fredag 13 maj 2011

Tekniska problem! Och en målsugen Krüger

Jag har haft tekniska problem med bloggen och tyvärr verkar tre inlägg ha gått upp i rök helt, ska se senare i natt om det går att fixa. Men här har ni i alla fall en artikel med Marcus Krüger som jag hade tänkt lägga ut före semifinalen. Nu får ni den här i kväll i stället, en del frågor var ju inför semin ni får ha överseende med det.


Marcus Krüger har haft en helt galen säsong – stort ansvar i DIF, debut Tre Kronor, slutspel, debut i NHL i Chicago och VM-debut på det. Puh!!


Jag har ju inte hunnit göra så många intervjuer för bloggen här nere men i går torsdag hann jag sätta mig en stund själv med Krüger och kolla hur han har det!

Så här säger Krüger om:

... att få Tjeckien i semi i VM:
– Det känns bra. Jag tycker det ska bli en kul match, Tjeckien är bra och vi har en grym stämning i laget.

... det var nervöst att debutera för Chicago:
– Nä jag hann inte bli nervös. Det har varit så mycket hela tiden så det har liksom bara varit nästa dag och nästa, hela tiden, det gick i ett. Antingen var det förberedelser eller match så man hann inte ens tänka efter på vad som hände men det var jäkligt kul ändå att vara med om!!

... Mårts först sa att tar du Chicago nu istället för att spela träningsmatcher i en månad fram till VM, så är du borta från VM (men sedan ändrade sig några veckor senare):
– Det var ett enkelt val för mig. Chicago är där jag vill spela, det är min stora dröm och jag har ju förhoppningar om att jag kan spela några år där, det är det jag vill göra! Samtidigt.... nu när man är här så är det härligt också! Det (VM) är ju också något jag har drömt om. Och jag sa till Pelle hur jag kände. Han förstod det.  Så jag är glad att jag fick den här chansen också men hade jag inte fått det hade valet varit självklart.

... blev förvånad över att Mårts ändå ändrade sig och sa välkommen till VM:
– Ja, eftersom han hade sagt som han hade sagt från början. Men jag är bara glad för det.

... skillnaden, rent organisatoriskt mellan Chicago och Djurgården:
– Det är klart att det är en viss skillnad, allt är mycket större och mer där. Samtidigt så tänker man på arenan... så kommer de i Chicago inte upp i samma stämning som Djurgårdsfansen på Hovet. Även om det är bra tryck så låter det inte lika högljutt där, som på Hovet när publiken kör ramsor.

... häftigaste ögonblicket i Chicago.
– När man stod där innan match och de sjöng nationalsången, det var riktigt, riktigt mäktigt! En otrolig upplevelse att vara med om.

... hur pirrigt det var under debutmatchen?
– Det är klart att man är nervös men allt gick ju så fort, jag fick veta på morgonen att jag skulle spela då var det bara att gå ut och göra sitt bästa i nästa byte. Men visst var det speciell, det var något jag alltid kommer att minnas.

... han i höst kan dra fördel av att han åkte till Chicago redan nu?
– Det är klart, för nu har jag spelat där, jag vet att jag klarar av det. Det var bra att komma över, sedan är det ju alltid lättare när man har lärt känna de runtikring laget och det gjorde jag nu.

.... han var nära att göra VM-mål mot Tyskland men målet blev bortdömt, för att domaren redan hade blåst:
– Jasså var det därför? Ah jag har ingen koll på varför men jag tyckte det var mål. Det var det men det var ju tur att det var i den matchen som det blev bortdömt och inte nu, eftersom det var i den matchen – där vi ändå gjorde många mål – så spelade det ju ingen roll.

... hur bra koll han har på Tjeckien som har varit här i Bratislava då Sverige var i Kosice under grupp och mellangruppspel.
– Jag har hunnit se lite av dem på tv. De spelar som Tjeckien gjorde förr och ställer om snabbt. Men gör vi vår bästa match så har vi en hyfsad chans!


FOTNOT: Intervjun var alltså gjord före semin där Sverige sedan slog Tjeckerna med 5-2 (och inget annat, ursäkta en trött en för fel där innan). Enormt starkt av Sverige.  Och där kom ju Krügers första VM-mål, då han gick runt kassen och var sist på pucken i det bök och stök som blev vid 4-2. Jag hann bara säga, där kom det ju! Ja äntligen svarade Krüger i kaoset bakom när vi skulle göra intervjuer efter matchen.

Är som sagt ledsen att det har varit lite kajko på sajten i dag. Men så är det ibland med tekniken.

9 kommentarer:

Erixon sa...

Kung Kruger. Sinnessjukt vad DIF plockar fram osanna centertalanger. Kruger, Jacob J, Mika Z, Norman m fl.
IMPONERANDE!

LYCKA TILL MACKAN!

Marie Hallman sa...

Erixon: Ja visst är det kul!!!

Mårten sa...

Tsss så osannolik är den inte jämfört med Fasths säsong. Vad jag vet blev det ingen guldpuck till Krüger och respass redan i kvarten i SM-slutspelet. Utan Fasth hade Tre Kronor inte ens gått till slutspel i VM. Nu spelar Sverige final helt tack vare Fasths enorma spel. AIK -lite finare, lite bättre.

Marie Hallman sa...

Mårten ibland undrar jag om du driver med mig. Så enögd kan väl ingen vara?? Fasth har gjort en fantastiska säsong. Krüger också. NHL smäller ju rätt bra det med...

#9 sa...

Marie, Mårten är aik:are och som aik:are tar man igen det man saknar i begåvning och kunnande, i hybris och korta jeans.

Som Djurgårdare kan jag ärligt säga att Fasth är en otroligt bra målvakt som jag önskar två saker nu. Ett vm-guld och ett saftigt NHL-kontrakt så vi slipper honom nästa år! ;)

PS Gillar dina intervjuer från VM skarpt. Skönt att slippa de vanliga "hur känns det"-frågorna!

viktor sa...

#9 pricken över i:et. Så bitter över att bara Fasth spelar i Tre Kronor

Marie Hallman sa...

#9 Tack!!

Metal Machine sa...

Fattar inte hur man kan stirra sig blind på klubbtillhörighet när det handlar om landslaget. Det är ju landet för sjutton! Hockeylandslaget är dessutom det finaste vi har i det här landet. SVERIGE mot Guldet!

Marie Hallman sa...

Metal Machine: Ja precis, det är Tre Kronor och skit samma var man spelar annars. Bara hålla tummarna nu!