fredag 27 maj 2011

Viasat förlänger med Hockeyallsvenskan



Maj, fredag och hockey kanske inte är i skallen på er men nu är det i alla fall klart att Viasat hockey förlänger sina tv-rättigheter med HockeyAllsvenskan i tre år till.

Viasat och HockeyAllsvenskan hade sedan tidigare ett avtal som sträckte sig till och med säsongen 2012-2013 men nu kör man alltså till och med säsongen 2015-2016.


Säsongen som gick sände Viasat Hockey totalt 73 matcher i grundserien, playoff och kvalserien. Kommande säsong ska det blir 125 matcher, istället för en så blir det nu två matcher med studio och dessutom kommer man sända fler och återkommande veckans match på TV10.

Om jag har förstått infon från Viasaträtt kommer man dessutom att kunna visa höjdpunkter och alla mål från samtliga matcher i HockeyAllsvenskan under sina sändningar.

– Våra kunder har varit oerhört positiva till HockeyAllsvenskan i allmänhet och våra sändningar i synnerhet. Och HockeyAllsvenskan fyller en mycket viktig position bland våra rättigheter med sin lokala förankring, säger Per Tellander, sportchef på Viasat i ett pressmeddelande.

Kul att det kommer sändas mer ifrån där tycker jag. Ju mer hockey desto bättre!

5 kommentarer:

Trasten sa...

Hade ju varit kul om det varit lite mer spännande lag också. Ett möte mellan två tråkgäng som Södertälje och Borås gör ju att man inte springer benen av sig för att köpa ett abonnemang. De enda intressanta matcherna är ju de mellan topplagen och Leksand och Mora typ.

Erkki sa...

Ja Trasten, låt det bara spelas matcher mellan lag från Dalarna!
Jämrans knätofs!

Vad är avtalet värt för klubbarna då? Är det samma typ 350'/år per klubb eller har Hockeyallsvenskan äntligen insett att de har en produkt som är värd riktiga pengar?

Marie Hallman sa...

Trasten: Vilken tur att det finns andra än du som håller på de övriga lagen i serien....

Erkki: ja precis! Bra fråga om pengarna, ska försöka kolla om någon vill säga får återkomma till det men man får väl hoppas det är mer eftersom de har kommit överens redan.

Anonym sa...

Ang pengar: Långt mer än den ovan nämnda summan som är helt felaktig även historiskt. HockeyAllsvenskan är i högsta grad medvetna om sitt värde och får också betalt för det.

Anonym sa...

Kan dom inte köpa ES också, så har man all topp hockey på samma kanalutbud. Jävligt dyrt nu att få både se NHL och elitserien.