lördag 14 maj 2011

Sverige! Finland! Drömfinal!!

Oj oj vilken hockeydag!!!! Och vilka semifinaler här i VM! Sverige slog Tjeckien, 5-2 och Finland slog Ryssland 3-0 och nu blir det drömfinal på söndag.

Men bäst av allt, supersköne Mikael Granlund. Killen är fortfarande junior, slog till med en galen straff när han gjorde sitt livs första VM-mål i början av turneringen  (kolla här.....Granlund har nummer 64 på tröjan, spola till cirka två minuter)





Och nu kom nästa fantastiska fullträff ... en zorro. Bara sådär - mot Ryssland, i en VM-semi med 0-0 på resultattavlan.
Att killen bara vågar!!



Jag försökte ställa just de frågorna, hur törs du? Har du inga nerver?
Fick till svar en frågande blick följt av ett stort leende coh svaret: "Nerver? Varför skulle jag ha nerver? Det finns ingen anledning för mig att sätta press på mig själv utan jag går bara in och har roligt".

Ungefär som Djurgårdens Mika Zibanejad brukar säga... "har bara roligt". Bra kör, bara går på magkänsla och då sitter det där. Så jävla bra!

Otroligt bra av Sverige att slå Tjeckien också. Tjeckien som har varit  obesegrade fram till semin, som inte har tappat en enda poäng, som har sett starkast ut i den här tuffaste gruppen.

Riktigt, riktigt bra!

Gameplanen stavades "disciplinerad defensiv" konstaterade Mattias Tedenby. Intressant då att Sverige vinner med 5-2 men visst, disciplinen var grunden för att kunna kontra in målen, som Tedenby uttrykte det.

Jag tyckte att båda lagen var väldigt passiva i första men sedan, när Tjeckien gjort 1-0 så var det som att starta en väckarklocka så var tempot plötsligt mycket högre.

Svenskarna gjorde ett hästjobb med att neutralisera spelare som Jagr och Plekanec och stor cred till bland andra Daniel Gunnarsson - som han slet! Kalas. Och riktigt kul för Marcus Krüger att göra sitt första VM-mål i karriären -speciellt som det han gjorde i kvarten blev bortdömt för att spelet redan var avblåst.

Nu väntar en dags vila för lagen sedan är det bronsmatch och final på söndag. Missa inte!!!!

6 kommentarer:

Mårten sa...

Hälsade du honom att han och hans lagkamrater får skjuta sig trötta mot gnagaren Fasth på söndag?

Marie Hallman sa...

Mårten: ha ha nä. Det vet de nog ändå. Däremot frågade jag pasi puistola om han hade lärt sig något under kvartsfinalen, om Fsths spel som han kunde tipsa lagkamraterna om men då ville inte pasi prata om det, he he.

Anonym sa...

Fasth är inte ens gnagare, det säger han själv.
(även om han gillar att spela i Aik)

viktor sa...

Du är så bitter Mårten, ledsen över att bara Fasth spelar i Tre Kronor?, som förövrigt inte ens är gnagare. Sluta vara så enögd, det är trots allt LAGET som har gått till VM-final, inte Fasth.

Metal Machine sa...

Fasth är grym. Skulle minst vara andrakeeper i truppen om det vore OS i dag. Hoppas att han går till Flyers! Då har han dessutom chans på Stanley Cup!

Marie Hallman sa...

ja, han är grym. otroligt vilket psyke! Ska bli väldigt spännande i dag, förhoppningsvis blir det galet kul också....