingar - någon som har kollat statusen hos BB King? Han fick ju varken fortsätta hos AIK eller Brynäs.

Marie Hallman sa...

svempa: Det är väl det som är en av de jobbiga grejerna nu, mycket som ska göras på en och samma gång. Men visst måste de hitta målis nu. Snarast! Känns lite jobbigt med inte en enda under kontrakt.
Har tänkt ringa Björne, ska göra det här någon dag.

BigDan sa...

Det ryktas på bloggen SSK överallt alltid att Sabolic och Kenneth "Bacon" Bergqvist samt en målvakt ska vara klara.

Dessa kommer ev att presenteras på årsmötet om inte innan, hoppas detta stämmer!

Hoppas att målvakten är kanadensaren Desrochers som stått i den Norska ligan de senaste säsongerna med fina siffror och han är då van vi den större isytan.

Marie Hallman sa...

Big Dan: Det har väl ryktats lite överallt om Sabolic och Bergkvist. Jag vet inte om det stämmer, men om de är klara, varför vänta? Varför inte presentera de direkt då?! Borde inte finnas några gamla kontrakt som hindrar det vid den här tiden på säsongen.