torsdag 5 maj 2011

Zakharkin : "Jag kan ärligt säga att Ovechkin ska komma"

 
(Bäckis och Ovie efter bronsmatchen i Moskva våren 2007. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Vet inte om ni har sett min och Viasat hockeys nyhet i dag, om att Ovechkin är på ingång till det ryska laget. Men det är han.

Vi var ner på ryssarnas träning och snackade lite med assisterande förbundkaptenen Igor Zakharkin om vad som händer nu när Washington har åkt ut och både Ovechkin och Semin är tillgängliga.

Ryssarna har ju bara två platser kvar bland utespelarna och snart kan även Detroits Pavel Datsyuk vara utslagen - den matchen spelas i natt.

Zakharkin berättade då att ryssarna vill vänta tills den matchen är spelad för att sedan bestämma vem av de tre stora som inte får plats och sedan anmäla fler spelare, kanske redan i morgon fredag, sedan tillade han att:
- Det jag kan säga ärligt är att Ovechkin snart ska komma hit.

Häftigt i såfall. Om det var kaos när Jagr passerade mixzon så är ju det inget mot vad det blir om "Ovie" kommer. Frågan är ju också om Sverige får in Bäckström nu? Det skulle sitta fint.


Vill ni själv tv-intervjun? Kolla då in Viasats sändningar i dag! Jag tror den visas i anslutning till Ryssland -Danmark dvs i TV6. Vi har gjort lite annat snack där också, med danskar. Jag är osäker på hur mycket som får plats men kolla så ser ni!

Bilden längst upp här är fyra år gammal, den är från VM i Moskva. Det finns en go story kring den... Bäckström hade precis skrivit på för Washington och var ganska så där tonårsblyg och ville inte att vi reportrar skulle göra en stor grej av att han fick möta sin nya lagkamrat i bronsmatchen (som Ryssland vann för övrigt).


Men när Bäckström stod i mixade zonen kom Ovechkin gående. De kände inte varandra då, ansåg Bäckström, så han bara "nej, nej" när vi reporter hojtade på Ovechkin att komma bort till oss för ett foto med Bäckström. När ryske superstjärnan fick frågor vad han visste om svensken såg den dåvarande Brynäsforwarden ut att vilja sjunka genom jorden. "Han känner nog inte igen mig, vet nog inte vem jag är" sa Bäckström som innan dess bara hade träffat Ovechkin som hastigast på draften.


Men Ovechkin mindes sin nye lagkamrat (eller sa sig göra det i alla fall) slängde i från sig några oneliners och skrattade och tog bilder - de hade ju slagit Sverige och han var glad. Sedan seglade ryssen iväg och kvar stod en lätt generad Gävlebo.

Sedan garvade vi allihop åt hela grejen. lite knäpp grej mitt i allt. Numera är de ju dödspolare, lite humle och dumle över dem trots att de verkar vara två minst sagt skilda personligheter. Men det funkar ju det med. Vi får se om det blir läge för en ny sån här bild, men nu vore det kul att få ta den efter finalen med medaljen runt en svensk i stället....

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja för INGEN annan kunde få reda på det.. en bloggare som berömer sig själv är bara för patetiskt!

Marie Hallman sa...

anonym: Tack för din åsikt.

Metal Machine sa...

Och där kom beskedet att Bäckström tackar nej till VM. Någon som är förvånad? Franzén har i preventivt syfte också passat på att göra samma sak. Allt är som vanligt, med andra ord. De svenska divorna visar sin ryggradslöshet. Fyfan!

Emil sa...

Synd bara att Bäckström inte känner samma entusiasm för Tre Kronor. Jag tyckte Mårts sade att NHL-proffsen skulle känna en helt annan lust att spela i Tre Kronor numera. Men tydligen inte. Tre Kronor är lika iskallt för de kraftigt överbetalda NHL-proffsen som det var på Bengt-Åkes tid. Se på ryssarna. Ovetjkin slängde sig på luren och ringde "jag kommer". Bäckström däremot. I ett huj när miljoner började trilla in på kontot och han började bo i USA:s huvudstad, då föll det genast i glömska var han fått sin hockeyfostran. Vilket land som har gett honom chansen att spela därborta. Det är lite märkligt vad pengar kan göra. Plötsligt börjar man känna efter. Har jag inte lite nageltrång i ett finger? Jo det har jag nog....
Jag hoppas Mårts har kurage nog att säga till Bäckström att han aldrig mer behöver tänka på landslaget. Och jag hoppas förbundet har kurage nog att stoppa honom från spel i Sverige för allt framtid också.

Marie Hallman sa...

metal machine och emil: tråkigt ja men samtidigt så hoppas jag de kommer igen nästa gång. De är för bra för att tacka nej till även om jag också kan undrar varför det bara är svenskar som stoppas av sina NHL klubbar när ingen annan blir stoppad.